INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scandal ŞOCANT la FC Barcelona: denunțat pentru abuz sexual asupra minorilor! » Peste 60 de foști elevi reclamă practicile sale bolnave

Barcelona-La Masia// Foto: Imago
Barcelona-La Masia// Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 11 decembrie 2021 12:54 / Actualizat sambata, 11 decembrie 2021 13:46

Albert Benaiges (66 de ani ) a fost coordonatorul Academiei Barcelonei până pe 2 decembrie 2021, când clubul catalan l-a obligat să-şi dea demisia, invocând unele „motive personale”.

Problemele se țin lanț la Barcelona. Confruntată cu mari datorii și cu eliminarea din Liga Campionilor încă din faza grupelor, gruparea catalană trebuie să suporte acum rușinea unui scandal sexual de proporții. 

O investigație a ziarului catalan ARA a descoperit lucruri foarte grave, pe care fostul coordonator al Academiei le-a făcut ca profesor de educație fizică la L'Escola Barcelona, ​​​​din cartierul Les Corts, față de copiii pregătiți pentru a fi viitoarele staruri de pe Camp Nou.

Ianis Hagi o vrea pe Barcelona adversar în Europa League: „E unul dintre visurile mele”
STRANIERI
Ianis Hagi o vrea pe Barcelona adversar în Europa League: „E unul dintre visurile mele”

Denunțat pentru abuz sexual asupra minorilor

Albert Benaiges, 66 de ani, a fost denunțat pentru abuz sexual asupra minorilor. Vinerea trecută, o fată a depus plângere la poliţie şi e de aşteptat ca acum să urmeze şi alte cazuri similare reclamate oficial. Aproximativ şaizeci de elevi au povestit şi-au explicat jurnaliștilor în detaliu experienţele suportate pe o perioadă de peste 20 de ani și cum profesorul ar fi hărțuit băieți și fete din diferite generații. 

Toate aceste declarații și acuzații l-au și determinat pe Benaiges să plece în urmă cu ceva mai mult de o săptămână, pe 2 decembrie, din club, după ce președintele Joan Laporta l-a readus în La Masia când a câștigat alegerile în aprilie 2021.

Peste 60 de foști elevi reclamă practicile sale bolnave

Conform anchetei ARA, Benaiges îi lua acasă la el pe mai mulţi copii să le arate trofee, dar îi punea să se uite împreună la filme porno, îi punea pe băieţi şi fete să vină la el în birou când el era dezbăcat şi îi atingea pe copii în zone intime şi îi expunea în faţa colegilor după ce-i obliga să se dezbrace, se masturba lângă băieți . 

La vremea respectivă, copiii nu aveau decât 12-13 ani. De asemenea, se închidea singur în sala de forţă, ori în vestiar, cu câte un copil sau mai mulţi şi îi punea să-l atingă.

Scandal ŞOCANT la FC Barcelona: denunțat pentru abuz sexual asupra minorilor! » Peste 60 de foști elevi reclamă practicile sale bolnave
Albert Benaiges, 66 de ani// Foto: Imago

În declarații către ziarul menționat anterior, acuzatul neagă orice abuz și hărțuire sexuală, dar recunoaște că nu va repeta nimic din ceea ce a făcut la acel moment. Nici fotbaliștii și antrenorii contactați de ziaristul Albert Llimós nu au confirmat practicile bolnave ale lui Benaiges. 

Printre alţii, Albert i-a antrenat pe Iniesta, Xavi, Messi, Fabregas şi Pique, și atunci când a mers la Chivas Guadalajara, mexicanii l-au prezentat ca pe „tatăl” lui Iniesta din „La Masia”. În deceniul în afara Spaniei a mai lucrat în Republica Dominicană și Japonia. 

Citește și:

Tottenham - Rennes NU se mai joacă! Decizia luată de UEFA care le încheie sezonul european englezilor

Final de drum pentru Tătărușanu la Milan! Anunțul făcut de italieni

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  11 Decembrie 2021, 14:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează