INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  URUGUAY

Un nume important din fotbal acuză: „Argentina a fost ajutată pentru a fi campioana lumii” » Țintele sunt Messi și FIFA

Messi a devenit campion mondial cu Argentina în Qatar // Foto: Imago
Messi a devenit campion mondial cu Argentina în Qatar // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 mai 2023 17:45 / Actualizat miercuri, 17 mai 2023 18:28

Diego Lugano, 42 de ani, fost căpitan al naționalei Uruguayului, sugerează că forul de la Zurich a susținut Argentina din umbră pentru ca Leo Messi să câștige titlul mondial în Qatar.

La cinci luni de la finala Cupei Mondiale, titlul cucerit de Leo Messi și naționala albiceleste este pus la îndoială de un sud-american.

Diego Lugano: „Totul a fost făcut pentru Messi”

Diego Lugano, 42 de ani, ex-Sao Paulo, Fenerbahce și PSG, mult timp căpitanul Uruguayului, a susținut într-un interviu pentru presa locală că „Argentina a fost ajutată pentru a fi campioana lumii. Nu e niciun dubiu. A avut meritul său, dar cele cinci penaltyuri primite... toți știu că nu ar fi trebuit acordate. E un fapt”.

Fostul jucător e convins că „totul a fost făcut pentru a-l onora pe Messi, care are un impact global enorm. Credeți că FIFA nu a văzut și nu a folosit acest lucru? Meritul Argentinei e că a profitat”.

Lugano s-a referit la cele cinci lovituri de pedeapsă de care a beneficiat Argentina de-a lungul competiției, inclusiv în „sferturi”, semifinale și finală. Messi a transformat patru și a ratat una, contra Poloniei, în faza grupelor.

PSG a găsit înlocuitor în Premier League pentru Lionel Messi
PSG
PSG a găsit înlocuitor în Premier League pentru Lionel Messi

Diego Lugano: „VAR a fost un gest politic. Mai multă îndoială decât dreptate. O rușine”

În dialogul avut la Radio Carve, preluat și de ziarele europene, fotbalistul a atacat FIFA și pentru tehnologia video. „De la introducerea VAR, arbitrul are o putere excesivă, care îi permite să interpreteze ce vrea în orice moment. Într-un meci, poate da 20 de penaltyuri sau niciunul. Din cauza asta, e haos în fotbal. I-am și spus-o lui Pierluigi Collina, la Mondial”.

Are și o explicație pentru VAR: „A fost numai un gest politic, pentru a dovedi că FIFA este transparentă. În clipa asta, jucătorii n-au dreptul la o opinie, dar oficialii care n-au jucat niciodată fotbal au dreptul la o opinie. Nu e posibil ca un meci să fie hotărât de o prostie. Cu VAR, e mai multă îndoială decât dreptate în fotbal. Să nu mai vorbim de Mondialul din Qatar, pentru că a fost o rușine”.

Hențul devine un nonsens acum. Dacă atingi mingea cu un deget, într-un colț, e penalty și se decide un meci. Ceea ce face FIFA e greșit.

- Diego Lugano, fost căpitan al naționalei Uruguayului

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Secretul lui Real Madrid » Unguentul miraculos cu care se dau jucătorii pe tricou înaintea meciurilor. Și e legal!

Revanșa lui Calhanoglu! După 4 ani fără trofee la AC Milan, e în finala Ligii Campionilor cu Inter, iar Ibrahimovic i-a declarat război

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mr90
mr90  •  16 Iunie 2023, 07:32

In plus Argentina a avut si un noroc chior, nu a intilnit Anglia, Germania, Spania, Portugalia sau Brazilia ci doar o Olanda iesita din forma si o Croatie imbatrinita si stoarsa de energie in meciul cu Brazilia. Singurul adversar puternic a fost Franta in finala iar aici s-a decis la 11m. Argentina este cea mai slaba campioana mondiala din istorie !

dragan
dragan  •  18 Mai 2023, 11:54

acum serios, Theo- ce sens a avut sa-mi cenzurati (integral) comentariul? limbaj urban, adevaruri care pot fi dovedite, umor, etc si etc! va deranjeaza chiar atit de mult faptul ca-mi doresc sa falimentati? e firesc, Theo- stii ca sint un umanist (umanitar) si ca-mi doresc o lume mai buna: iti imaginezi cum va arata lumea fara voi, fara libertatea tolontanului, etc si etc? wow!

ccristian0
ccristian0  •  18 Mai 2023, 10:00

Na, ca s-a mai trezit unul vorbind! Probabil Lugano a simtit ca nu a mai vorbit nimeni despre el si se plictisea, jucandu-se acasa pe Playstation! Nu ca ar fi rupt el gura targului pe vremuri!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează