INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COPA LIBERTADORES

De la Pele la Neymar! Santos triumfă după 48 de ani

Santos a egalat-o la numărul de victorii (3) în Libertadores pe Sao Paulo și joacă în decembrie la CM al cluburilor
Santos a egalat-o la numărul de victorii (3) în Libertadores pe Sao Paulo și joacă în decembrie la CM al cluburilor

Articol de - Publicat vineri, 24 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 23 iunie 2011 20:35

”O Rey” a sărbătorit alături de atacantul de 19 ani, pe care îl consideră urmaşul său şi care a deschis drumul spre victoria din returul cu Penarol (2-1).

Pele mai face şi excepţie de la prezicerile sale rareori confirmate de realitate. Neymar, pe care l-a anunţat deja ca urmaşul său, chiar îi calcă pe urme! La 19 ani, atacantul brazilian a ajuns o mare vedetă şi meciul cu Penarol a fost ultimul înaintea transferului în Europa. De pe vremea lui "O Rey" (1962 şi 1963) nu mai cîştigase Santos Copa Libertadores, iar al treilea succes din istorie, venit după 2-1 în returul cu campioana Uruguay (în tur, 0-0), i se datorează lui Neymar.

Showul de pe "Pacaembu" a fost regizat chiar de golgeterul acontat de Real Madrid, care a şi deschis scorul (47) după o acţiune în stil Barcelona şi un şut la colţul scurt din 10 metri. Danilo a dublat avantajul (69), printr-o diagonală care l-a bătut pe Sosa, autogolul lui Durval închizînd tabela (80). "Neymar e un mare talent şi el a reuşit să desfacă defensiva-beton a lui Penarol. E timpul să confirme şi la naţională. Sper să nu i se întîmple ca lui Messi", îl laudă marele Pele.

Bătaie la final

Finala a avut epilog neplăcut. Nervii au cedat şi, după ultimul fluier, s-a pornit bătaia generală. Scînteia a fost dată de ultraşii lui Santos, care au intrat în teren, ameninţîndu-i pe uruguayeni. Imediat s-au antrenat şi jucătorii în lupta în care Neymar a fost iar protagonist. N-a ratat ocazia să-şi lovească cu piciorul un adversar căzut la pămînt, după care a fugit. Poliţia a stins cu greu conflictul din teren, terminat fără răniţi grav, dar e de aşteptat să se lase cu suspendări severe.

19 goluri în 30 de partide jucate în campionatul Paulista, Copa Libertadores şi Sudamericano U20 a marcat Neymar în acest sezon

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
stancuvlad
stancuvlad  •  24 Iunie 2011, 12:27

Sar pentru ca ma asteptam la mai mult de la Pele decat copilarii dinastea parca luate de la noi din campionat. Singurul motiv pentru care se ia de Messi este ca e argentinian. Nici el nu se indoieste de valoarea lui dar se ia de el pentru ca "trebuie". Si sa zica de Neymar ca ar fi urmasul lui, e un gest cam disperat sa gaseasca pe cineva de la el din tara sa il puna putin in umbra pe Messi. INCA NU. La fel cum Messi mai are de jucat ca sa poata fi comparat cu Pele sau Maradona, la fel si Neymar mai are mult de jucat sa stea in aceeasi propozitie cu Messi.

dblock
dblock  •  24 Iunie 2011, 07:40

Ce imi place cum sar aplaudicii barcei cand se ia careva de Messi =)) Puahaha =)), nici daca v-ar injura de mama n-ati face asa, bine ca Marius aici a fost temperat oarecum in comparatie cu altii de pe aici.

mariusss10
mariusss10  •  24 Iunie 2011, 04:05

dae ce i s'a intamplat lui messi mai mare pele? nu a castigat vreun trofeu cu nationala mare a argentinei, dar mai are timp, doar e diferenta de 4 ani intre ei.... intotdeauna brazilia a avut cea mai buna echipa din lume ca individualitati, toate generatiile au fost fantastice, probabil daca generatia lui zico castiga mondialul din 82 se vorbea mai mult de acea echipa care avea un fotbal fantastic, scoasa din competitie de bulanoasa ca de obicei italia...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează