INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Declarație rasistă a lui Pavel Pogrebnyak: „E amuzant când un jucător de culoare reprezintă naționala! Nu văd rostul” » Ce suspendare riscă

Pavel Pogrebnyak // FOTO: Guliver/GettyImages
Pavel Pogrebnyak // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 19 martie 2019 15:52

Atacantul rus Pavel Pogrebnyak, 35 de ani, a avut un derapaj rasist la adresa jucătorilor care primesc naționalitate rusă.

Pavel Pogrebnyak, care acum joacă la Ural, a spus că nu înțelege de ce sunt jucători de culoare care au primit cetățenie și joacă pentru Rusia

Nu înțeleg de ce Ari (n.r. Ariclenes da Silva Ferreira, atacant brazilian de 33 de ani) a primit pașaport rusesc. Nu văd rostul. Este amuzant când un jucător de culoare reprezintă naționala Rusiei. Mario Fernandes este un jucător de clasă, dar îl avem pe acea poziție pe Igor Smolnikov. Ne putem descurca și fără străini”, a spus Pavel Pogrebnyak, fost jucător la echipe precum Spartak Moscova, Zenit, Fulham sau Reading.

Ulterior, Pogrebnyak a revenit și a explicat: „Nu am nimic împotriva jucătorilor de culoare. Eu mi-am spus opinia legată de echipa națională, unde aș vrea să văd jucători născuți și crescuți aici. Asta e tot. Nu am vrut să insult pe nimeni. Eu respect pe toată lumea”.

Grigory Ivanov, președintele clubului Ural, a spus că echipa îl va susține pe Pogrebnyak și că mai mulți jucători îi împărtășesc opinia.

Presa din Rusia scrie că atacantul ar putea primi 10 etape de suspendare, după s-a deschis o investigație.

„E rasism

Mikhail Fedotov, președintele Consilului pentru Drepturile Omului din Rusia, a vorbit despre declarația lui Pogrebnyak.

„Este rasism! Cred că orice jucător care evoluează bine și are naționalitate are dreptul să reprezinte echipa națională a Rusiei. Culoarea pielii, a ochilor sau a părului, nu contează”, a fost reacția lui Mikhail Fedotov.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
106773433522190
Marcello Kazan  •  20 Martie 2019, 05:01

DA... BINE CA M-ATI CENZURAT, *** adepti ai CORECTITUDINII POLITICE...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mihai_luchian
mihai_luchian  •  19 Martie 2019, 20:50

Dacă avea ceva in cap, spunea "altă origine" în loc de "culoare". Însă, pentru că nu are nimic în țeastă, merită 20 de etape de suspendare. Cu prostia trufașă nu trebuie dat dovadă de indulgență

dblock
dblock  •  19 Martie 2019, 20:09

Și gsp încearcă sa fie woke sau progresist, cică declaratie rasista. Sunteți penibili și dezimformati ca niște manipulatori de trei lei.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close