INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Dezvăluiri haioase ale lui Andrea Pirlo: "Mircea Lucescu mă lăsa pe bancă, iar Roy Hodgson mă facea prost fără să știe"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 09 octombrie 2017 13:10

Mijlocașul italian Andrea Pirlo (38 de ani) a anunțat că se va retrage la finalul acestui an, după o carieră în care Mircea Lucescu a avut o infuență importantă.

Tehnicianul român l-a descoperit pe Pirlo la Brescia, însă în perioada de la Inter Milano, de la finalul anului 1998 și începutul anului 1999, mijlocașul a fost mai degrabă ignorat de "Il Luce".

"Am jucat multe meciuri în primul meu sezon la Inter. Pregătirea din presezon a mers bine, iar Gigi Simoni mă trimitea în teren destul de des - și ca titular, și de pe bancă. Apoi a venit Mircea Lucescu, iat el avea tendința de a miza mai mult pe cei mai bătrâni. 

Luciani Castellini mă considera ok, în timp ce Roy Hodgson îmi pronunța numele greșit. Mă striga Pirla (n.r. prost în dialectul milanez), înțelegând probabil natura mea mai mult decât o făceau alți antrenori. Am avut patru antrenori în acel an (1999). Mă trezeam dimineața și nu știam cine mă antrenează", a povestit Pirlo în biografia sa, citat de Daily Mail.

Andrea Pirlo, legendarul mijlocaş italian în vârstă de 38 de ani, şi-a anunţat retragerea din cariera de fotbalist la finalul acestui an, decizia fiind cauzată, într-o bună măsură, de accidentarea la genunchi care nu îi permite să se antreneze aşa cum şi-ar dori (detalii AICI).

"El m-a adus la echipa mare, la 15 ani. Mi-a dat lecții de tactică, de tehnică și m-a învățat să joc alături de profesioniști. Lucescu era nerăbdător să mă vadă pe teren, dar n-am primit derogare să joc înaintea vârstei de 16 ani. Fizic eram firav. Abia la 16 ani și două zile am bifat primul meci, împotriva Reggianei" Andrea Pirlo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  11 Octombrie 2017, 00:07
Postat de poison pe 09 Octombrie 2017, 13:40

Pirlo a declarat că stie ca FC FCSB nu e Steaua Bucuresti.

Suntem cu toti de acord cu tine! acu`, ne lasi dra.cu odata cu tampenia asta?

vlad.dracul
vlad.dracul  •  10 Octombrie 2017, 12:20

Pirlo şi-a început cariera ca atacant, un post unde nu excela la cel mai înalt nivel. A fost nevoie de un antrenor de geniu care să-i întrezărească potenţialul de dispecer şi să-l retragă la mijlocul terenului. Acel antrenor de geniu NU a fost Il .uce, căruia nici nu i-a trecut prin cap aşa ceva, deşi l-a antrenat pe săracu' Pirlo la 2 echipe. Il .uce (care-n B ne duce, să ne-apuce!) habar n-avea ce diamant neşlefuit zace-n băiatu' ăsta. Asta apropo de cum e "mare" antrenor .uce, ca să fii cu adevărat mare tre' să ai fler la chestii d-astea. .uce n-are, n-a avut niciodată.

ray51
ray51  •  10 Octombrie 2017, 09:56

Pirlo este nascut in 1979. Prin urmare in 1999 (cand Lucescu era acolo) avea 20 de ani. Deci fraza "Lucescu era nerăbdător să mă vadă pe teren, dar n-am primit derogare să joc înaintea vârstei de 16 ani." n-are nici un sens. Articolul este o 'facatura' cu decupaje luate alandala...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează