INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE UNITED

NEWCASTLE. Ăsta da exemplu! Matthew Longstaff, cel mai prost plătit fotbalist din Premier League, și-a tăiat salariul cu 30%!

Matthew Longstaff, în dreapta. foto: Guliver/Getty Images
Matthew Longstaff, în dreapta. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 10:24

CORONAVIRUS. Matthew Longstaff, mijlocașul de 20 de ani al lui Newcastle, renunță la 1.170 de euro pe lună pentru a ajuta sectorul medical din Marea Britanie.

Dacă starurile multimilionare din Premier nu acceptă reducerea salariilor, le dă exemplu jucătorul care câștigă cel mai puțin!

Matthew Longstaff, mijlocașul lui Newcastle care la debutul la 19 ani a decis meciul cu Manhtester United, a anunțat că își taie singur 30 la sută din salariu, pentru a contribui cum poate în criza sanitar-financiară provocată și în Marea Britanie de pandemia de COVID-19. 

Longstaff e idolul fanilor 

Longstaff primește 850 de lire sterline pe săptămână (circa 975 de euro), iar contractul său lunar se ridică la 3.900 de euro. Suma de 1.170 de euro va fi donată astfel spitalelor din oraș, în lupta cu virsul ucigaș.

Gestul lui caritabil a fost foarte apreciat de fanii „coțofenelor” pe rețelele sociale, Matthew fiind de altfel unul dintre cei mai iubiți jucători ai lui Newcastle, alături de fratele Sean. 

Vedetele bogate din Premier au creat, separat de cluburi și Ligă, campania #PlayersTogether de a-i ajuta pe cei din prima linie a NHS, sistemul sanitar din UK, fără a preciza cât și cine donează.

VIDEO. După 13 ani, omul de afaceri englez Mike Ashley va vinde Newcastle United

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Newcastle ajunge la Mohammed bin Salman, cel mai controversat prinț al Arabiei Saudite! Omul acuzat că a ucis un jurnalist plătește 300 de milioane de lire

Reușește cel mai bogat șeic al lumii să ia Liga cu Newcastle? Îi aduce pe Neymar și Mbappe? S-au afișat cotele la pariuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează