INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Declarație surprinzătoare a lui Paolo Maldini: „Sunt cel mai mare loser din istorie!”

Paolo Maldini
Paolo Maldini

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 19:02

Paolo Maldini, fostul legendar căpitan al Milanului, are 26 de trofee cucerite în carieră, între care cinci titluri de campion european. A pierdut alte trei finale C1 și o finală de Mondial, în 1994.

Paolo Maldini e fotbalistul cu cele mai multe sezoane în Serie A (25) și cele mai multe meciuri în Serie A (647), egalul lui Gianluigi Buffon, dar vine cu o declarație șocantă. Deși a câștigat nu mai puțin de 26 de trofee în cariera sa cu Milan, fostul celebru căpitan al rossonerilor crede că "sunt cel mai mare loser din istorie!". Curioasa declarație vine de la durerosul eșec suferit în finala CM din SUA 1994, la loviturile de departajare cu Brazilia, dincolo de cele trei finale pierdute în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor.

"Este clar, sunt un mare ghinionist"

"Am câștigat multe, cinci Cupe ale Campionilor, dar am și ratat destule. Mai puteam fi de trei ori câștigător al titlului european, am mai scăpat o Supercupă și trei Cupe Intercotinentale, o finală de Euro și seria ar putea continua", a povestit marele fundaș italian într-un chat cu Bobo Vieri pe Instagram. "Am avut norocul să cuceresc celelalte trofee și sincer accept totul, cu bune și cu rele. Am avut echipe foarte valoroase la națională și mari șanse în perioada mea, dar nu a fost să fie.

La Pasadena, am pierdut la 11 metri, iar în 2006, când am câștigat la loviturile de departajare, eu am lipsit. Când m-a rechemat Marcello Lippi la lotul squadrei azzurra l-am refuzat, pentru că am considerat că ar fi o lipsă de respect față de Giovanni Trapattoni, pe care l-am refuzat anunțând că mă retrag din națională. Când am văzut că am triumfat la Berlin contra Franței, mi-am zis «e clar, sunt ghinionist»", declară Maldini, 51 de ani, actual director tehnic al "Diavolului" milanez.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

902meciuri a jucat Paolo Maldini pentru AC Milan, record al clubului rossonero. A terminat pe al treilea loc în ancheta pentru "Balonul de Aur", 1994 și 2003. S-a retras în 2009

EXCLUSIV Planul Poloniei, țară cu o situație similară cu a României » Pawel Golanski explică: „Primul meci e pe 28 mai”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
pirucul
pirucul  •  26 Aprilie 2020, 07:16

atunci ballack ce sa mai zica?

losche
losche  •  25 Aprilie 2020, 21:05

fara doar si poate cel mai bun capitan din istoria footballului. ghinionist se considera doar ca si-ar fi dorit mai multe succese, trasatura a unui capitan adevarat. nu se multumeste cu ce are cand poate si mai mult. a fost incredibil.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close