CAMPIONATE    •   PARIURI

Decizie fără precedent! Toate casele de pariuri, închise de la 1 ianuarie: "Nu se mai poate! S-au răspândit precum ciuma"

Articol de — Theodor Jumătate Joi, 18 Octombrie

Într-o țară cu 4.200 de agenții de pariuri la 2,8 milioane de locuitori, premierul socialist al Albaniei, Edi Rama, anunță măsuri drastice, sperând să dea o lovitură crimei organizate, dezvăluie presa albaneză. Acesta plănuiește închiderea tuturor caselor de pariuri. "E o decizie dureroasă, dar indispensabilă", a declarat șeful Guvernului. "De la 1 ianuarie, toate casele de pariuri sportive vor fi închise. Nu se mai putea. S-au răspândit precum ciuma". Și amenință în același timp că va pedepsi mass-media dacă va mai face publicitate pariurilor sportive.

Albanezii renunță la 54 de milioane de euro, suma plătită anual ca impozit de bookmakeri. "Știm care va fi impactul financiar asupra bugetului statului, însă e în interesul societății noastre să luăm această hotărâre", a afirmat Besfort Lamallari, ministrul adjunct de Interne.

Oficial, pariorii albanezi mizau 150 de milioane de euro pe an. Totuși, presa locală vorbește de 400 de milioane, incluzând și pariurile pe piața neagră. 5% din PIB. 
Legea va fi votată în următoarele săptămâni în Parlamentul de la Tirana

10 ani
a fost suspendat din cupele europene clubul albanez Skënderbeu, acuzat că a făcut 53 de blaturi din 2010 pentru mafia pariurilor

Vezi și:  FOTO Cea mai nebună petiție! Englezii vor un jucător din națională pe bancnota de 50 de lire: ipostază hilară

Comentarii (6 ) Adaugă comentariu

Maria Ionescu  •  18 Octombrie 2018, 15:07

Da au devenit la noi mai agresivi decat cei care deti crasme.Isi expun asa-zisi body zguarzi si pitzele care deservesc clienti in fata locatiilor si se leaga de trecatori,folosind expresii golanesti.

Lengyel Adrian  •  18 Octombrie 2018, 14:56

O masura extraordinara. Nu stiu cum e la ei dar si in Romania e dezastru! In orase nu mai vezi in zonele centrale decat Casa de Pariuri, Farmacie, Fast Food, Banca si tot asa...

Mako Momo  •  18 Octombrie 2018, 14:06

Ar fi excelent daca s-ar interzice si la noi mizeriile astea pt cocalari

Vezi toate comentariile (6)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase
Agenda
16:00
Tenis, ATP • Digi 2

Turneul Campionilor

19:00
Baschet M • Digi 3

CSM CSU Oradea - ZZ Leiden

19:45
Handbal M • Digi 4

Flensburg - PSG

Program TV complet