INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Diego Costa, investigat de poliție! Motivul pentru care este cercetat de procurorii brazilieni

Diego Costa, investigat de poliție! Motivul pentru care este cercetat de procurorii brazilieni
Diego Costa, investigat de poliție! Motivul pentru care este cercetat de procurorii brazilieni

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 22:51 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 22:54

Diego Costa, 32 de ani, este ținta operațiunilor desfășurate de autoritățile braziliene, care investighează diverse nereguli legate de un site de pariuri.

Poliția federală din Sergipe, statul brazilian în care s-a născut Costa, a desfășurat o operațiune împotriva „presupusei practici de exploatare a jocurilor de noroc, spălare de bani, evaziune valutară și organizare criminală”, se arată într-un comunicat.

Ancheta se concentrează pe proprietarii platformei și pe „presupusul finanțator al acelei rețele criminale”, care este „un fotbalist”, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, conform publicației Ge, din grupul Globo.

Sursele „Ge” susțin că Diego Costa este bărbatul care este anchetat, care s-a întors în Brazilia după ce și-a încheiat contractul cu Atletico Madrid la sfârșitul anului 2020.

Diego Costa, principala țintă a anchetei

Joi, poliția a emis șapte mandate de percheziție în statele braziliene Sergipe, Bahia și Sao Paulo.

Una dintre aceste percheziții a fost efectuată în Lagarto, orașul natal al lui Costa, potrivit Poliției Federale, care nu a dezvăluit locația exactă a perchezițiilor sau identitatea celor anchetați.

Autoritățile braziliene au subliniat că în prima fază a operațiunii, care a avut loc în martie 2021, au fost confiscate documente și echipamente informatice, ceea ce a făcut posibilă investigarea mai detaliată.

Pe baza acestor dovezi, a fost posibilă identificarea „altor platforme de pariuri” utilizate de grup, care a acționat împreună cu „companii” și alte persoane, pentru „spălarea banilor și sustragerea de valută”, potrivit declarației poliției.

Acuzațiile ce îi sunt aduse lui Costa de autorități

De asemenea, au fost identificați spălătorii de bani, care ar fi ajutat „organizațiile criminale în procesul de evaziune”, precum și ale unui „fotbalist”, care, „se presupune că este finanțatorul rețelei criminale”, potrivit aceleiași surse.

Această nouă fază a anchetei se concentrează pe „procesul de evaziune valutară, care pune accentul pe spălătorii de bani și pe finanțatorul site-ului de pariuri, care conform „Ge” este Diego Costa.

Diego Costa, în prezent accidentat, a semnat un contract cu Atletico Mineiro, actualul lider din campionatul Braziliei, până în decembrie 2022.

Fotbalistul de la CFR care a impresionat în meciul cu Randers: „E un jucător care muncește mult, îmi place abordarea lui”

„Mi-e ciudă!” » Prima reacție dinspre CFR Cluj: „Am un regret”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează