INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA - IRLANDA DE NORD 3-1

De Ligt, criticat de selecţioner pentru gafele repetate: „N-avea voie să se mai întâmple” + A primit cea mai mică notă

Articol de - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 10:57

Ronald Koeman, selecționerul Olandei, l-a acuzat pe De Ligt de dubla gafă de la golul primit în meciul câștigat cu Irlanda de Nord, scor 3-1, dar s-a plâns şi de antijocul adversarilor: „Un fotbal scandalos, totuşi permis. Trebuie să-l respect, doar că e îngrozitor de privit”.

Olanda a suferit teribil în faţa unei echipe pe care în iunie 2012 o demola cu 6-0, revenind incredibil de la 0-1 într-un final nebun la Rotterdam, 3-1 cu Irlanda de Nord.

Portocala Mecanică e mai aproape de Euro, dar jocul n-a mers şi presa a criticat alegerile selecţionerului, care a insistat cu De Roon şi Dumfries, slabi şi cu Germania. Din nou a gafat De Ligt (cu nemţii a făcut henţ în careu), fiind complet aerian în toată faza golului marcat de Magennis, şi confirmă perioada de rătăcire de după transferul lui de la Ajax la Juventus. 

„O comedie a erorilor” 

„I se poate întâmpla o dată. S-a întâmplat şi a doua oară şi n-avea voie să se repete, dar ăsta e fotbalul!”, a spus Ronald Koeman despre Matthijs. 

Apărătorul lui Juventus a fost făcut praf la Fox Sports de analistul Hans Kraay jr: „A fost comedia erorilor. De Ligt nu pasează niciodată, apoi pierde mingea şi dă din mâini. Nu stă în linie şi nici nu intră în duel, e mereu la mijloc. L-a scăpat complet pe Magennis, îi lipseşte ceva”. 

Matthijs, De Roon şi Babel au primit şi cele mai mici note, 5, ultimii fiind înlocuţi cu van de Beek şi Malen. 

„Salvatorul Depay"  

Koeman a găsit alibi pentru evoluţia sub aşteptări în stilul nord-irlandezilor: „E un fotbal scandalos, totuşi permis. Trebuie să-l respect, pentru că ei scot tot ce pot din calităţile lor. Doar că e îngrozitor de privit”. 

L-a scos însă Depay din impas pe selecţioner, cu o „dublă”. „A fost un mic miracol că sărbătoarea nu a fost stricată. Olanda a suferit teribil la posesie, s-a chinuit şi a făcut cel mai prost meci din martie 2018, de la debutul lui Koeman contra Angliei. Mulţi jucători au prins o zi slabă”, a acuzat ziarul Algemeen Dagblad. 

„De Ligt l-a lăsat pur şi simplu de adversar să i se caţere în spate şi a admirat rezerva nord-irlandeză cum înscrie cu capul. A avut puţine lucruri de făcut, dar a capotat tocmai când era cel mai mult nevoie de el”
-Voetbalprimeur, agenţie olandeză 

„Irlanda de Nord a fost învinsă în cel mai oribil mod. Am îndrăznit să visăm la victorie, dar olandezii nu ni l-au permis şi totul s-a sfârşit cu un coşmar. Luuk de Jong şi Depay ne-au ucis în prelungiri”
-The Belfast Telegraph, cotidian nord-irlandez 

21din cele 35 de goluri marcate de Olanda cu Ronald Koeman pe bancă au purtat amprenta lui Memphis Depay, cu 11 reuşite şi 10 pase decisive

16 victorii la rândare Portocala Mecanică pe "De Kuip" din Rotterdam. Seria formidabilă a început după egalul din 24 martie 2007, 0-0 cu România

Citește și:

NORVEGIA - SPANIA // Ar fi ceva nemaipomenit! Sergio Ramos vrea să participe și la Euro, și la Olimpiadă în 2020! Și să câștige!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează