INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Dezvăluiri despre relația lui Mircea Lucescu cu jucătorii la Dinamo Kiev: „Când te critică, învață lecția!”

Dezvăluiri despre relația lui Mircea Lucescu cu jucătorii la Dinamo Kiev
Dezvăluiri despre relația lui Mircea Lucescu cu jucătorii la Dinamo Kiev

Articol de - Publicat marti, 22 decembrie 2020 18:55 / Actualizat marti, 22 decembrie 2020 18:55

Căpitanul Serhiy Sydorchuk (29 de ani) a vorbit despre impactul lui Mircea Lucescu (75 de ani) la Dinamo Kiev: „Nu vrea să te umilească sau să te facă să te simți vinovat. E mereu alături de noi”.

Mircea Lucescu a încheiat 2020 campion de iarnă în Ucraina și calificat cu Dinamo Kiev în "16-imile" Europa League. Antrenorul român s-a readaptat repede și l-a impresionat și pe căpitanul Serghei Sidorciuk. „Cum a venit la club, ne-a citat din Ferguson «Atacul poate câștiga meciurile, însă apărarea aduce trofeele». A fost foarte activ în a implementa un sistem defensiv redutabil”. 

Mircea Lucescu, atent la orice nuanță

Mijlocașul de 29 de ani a dezvăluit filosofia lui Il Luce și cum a resuscitat echipa ajunsă în umbra lui Șahtior: „Mereu își apără jucătorii și nu acceptă să fie ofensați. Încearcă să ne protejeze. Deja am stabilit o relație foarte bună căpitan - antrenor și comunicăm față în față. 

Dacă apar probleme în vestiar ori modificări ale programului, Mister mă roagă să-i spun totul, orice nuanță, orice detaliu. Ne ajută mereu cu un sfat, ne ascultă dorințele și rezolvă situația, gestionând-o în felul său, special”.

Sidorciuk: „Mircea Lucescu te ceartă pe un ton deloc confortabil”

Sidorciuk a povestit și cum a abordat tehnicianul eliminarea sa la Budapesta, cu Ferencvaros în Ligă (2-2): „Nu este genul care să țipe la tine prea mult, dar te ceartă pe un ton deloc confortabil. Critica e constructivă. Știe unde să te atingă să te doară și să reflectezi. Nu vrea să te umilească sau să te facă să te simți vinovat. Doar trebuie să înveți lecția și data viitoare să-ți ajuți colegii”.

VIDEO. Mircea Lucescu, la un pas să fie bătut de un jucător! Răzvan Raț: „Îmi venea să-i dau cu ceva în cap!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Iker Casillas s-a întors la Real Madrid: „Mândru să revin acasă!”

VIDEO Un manager din Premier League l-a distrus pe arbitrul Lee Mason, în direct la TV: „Nu are calitatea necesară, enervează jucătorii. Nu știe să fluiere!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează