INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Știm când va fi decernat Balonul de Aur 2022 » Cine e marele favorit

Balonul de Aur/ foto: Imago Images
Balonul de Aur/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2022 18:05 / Actualizat marti, 16 mai 2023 11:57

Ceremonia de decernare a Balonului de Aur va avea loc pe 17 octombrie, la Paris, anunță L'Equipe.

France Football, revista care oferă cel mai prestigios trofeu individual din fotbal, va publica lista candidaților pe 12 august, pe baza performanțelor jucătorilor în sezonul 2021-2022.

Imagini ca în filmele cu mafioți » Jucător român atacat pe stradă de ultrași, după ce echipa lui a ratat promovarea! 3 persoane arestate
ITALIA
Imagini ca în filmele cu mafioți » Jucător român atacat pe stradă de ultrași, după ce echipa lui a ratat promovarea! 3 persoane arestate

Balonul de Aur, decernat pe 17 octombrie

Cea de-a 66-a ediție a Balonului de Aur va avea loc la Theatre de Chatelet, la Paris, la fel ca anul trecut, când premiile au fost acordate lui Lionel Messi, cel mai bun jucător din fotbalul masculin, și Alexiei Putellas, cea mai bună jucătoare din lume în anul 2021.

Spre deosebire de edițiile precedente, când trofeul se acorda pentru performanțele fotbaliștilor pe parcursul unui an calendaristic, anul acesta vor fi luate în considerare prestațiile din sezonul 2021-2022.

De asemenea, în cadrul ceremoniei din octombrie, vor fi acordate și trofeele Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător, și Yashin, pentru cel mai bun portar.

Noutăți în decernarea „Balonului de Aur”

La decernare Balonului de Aur din acest an, vor cântări mai mult trofeele și reușitele individuale decât cele ale echipei, apoi clasa jucătorului și atașamentul față de principiul fair-play-ului, iar realizările din trecut nu vor mai fi luate în calcul la desemnarea învingătorului.

În acest sezon vor vota doar reprezentanții primelor 100 de țări din ierarhia FIFA, și nu 170 ca până în prezent. În plus, va vota și un juriu special din care va face parte și Didier Drogba, fostul star al lui Chelsea.

Karim Benzema, marele favorit la Balonul de Aur

Conform caselor de pariuri, Karim Benzema ar avea trofeul în buzunar, având o cotă de numai 1.35 pentru câștigarea premiului. Atacantul francez are un sezon de vis la Real Madrid, unde a marcat 44 de goluri în 45 de meciuri și a câștigat titlul în Spania. În plus, a fost omul numărul 1 al „galacticilor” în Champions League, cu 15 goluri în 11 meciuri, 9 dintre ele fiind marcate în faza eliminatorie.

Următorii pe listă sunt Mohamed Salah (11.00) și Sadio Mane (16.00), care au avut și ei un sezon foarte bun. Au câștigat ambele cupe din Anglia, au fost la câteva minute de câștigarea titlului în Premier League și au dus-o pe Liverpool în finala Ligii Campionilor. Cei doi s-au înfruntat și în finala Cupei Africii și în barajul pentru Campionatul Mondial, ambele dueluri câștigate de Mane și Senegal. Egipteanul și-a trecut în palmares și titlul de golgeter în Premier League.

Messi și Ronaldo au șanse minime. Argentinianul are cotă 31.00 să pună mână pe al optulea Balon de Aur, după un sezon modest la PSG, în timp ce Ronaldo, care a terminat pe 6 în Premier League, are șanse și mai puține, cotă 41.00.

Totul despre Liverpool - Real Madrid, finala Ligii Campionilor:

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Clubul din Serie A care visează la Edinson Cavani: „Ar fi un cadou incredibil pentru acest oraș”

Se precipită lucrurile: Chelsea se apropie de excluderea din Premier! Tranzacția a ajuns să depindă de... Portugalia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează