INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Dezvăluiri în presa engleză: "Știu 7 fotbaliști homosexuali care evoluează în Premier League"

Articol de GSP - Publicat marti, 08 martie 2016 20:22

Amal Fashanu, nepoata fostului fotbalist englez Justin Fashanu, susține că știe 7 fotbaliști homosexuali care evoluează în prezent în Premier League.

Ea a prezentat în 2012 un documentar pentru BBC cu titlul "Fotbaliștii homosexuali ai Marii Britanii" în care a investigat subiectul sensibil pentru ea, pentru că unchiul ei, care s-a sinucis în 1998, a întâmpinat multe probleme după ce a dezvăluit că este homosexual.

"Știu 7 fotbaliști homosexuali care evoluează în Premier League. Nu le voi dezvălui niciodată identitatea. Vreau să fiu sinceră, să îi ajut, dar nu pot face asta. Lumea fotbalului este îngrozitor de întunecată. Nici nu vreau să-mi imaginez ce înseamnă să fii homosexual în fotbal", a spus jurnalista pentru BBC.

Amal este fiica lui John Fashanu, fotbalist care a evoluat la Norwich, Crystal Palace, Millwall și Aston Villa și a bifat două prezențe în naționala Angliei. Unchiul ei, Justin Fashanu, fotbalist care a schimbat peste 20 de echipe între 1978 și 1997 (printre care Norwich, Nottingham, Southampton, Manchester City, West Ham, Newcastle), s-a sinucis în 1998. El dezvăluise că este homosexual în 1990, fiind primul jucător englez profesionist care a făcut public acest lucru.

În 1995, s-a transferat în SUA, la Atlanta Ruckus. În 1998, pe numele lui Justin Fashanu s-a emis un mandat de arestare după ce un tânăr de 17 ani l-a acuzat că l-a violat. După primul interogatoriu la care a fost supus, Justin a fugit din SUA, s-a întors în Anglia și s-a sinucis. A lăsat un bilet de adio în care a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu tânărul de 17 ani, dar a scris că totul a fost de comun acord. 

Alți fotbaliști care și-au recunoscut homosexualitatea

Robbie Rogers, fost jucător la Leeds United, a dezvăluit că este homosexual în 2013. După ce a făcut anunțul, s-a retras, la doar 25 de ani. A revenit asupra deciziei și evoluează în MLS, pentru LA Galaxy.

Thomas Hitzlsperger, fost jucător la Aston Villa, a dezvăluit în 2014 că este homosexual.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
caminero
caminero  •  09 Martie 2016, 09:29
Postat de steaua.libera pe 09 Martie 2016, 00:21

Eu stiu 20 din mamaLiga I. Lotul lui ***

Vezi că te caută cineva la capătul curcubeului.

red77
red77  •  09 Martie 2016, 07:50
Postat de steaua.libera pe 09 Martie 2016, 00:21

Eu stiu 20 din mamaLiga I. Lotul lui ***

tu de ce iti ascunzi orientarea? naomi ce esti

steaua.libera
steaua.libera  •  09 Martie 2016, 00:21

Eu stiu 20 din mamaLiga I. Lotul lui ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează