INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

FOTO Agenta 007 » Cine e misterioasa femeie care l-a ajutat pe șeicul Mohammed bin Salman să pună mâna pe Newcastle: de la pictoriale sexy la afaceri cu sute de milioane

Foto: Getty Images +5   FOTO
Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 10:48

Amanda Staveley, 47 de ani, este un personaj-cheie în negocierile de vânzare a echipei Newcastle de la Mike Ashley către un fond de investiții controlat de Mohammed bin Salman (34), prințul moștenitor al Arabiei Saudite, cel mai bogat șeic din lume, cu o avere cotată la 1,4 trilioane de dolari. 

Amanda e cunoscută în Marea Britanie ca o prestigioasă femeie de afaceri și a fost cea care a negociat din partea cumpărătorului tranzația clubului Newcastle. După ce tranzacția va fi fost parafată, ea va primi 10% din acțiunile echipei, la fel ca firma Reuben Brothers. 

În schimb, Fondul de Investiții Publice al Arabiei Saudite va deține 80% din Newcastle. Înainte de a face afaceri de milioane și a-și crea legături puternice în Orientul Mijlociu, Amanda și-a început cariera ca fotomodel și a pozat în numeroase pictoriale pe finalul anilor '90. 

Așa a ajuns să îl cunoască pe Prințul Andrew din familia regală britanică, iar alături de el a avut o relație de doi ani, scrie The Sun. I-a refuzat, însă, cererea în căsătorie pentru că nu voia să intre în familia regală și s-a concentrat pe afaceri. 

În 2011 s-a căsătorit cu omul de afaceri iranian Mehrdad Ghodoussi, alături de care este și în prezent. Un alt moment dificil pentru Amanda a fost în 2013, când a fost diagnosticată cu boala Huntington. Totuși, ea a reușit să treacă și peste acest moment și să își dezvolte relațiile de afaceri.

+1 FOTO

300milioane de lire sterline primește Mike Ashley în schimbul lui Newcastle United

Citește și alte știri despre Newcastle:

Newcastle ajunge la Mohammed bin Salman, cel mai controversat prinț al Arabiei Saudite! Omul acuzat că a ucis un jurnalist plătește 300 de milioane de lire

Ăsta da exemplu! Matthew Longstaff, cel mai prost plătit fotbalist din Premier League, și-a tăiat salariul cu 30%!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  17 Aprilie 2020, 11:46

sa vb cu Doamna ,poate vine la Dinamo ,sa ne scape de Neo goita ,da Doamne sa vina Lumina Sfanta dupa vechiul protocol ,chiar daca-l inerveaza pe Werner

bridges
bridges  •  17 Aprilie 2020, 11:40

Asta e modelul in viata pentru Prodanca. Doar ca mioritica lucreaza cu alde Becali adica in ligile mult inferioare pe cand asta e in top.

pspsps
pspsps  •  17 Aprilie 2020, 11:37

cat, mă? 1.4 trilioane USD? proști mai sunteți!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează