INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - BAYERN MUNCHEN

Mircea Lucescu, optimist înaintea meciului cu Bayern din Liga Campionilor: „Jucătorii mei nu au nevoie să fie motivați”

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 20:25 / Actualizat vineri, 10 decembrie 2021 20:11

Mircea Lucescu (76 de ani), tehnicianul lui Dinamo Kiev, a susținut o conferință de presă înaintea meciului de Liga Campionilor împotriva celor de la Bayern Munchen.

  • Dinamo Kiev - Bayern Munchen în runda #5 din Liga Campionilor este programat marți, 23 noiembrie. Partida va începe de la ora 19:45 și poate fi rumărită LiveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Digi Sport 2, Telekom Sport și Look Sport

Lucescu o laudă pe Bayern pentru forța clubului și modul cum a descoperit fotbaliști tineri foarte buni, dar nu se teme de duelul de mâine seară, în care speră să producă surpriza și o dă exemplu pe Augsburg, formație care tocmai a învins-o pe campioana Germaniei.

„Toate echipele care au jucat în Champions League au avut probleme, așa că nici Bayern Munchen n-a făcut excepție. Au jucat cu o echipă (n.r. - Augsburg) care a făcut absolut tot ce a fost posibil pentru a obține un rezultat pozitiv. 

S-au apărat senzațional, au folosit forța fizică în toate astea, inteligența tactică, au avut și puțin noroc și au obținut rezultatul de care aveau nevoie. Nagelsmann a fost și la Leipzig, a făcut o echipă bună, dar cu Bayern poate câștiga totul. 

Ei câștigă de atâția ani campionatul, Cupa, Supercupa, Liga Campionilor și au jucători tineri și enorm de talentați. 

Au un scouting extraordinar. Să-l găsești pe Musiala la Chelsea și să-l aduci gratis e un lucru cu totul deosebit. Sau pe Davies de la Vancouver. Sau pe Richards de la Reading. 

Iar Nagelsmann este un antrenor excelent. Faptul că a reușit să obțină rezultate la două echipe germane și să creeze echipe puternice îi dă dreptul să se considere un antrenor profesionist. Jucătorii mei n-au nevoie să fie motivați, joacă împotriva lui Bayern Munchen”, a declarat Mircea Lucescu la conferința de presă premergătoare meciului.

Bayern, fără vedete la meciul de la Kiev

Pentru a mai avea o șansă de a rămâne în Europa, Dinamo Kiev trebuie să câștige returul cu Bayern. Iar premizele sunt încurajatoare. Mircea Lucescu și-a menajat vedetele în campionat, la 6-1 cu Cernomoreț Odessa, în timp ce nemții se află în mijlocul unui scandal fără precedent, după eșecul de la Augsburg (1-2), de vinerea trecută.

Kimmich, Gnabry, Musiala, Choupo-Moting și Cuisance, singurii jucători nevaccinați din lot, au fost carantinați, după ce au intrat în contact cu un angajat al clubului infectat cu COVID-19. Responsabilii clubului i-au anunțat că li se vor opri din salariu sumele aferente perioadei în care vor lipsi, ceea ce, potrivit tabloidului Bild, a declanșat un val de nemulțumiri: „Au protestat toți.” 

Pe de altă parte, coechipierii nu pot accepta refuzul lor de a se imuniza. Thomas Muller a declarat-o public: „Eu sunt favorabil vaccinării! Și sper că jucătorii care nu au fost încă vaccinați să se răzgândească. Din câte știu, vaccinarea este cea mai bună modalitate de a scăpa de pandemie.”

8jucători îi vor lipsi lui Bayern la Kiev: 5 carantinați, 2 întorși abia ieri la antrenament și unul suspendat pentru cumul de galbene (Upamecano)

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Jose Mourinho, despre promisiunea pe care i-a făcut-o noului puști-minune al lui AS Roma: „A venit la mine sa se asigure ca nu am uitat”

Știrea zilei în Spania: Bayern propune o sumă-record pe nestemata Barcelonei!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează