INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA MONDIALĂ

Declarații surprinzătoare ale arbitrului finalei Cupei Mondiale din 1990: „Puteam să-l elimin pe Diego Maradona de la imnuri!”

Diego Maradona ar fi putut fi eliminat înainte de finala Campionatului Mondial din 1990, spune arbitrul Edgardo Codesal // sursă foto: Guliver/gettyimages +32   FOTO
Diego Maradona ar fi putut fi eliminat înainte de finala Campionatului Mondial din 1990, spune arbitrul Edgardo Codesal // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 26 aprilie 2020 13:19

Fostul arbitru Edgardo Codesal a povestit că înaintea finalei CM 1990, RFG - Argentina 1-0, Diego Maradona (59 de ani) a înjurat ca răspuns la insultele fanilor italieni: „E cel mai rău om pe care l-am întâlnit”.

Diego Maradona a pierdut acum trei decenii șansa de a câștiga al doilea titlu mondial. „Butoiașul atomic" putea și să rateze finala cu RFG, decisă de penalty-ul transformat de Brehme în minutul 85! Dar starul argentinian a fost cruțat de arbitrul mexican, pe care argentinienii l-au acuzat de «jaf»! 

„Puteam să-l dau afară până să înceapă meciul. A înjurat în timpul intonării imnului, însă am fost înțelegător și am gestionat situația fără să scot un cartonaș roșu", a dezvăluit Edgardo Codesal.

Edgardo Codesal: „Uimitor ce făcea în teren"

Centralul, acum în vârstă de 68 de ani, nu l-a cruțat totuși pentru comportamentul său: „Este una dintre cele mai dezgustătoare persoane pe care le-am întâlnit vreodată, rău de tot! L-am văzut în teren făcând lucruri uimitoare, iar pentru asta îl respect și îl admir. M-am îngrozit cum adversarii i-au umflat glezna cât o minge încercând să-l deposedeze. Dar caracterul său rămâne mizerabil!".

Pe Monzon nu l-a iertat

Maradona fusese șicanat de tifosii de pe Olimpico, care nu puteau uita că Italia a fost eliminată în semifinale la loviturile de departajare (1-1, 3-4) de naționala albicelesta. „Pe Monzon trebuia să-l elimin. M-a acuzat că i-am furat și că am fost pus de FIFA! Iar penalty-ul la Sensini nu se discută, era imposibil să evite contactul în careu cu piciorul drept al lui Völler. S-a ajutat și de antebraț".

VIDEO: Pe 27.02.1977, Maradona debuta în Naționala Argentinei, la 5-1 cu Ungaria

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+28 FOTO

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Dusan Tadic nu acceptă anularea sezonului și cere o finală cu Alkmaar pentru titlu: „Mi se pare o mare nedreptate”

Declarație surprinzătoare a lui Paolo Maldini: „Sunt cel mai mare loser din istorie!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează