INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NICE

Derapaj morbid în Franța » Fanii lui Nice l-au luat în derâdere pe Emiliano Sala, fotbalistul decedat în 2019

Suporterii lui Nice
Foto: Imago
Suporterii lui Nice Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2022 11:47 / Actualizat joi, 12 mai 2022 12:20

Nice a învins-o pe Saint-Etienne, scor 4-2, miercuri seara, în etapa #36 din Ligue 1, însă meciul a fost dezonorat de fanii gazdelor, protagoniști ai unui derapaj înfiorător.

După ce echipa lor favorită a pierdut acum 5 zile finala Cupei Franței, scor 0-1, cu Nantes, suporterii lui Nice au ținut să se răzbune într-un mod greu de înțeles.

CTP, îngrijorat după eliminarea lui Halep la Roma » Ce a observat la meciul cu Collins: „Asta nu e bine”
WTA ROMA
CTP, îngrijorat după eliminarea lui Halep la Roma » Ce a observat la meciul cu Collins: „Asta nu e bine”

Fanii lui Nice, ironii la adresa Emiliano Sala, fotbalistul decedat în 2019

În minutul 9 al meciului din campionat cu Saint-Etienne, unii dintre fanii lui Nice au scandat: „E doar un argentinian care nu știe să înoate, Emiliano e acum sub apă”, referindu-se la fostul număr 9 al celor de la Nantes, Emiliano Salo, decedat în ianuarie 2019 în urma unui accident de avion.

Oficialii clubului din sud-estul Franței au condamnat imediat manifestarea șocantă a suporterilor săi: „Este ireal ce s-a întâmplat. Nice condamnă în cel mai puternic mod posibil scandările acestor fani. Valorile clubului nostru nu se identifică cu această atitudine de necrezut a unor suporteri. Suntem alături de familia și prietenii lui Emiliano Salo”, se arată într-un comunicat al celor de la Nice.

Christophe Galtier și-a exprimat și el dezamăgirea la finalul meciului. „Nu am cuvinte să descriu ceea ce am auzit azi. Pe un teren de fotbal se aud multe lucruri, dar cum e posibil să-ți bați joc de un fotbalist care nu mai este printre noi? Dacă asta e societatea din ziua de azi, avem o mare problemă”, a declarat tehnicianul lui Nice.

Emiliano Sala, victima unui accident de avion

Golgheter la Nantes în 2018, atacantul argentinian semna cu Cardiff City, traversând cea mai bună perioadă din carieră. Pe 21 ianuarie 2019 însă, într-un zbor Nantes - Cardiff, Sala avea să nu mai ajungă niciodată la destinație. 

Prins în condiții meteo foarte complicate, cu un pilot a cărui licență era expirată, avionul în care se afla fotbalistul s-a prăbușit în insula Alderney, din Canalul Mânecii. După intense căutări care au acoperit peste 4400 de kilometri pătrați, corpul neînsuflețit al lui Sala a fost găsit pe 7 februarie 2019.

Citește și alte știri despre fotbalul internațional:

FOTO Ajax este noua campioană a Olandei! » Al 36-lea titlu din istoria „lăncierilor”

FOTO Inter a cucerit a 8-a Cupă a Italiei din istorie, după o finală încântătoare cu Juventus

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close