INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REMEMBER

Diego Maradona a povestit cum i-a venit ideea „Mâinii lui Dumnezeu”: „Taci, prostule! Îmbrățișează-mă!”

Diego Maradona și golul cu mâna rămas în istorie
Diego Maradona și golul cu mâna rămas în istorie

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 15:36

După 34 de ani, legendarul Diego Armando Maradona (59 de ani) n-a uitat nimic din acel meci cu Anglia, din ”sferturile” CM 1986. „Mi-am zis: lovesc mingea, apoi duc imediat mâna lângă cap”.

Pe 22 iunie 1986, la 2-1 cu Anglia în "sferturile" Mondialului din 1986, Diego Maradona a marcat și cel mai controversat gol al istoriei fotbalului, și cel mai frumos gol. 

Și acum, după 34 de ani, știe absolut tot despre acele reușite, rememorându-le într-un interviu filmat de federația argentiniană și preluat de Mundo Deportivo.

Maradona: "Valdano a venit și el la mine: «Cu mâna?». L-am întrebat același lucru: «Cu mâna?»

În minutul 51, la 0-0, "butoiașul cosmic" a deschis scorul cu mâna. "În fața mea era un zid, pentru că englezii păreau toți niște stânci. 

Fenwick, Butcher, toți din apărare erau mari. Și Sansom, cel care mi-a dat pasa. Nu Valdano, ci Sansom, care l-a anticipat pe Valdano", și-a amintit Diego. "Când am văzut balonul înălțându-se, mi-am spus: «Nu-l voi ajunge niciodată, te rog, vino înapoi!». 

Atunci mi-a venit ideea: «Lovesc mingea, apoi duc imediat mâna lângă cap»". Exact ce a făcut. "După ce am aterizat, nu știam unde e mingea. M-am uitat, era în plasă. Așa că am început să urlu «gol, gol!». Checho Batista, idiotul de Checho, m-a întrebat dacă am marcat cu mâna. I-am zis: «Taci, prostule! Îmbrățișează-mă!». 

Valdano a venit și el la mine: «Cu mâna?». L-am întrebat același lucru: «Cu mâna?»”.

Maradona: "Eram un buldozer, nici un tren nu m-ar fi oprit" 

Maradona a povestit și cursa carierei. „Am luat mingea la centrul terenului. Am început să alerg cu ea la picior și, când l-am observat pe Reid că nu mai poate, mi-a fost clar: «Asta e faza mea»", a început "Pelusa". 

"Primul mi-a ieșit în cale Butcher și l-am fentat. S-a dus în stânga. Apoi, i-am văzut cu coada ochiului pe Burruchaga și Valdano. Fenwick se îndoia dacă să rămână în marcaj la ei sau să mă atace pe mine. L-am driblat și pe el. 

A pus mâna pe mine, dar eu eram un buldozer, nici un tren nu m-ar fi oprit. L-am păcălit și pe Shilton și, exact înainte ca Butcher să-mi sară la gleznă, am trimis mingea în plasă".

VIDEO. STUDIU. Fiecare caz nou de coronavirus ar putea produce într-o lună alte 244 de cazuri de infectare

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

ISLANDA - ROMÂNIA. Islandezii se tem: „Vom juca în noiembrie cu românii și iar va trebui să luăm «cârnatul»"

FOTO Agenta 007 » Cine e misterioasa femeie care l-a ajutat pe șeicul Mohammed bin Salman să pună mâna pe Newcastle: de la pictoriale sexy la afaceri cu sute de milioane

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
fcu1948
fcu1948  •  18 Aprilie 2020, 09:49
Postat de Adrian Fulgos pe 18 Aprilie 2020, 01:25

Sînt liniştit. Nu-ți fă griji. Păi Messi joacă la Barcelona din 2003 şi sintem in 2020. 17 ani. Asta nu-s apreape 2 decenii? Şi acum hai să revenim la la comparații. Păi dacă Maradona este 3 clase peste Messi, spune-mi cite clase este este Maradona peste Cristiano? Sau Ronaldo (brazilianul)? Sau Ronaldinho? Sau idolii tăi Balaci sau Cîrțu? Sute de clase? Mii de clase? Sînt doar curios...

Știam ca ești Messist. Sau cum s-or numi ăștia care îl idolatrizează pe piticul autist cu barba. Tocmai de aceea am făcut diferențierea “de clasa”. Oricum, nu i-am urmărit cariera lui Messi, dar nu cred ca a jucat de la 17 ani la “cel mai înalt nivel”sau cum ai scris tu acolo. Și oricum, valoarea nu se vede dor atunci când excelezi la un super club, ci mai alea când dintr-o echipa modesta, faci o super putere. Sau când joci in 3-4 campionate puternice și te impui de fiecare data. Gen C. Ronaldo sau Ibrahimovici. Sunt curios ce ar face piticul barbos și tatuat in Anglia sau Italia. Figurație, mai mult ca sigur.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  18 Aprilie 2020, 01:25
Postat de fcu1948 pe 17 Aprilie 2020, 20:16

Maradona nu este idolul meu, asta ca sa te liniștești. Iar Messi ăla nu joaca in nici un caz de aproape 2 decenii la nivel foarte înalt. Ca nu are cum, având in vedere ca o avea vreo 30 de ani. Vazandu-i pe ambii jucând atât la echipele de club cât și in naționala Argentinei, pot afirma fără urma de dubiu ca Maradona a fost cu 3 clase peste Messi. La orice capitol.

Sînt liniştit. Nu-ți fă griji. Păi Messi joacă la Barcelona din 2003 şi sintem in 2020. 17 ani. Asta nu-s apreape 2 decenii? Şi acum hai să revenim la la comparații. Păi dacă Maradona este 3 clase peste Messi, spune-mi cite clase este este Maradona peste Cristiano? Sau Ronaldo (brazilianul)? Sau Ronaldinho? Sau idolii tăi Balaci sau Cîrțu? Sute de clase? Mii de clase? Sînt doar curios...

rikiriki365
rikiriki365  •  18 Aprilie 2020, 00:51

Este dreptul tau sa-l consideri nr1 pe Maradona, dar nu-i ofensa pe ceilalti care nu-ti impartasesc opinia.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează