INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

A retrogradat fără să joace la 20 de ani după ce-a luat titlul! Scandal uriaş cu COVID-19 în Segunda

Deportivo la Coruna a retrogradat în Segunda B // foto: Facebook @ Real Club Deportivo de La Coruna
Deportivo la Coruna a retrogradat în Segunda B // foto: Facebook @ Real Club Deportivo de La Coruna

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 13:18 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 13:26

Deportivo nu şi-a putut apăra şansele în teren luni, meciul cu Fuenlabrada fiind suspendat după ce oaspeţii au avut 12 pozitivi în delegaţie. Şi Rayo, Elche şi Numancia acuză: „Campionat falsificat!”

Fosta echipă a lui Florin Andone trăieşte o dramă sportivă. Nu doar că n-a reuşit să revină în La Liga, însă a retrogradat în Segunda B (a treia divizie) la 20 de ani după ce Deportivo sărbătorea unicul titlu! Mai frustrant e că echipa galiciană nici nu şi-a putut apăra şansele în teren în ultima etapă, meciul decisiv cu Fuenlabrada fiind suspendat înainte de start.

12 membri din delegaţia oaspeţilor au ieşit pozitivi la testele COVID-19, deşi cu 48 de ore mai devreme aveau rezultate negative! Restul etapei finale s-a jucat, Albacete şi Lugo au bătut şi trupa din La Coruña (locul 20 din 22) nu o poate ajunge nici pe Ponferradina, având la „directe” 0-2 şi 2-1.

Baraje amânate în august

Decizia Ligii spaniole de a nu amâna şi celelalte opt partide i-a revoltat pe fanii galicieni, adunaţi în afara „El Riazor”. Dar şi pe cei de la Rayo Vallecano, care se aflau în luptă pentru un loc de play-off cu Fuenlabrada, al cărei meci cu Dépor a fost reprogramat pe 30 iulie! 

Deşi a câştigat la Santander (2-1), echipa madrilenă a terminat pe 7, la un punct în spatele lui Elche (2-1 cu Oviedo). Care riscă să piardă ultima poziţie în barajele de promovare (amânate pentru august), dacă Fuenladrada (60 de puncte faţă de 61) scoate măcar un egal în restanţa cu Deportivo, după ce îşi termină perioada de izolare (are dublă victorie cu Elche, 2-0 şi 3-1). 

La fel, Numancia, picată în Segunda B de pe locul 19, a declarat război Ligii pentru că n-a decalat toată runda! Segunda cu 24 de echipe?

Dépor are şi o variantă pentru soluţionarea scandalului. Liga să extindă pentru sezonul viitor Segunda de la 22 la 24 de echipe, astfel încât să nu mai retrogradeze decât ultimele două, Extremadura şi Santander. Iar în caz contrar, ameninţă că va boicota meciul cu Fuenlabrada, situaţie în care Elche pierde locul de baraj.

Acest campionat s-a falsificat, ceea ce s-a întâmplat e o eroare gravă. Nu s-a respectat principiul egalităţii şanselor sportive şi vom contesta această decizie la toate instanţele sportive - Ferando Vidal, preşedinte Deportivo

Nu pot să pricep cum Elche a fost lăsată să joace după ce vineri o întâlnise pe Fuenlabrada! Nu mi se pare deloc corect, acesta trebuie să fie un semnal de alarmă pentru lumea fotbalului - Fernando Vázquez, antrenor Deportivo

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

Cristiano Ronaldo și-a setat noul obiectiv de la Juventus: „Ar fi frumos să reușesc asta”

Santi Cazorla și-a ales viitorul club! Va fi antrenat de o legendă a Barcelonei

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează