INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Decizie istorică în Anglia » Premier League va avea pauză de iarnă + Când ar urma să se întrerupă campionatul

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat marti, 27 februarie 2018 20:05

Formatul actual al Premier League va suferi mai multe modificări istorice. Potrivit publicaţiei The Times, primul eşalon britanic va lua pauză în fiecare an începând cu sezonul 2019-2020 în luna februarie timp de cel puţin 2 săptămâni.

Aceeaşi sursă susţine că Premier League, Federaţia Engleză de Fotbal şi Liga Profesionistă au ajuns la un acord, măsura urmând a fi anunţată în curând.

Pauza este destinată să ajute echipa națională a Angliei pentru pregătirea Euro 2020, precum şi viitoarele turnee.

Championship, League One sau League Two nu vor fi întrerupte considerându-se că aceste competiţii au deja programul foarte aglomerat, ținând cont de numărul mare de echipe, 24, în fiecare divizie.

Şi programul Cupei Angliei va suferi modificări, turul 5 al celei mai vechi competiţii din lume urmând a fi mutat în premieră din weekend în mijlocul săptămânii. Totodată, nu vor mai exista rejucări in caz de egalitate dupa 90 de minute.

Ideea acordării unei pauze de iarnă a fost vehiculată de foarte mult timp, Premier League fiind singurul campionat puternic care are loc fără întrerupere din luna august până în luna mai. Majoritatea campionatelor, inclusiv cele mai importante ligi din Europa precum La Liga (Spania), Serie A (Italia) sau Bundesliga (Germania) iau o scurtă pauză în timpul iernii.

surse: sportbible.com, sport1.de, thetimes.co.uk

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  28 Februarie 2018, 09:16

Pana si cei mai conservatori de pe planeta se schimba. Doar la noi mumiile de pe varfuri (indiferent de domeniu) in obscurantismul lor diabolic pro-sine nu demareaza nimic nou, nimic modern si adecvat.

juve30titluri
juve30titluri  •  27 Februarie 2018, 21:53

Ne e întâmplător aleasă luna februarie. Atunci sunt plecați jucătorii africani la Cupa Africii pe Națiuni. Era mai potrivita pauza de Crăciun și Anul Nou.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează