INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Mai începe campionatul? Decizia care a dat astăzi fotbalul peste cap în Ucraina

Situația din Ucraina devine din ce în ce mai instabilă // Foto: Getty Images
Situația din Ucraina devine din ce în ce mai instabilă // Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 13:25 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 14:08

Consiliul de Apărare a anunțat astăzi că se va impune stare de urgență pe teritoriul țării timp de 30 de zile. Liderii ligii și federației ucrainene vor anunța în scurt timp ce hotărâre vor lua. Reluarea campionatului în țara vecină e programată pentru vineri.

Dacă marți reluarea campionatului nu părea afectată de situația încordată din regiune, o hotărâre a schimbat astăzi întregul tablou pentru fotbalul local.

„Startul celei de-a doua părți a primei ligi e puțin probabil”

Consiliul Național al Ucrainei de Securitate și Apărare a anunțat că starea de urgență se va impune pe teritoriul țării timp de 30 de zile (decizie ce trebuie aprobată de Parlament în 48 de ore), cu posibilitatea prelungirii pentru încă 30. 

Potrivit site-ului ua-football.com, se va introduce un regim special de intrare și ieșire din țară, libertatea de mișcare va fi restricționată și se vor interzice reuniunii, marșuri, demonstrații, evenimente sportive și alte evenimente. „În aceste condiții, startul celei de-a doua părți a primei ligi e puțin probabil. Se va lua o decizie în scurt timp.”

Primul meci al etapei e programat vineri

Totuși, șeful Consiliului de Apărare, Oleksei Danilov, a precizat că restricțiile vor varia în funcție de regiune. Primul meci al etapei e programat vineri, Minai - Zoria. Dinamo Kiev și Șahtior ar trebui să joace sâmbătă.

Citește și alte știri din Ucraina: 

Protestul unui fotbalist ucrainean: „Lumea trebuie să înțeleagă că Putin e reîncarnarea lui Hitler”

Ziarul Bild cenzurează Gazprom-ul rusesc de pe tricouri, în semn de protest! Ce mesaj va apărea pe echipamentul lui Schalke

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează