INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZAȚII

Controversă uriașă, cu Dinamo Kiev, Fener și viitoarea echipă a lui Mutu în prim-plan: „Ajutați criminalii să continue recolta sângeroasă. Banii v-au lăsat fără onoare și conștiință!”

Dinamo Kiev a atacat dur clubul turc Fenerbahce // sursă foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv
Dinamo Kiev a atacat dur clubul turc Fenerbahce // sursă foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv

Articol de - Publicat sambata, 08 iulie 2023 16:18 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 16:41

Dinamo Kiev, clubul la care românul Mircea Lucescu este antrenor, a atacat dur echipa turcă Fenerbahce pentru faptul că aceasta participă la un turneu amical găzduit în Sankt Petersburg, pus la cale de Zenit și sponsorul clubului rus, Gazprom ♦ Pe lângă Zenit și Fenerbahce, la competiția amicală concurează alte două cluburi, Steaua Roșie Belgrad și Neftchi Baku, echipa la care va ajunge Adrian Mutu.

Duminică seara, ora 19:30, la Sankt Petersburg va avea loc un meci amical între echipa locală Zenit și Fenerbahce, vicecampioana Turciei.

Va fi prima partidă pentru echipa din Istanbul la turneul amical PARI Premier Cup, la care mai participă Neftchi Baku și Steaua Roșie Belgrad.

Astăzi, cu o zi înaintea meciului, clubul ucrainean Dinamo Kiev a atacat-o dur pe Fenerbahce, pe care o acuză că prin participarea la un turneu organizat în Rusia, de Gazprom, legitimizează acțiunile rușilor, care au invadat Ucraina în urmă cu mai bine de un an.

Ce pregătesc fanii Rapidului la primul meci + Noi atacuri: „Să plece Daniel Niculae!” & „Bergodi ne-a retrogradat”
RAPID
Ce pregătesc fanii Rapidului la primul meci + Noi atacuri: „Să plece Daniel Niculae!” & „Bergodi ne-a retrogradat”

Controversă uriașă. Dinamo Kiev o atacă pe Fenerbahce

„Când fanii din Istanbul au strigat numele țării criminale și au venit la meciul cu Dinamo cu măști cu cel mai mare sadic al Europei, clubul vostru a fost silențios.

Acum este clar de ce. Banii însângerați ai Gazprom au eclipsat totul pentru voi, v-au lăsat fără onoare și conștiință. Rachetele rusești ucid ucraineni zilnic, întreaga lume civilizată s-a aliat împotriva agresiuni și a masacrului, dar clubul vostru acceptă plăți însângerate de la sponsorii terorismului.

UEFA și FIFA elimină cluburile din Rusia din competițiile internaționale, iar voi mergeți în turneu pentru bani și jucați alături de agresor.

Nimic nu poate justifica acest pas. Nicio sumă de bani nu poate compensa acest comportament rușinos, această deplasare la criminalul fără morală și calități umane.

Nu ne este teamă să spunem întregii lumi: voi ajutați criminalii să continue recolta sângeroasă pe teritoriul ucrainean. Voi le sunteți alături și legitimați cel mai mare rău al secolului 21.

Fenerbahce Spor Kulubu - nu aveți onoare, nu aveți rușine, nu aveți conștiință. Rușine să vă fie!”, se arată în comunicatul dur al echipei din Kiev, la care a fost atașată o imagine sugestivă, cu siglele lui Fenerbahce și Gazprom și mesajul „Aveți sânge pe mâini”.

Controversă uriașă, cu Dinamo Kiev, Fener și viitoarea echipă a lui Mutu în prim-plan: „Ajutați criminalii să continue recolta sângeroasă. Banii v-au lăsat fără onoare și conștiință!”
sursă foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv

De ce o asociază Dinamo Kiev pe Fenerbahce cu compania energetică Gazprom

Fenerbahce a semnat în martie 2023 un acord de colaborare pe 2 ani cu Zenit, care implică echipele de fotbal masculin, feminin și cele masculine de baschet. Cele două cluburi vor face schimb de jucători, de experiență și vor juca regulat turnee amicale.

Clubul Zenit e deținut de firma rusă Gazprom, companie care e implicată și la Steaua Roșie Belgrad. La Neftchi Baku, sponsor principal este SOCAR, Compania Petrolieră de Stat din Azerbaidjan.

Clubul german Schalke, și el asociat anterior rușilor, a terminat parteneriatul cu Gazprom imediat după invazia rusă în Ucraina.

Și viitoarea echipă a lui Adrian Mutu participă la turneul din Sankt Petersburg

Până acum, la turneul amical din Sankt Petersburg s-au jucat următoarele meciuri:

  • Zenit - Neftchi 3-1 
  • Steaua Roșie - Zenit 2-1

Urmează: 

  • Neftchi - Steaua Roșie (astăzi, ora 19:30) 
  • Zenit - Fenerbahce (duminică, 19:30) 
  • Fenerbahce - Steaua Roșie (miercuri, ora 19:30) 
  • Neftchi - Fenerbahce (sâmbătă, ora 14:00)

Tot din fotbalul internațional:

Borussia Dortmund i-a pus în contract o clauză de Instagram noului transfer » Dacă o încalcă, plătește o amendă de un milion de euro

Mbappe nu se ascunde » Interviu amplu în L'Equipe: a recunoscut rivalitatea cu Haaland + vrea Balonul de Aur: „Am ași în mânecă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mirstelistu
mirstelistu  •  09 Iulie 2023, 06:52

No amu nu se mai poate juca nici fotbal ca se supara hucraina si actorasul, *** ca ne-am cam saturat de voi

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

FCSBF
FCSBF  •  08 Iulie 2023, 22:10

se plobeme mult mai grave decat razboiul lor!! numai poate Fenerbace de razboiul vostru

Hagicianul
Hagicianul  •  08 Iulie 2023, 21:00

In conditiile in care ultima finala de Champions League s-a jucat intre echipa unui seic din acele tari care nu se obosesc sa respecte drepturile omului si o alta a unui chinez care e acuzat ca a facut fraude de sute de milioane de dolari in Asia, fix asta e problema fotbalului actual, ca o echipa din Turcia se duce sa joace un amical pentru bani...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează