INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Dinamo Kiev - Șahtior 0-3 » Mircea Lucescu, la prima înfrângere în campionatul Ucrainei pe banca lui Dinamo! Umilit de fosta echipă

Dinamo Kiev - Șahtior 0-3 // foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv
Dinamo Kiev - Șahtior 0-3 // foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv

Articol de - Publicat duminica, 08 noiembrie 2020 17:10 / Actualizat duminica, 08 noiembrie 2020 19:02

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu (75 de ani), a pierdut de manieră categorică derby-ul etapei #9 din campionatul Ucrainei, 0-3 cu Șahtior Donețk.

Dinamo Kiev rămâne lider în Ucraina. Vezi clasamentul AICI

Aproape că nu e o zi în ultima săptămână fără ca Mircea Lucescu să nu primească o veste proastă. În plin de focar de coronavirus, Dinamo Kiev putea rata meciul cu Barcelona dacă mai era depistat pozitiv un jucător în Catalunya. Avea deja nouă infectați în lot! A scăpat atunci, toți au ieșit negativ și ucrainenii au putut evolua în Champions League.

12 infectați, trei accidentați la Dinamo Kiev

La întoarcere însă, problemele au reapărut. Clubul a anunțat că Supriaga are și el coronavirus. După el, s-au mai îmbolnăvit doi: Șepelev și Lednev. „Il Luce” a cerut amânarea partidei, dar Șahtior a refuzat. Campioana simțea că eterna rivală e slăbită

În total, Lucescu avea 12 cazuri în lot. Primii doi portari (Bușcian, Boiko), tot doi fundași (Mikolenko, Karavaev), 7 mijlocași (Băluță, Șaparenko, Șepelev, Lednev, Țitaișvili, Duelund, Garmaș) și vârful Supriaga. Plus trei accidentați. Numai Sidorciuk, suspendat cu Barcelona, a revenit în iarbă.

Așa au apărut alb-albaștrii ieri pe teren. Pe bancă, erau doar cinci. Morgun, un goalkeeper de 19 ani, și alți patru. Va rezista Dinamo acasă în fața unui Șahtior care ardea de nerăbdare să se răzbune? „Minerii” voiau revanșa, după ce antrenorul care-i pregătise 12 ani, cel mai important tehnician al istoriei grupării din Donețk, îi învinsese pe 25 august, 3-1 în Supercupa Ucrainei.

Neșceret a ratat centrarea!

Chiar și așa, gazdele n-au părut atât de afectate la început. Nicio diferență în „șocul” anului în campionat. Joc echilibrat, în care nu puteai paria pe nimeni. Nu știai în acel moment cine va câștigă. Până în minutul 34. Atunci, tânărul portar Neșceret, 18 ani, senzațional contra Barcelonei, a greșit. 

O centrare puternică în careul mic și, în loc să aștepte pe linie, pentru că fundașii erau atenți, a ieșit el. A ieșit în gol, n-a putut boxa, a fost depășit de minge. Și Junior Moraes, aflat chiar în spatele lui, a înscris cu capul. 0-1. Imediat, kievenii au replicat, Buialski a fost singur cu Trubin, dar a tras în el.

Sidorciuk, a doua oară eliminat

Prima repriză s-a încheiat însă cum nu se putea mai rău pentru Dinamo. În prelungiri, căpitanul Sidorciuk a plonjat într-un tackling violent în tușă, într-o zonă nu atât de periculoasă. I-a prins glezna lui Kornienko pe pământ. Putea să i-o rupă!

Arbitrul, Katerina Monzul, 39 de ani, i-a dat inițial cartonaș galben. Avertizată de VAR, a revăzut acțiunea pe monitor. Agresiunea era evidentă. Galbenul s-a transformat în roșu. Sidorciuk, eliminat! La Budapesta, cu Ferencvaros în Ligă, a fost trimis la vestiare în minutul 85, la 2-1 pentru Dinamo. S-a terminat 2-2. 

Acum, pe colegii săi îi aștepta o repriză întreagă în inferioritate, la 0-1. Și au mai încasat două goluri: Marcos Antonio (66) și Alan Patrick (73). 0-3. Usturător eșec. Totuși, Kievul rămâne lider. Are un punct în fața lui Șahtior.

Dinamo Kiev - Șahtior 0-3

Dinamo Kiev - Șahtior, echipe de start:

Dinamo Kiev: Neshcheret - Kedziora, Zabarnyi, Shabanov, Popov - Sydorchuk, Andrievsky - Tsygankov, Buyalskyy, Verbic - Rodrigues 
Rezerve: Morgun, Clayton, De Pena, Rusyn, Syrota 
Antrenor: Mircea Lucescu

Șahtior: Trubin - Dodo, Khocholava, Matviienko, Kovalenko - Stepanenko, Antonio - Marlos, Taison, Tete - Moraes 
Rezerve: Pyatov, Alan Patrick, Bolbat, Bondar, Cipriano, Maycon, Fernando, Korniienko, Solomon 
Antrenor: Luis Castro

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Coșmar pentru Lucescu! Încă 3 infectați cu coronavirus! Are 13 înaintea „șocului” cu Șahtior Donețk

West Ham United - Fulham 1-0. „Scărița” ca un vis urât pentru Ademola Lookman. Portarul a apărat-o cu o mână: „Nu știu la ce se gândea"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
palominocreek
palominocreek  •  09 Noiembrie 2020, 11:58
Postat de Vlad Hartea pe 08 Noiembrie 2020, 21:02

Voi il tot laudati pe Lucescu !! Iata ca Sahtior stie sa joace fotbal de buna calitate si fara Lucescu !! Cum sa-l mai inghita suporterii lui Dinamo Kiev !!

Și Interul a câștigat Șampion Lig după e a plecat el

tivireli
tivireli  •  09 Noiembrie 2020, 00:29
Postat de tutan_camon pe 08 Noiembrie 2020, 19:23

Tataie Strălucescu ar fi în stare sa antreneze și de pe lumea cealaltă dacă mai bagă niște euro în cont. Omul nu are bunsimțul necesar să plece când gazdele îl dau afară din casă.

Gazda este patronul mai baiete. Cu el are contract, si a insistat sa ia postul de antrenor. Daca ai putina minte si studiezi ce face Stralucescu, o sa vezi cate briliante scoate in doi ani. Numai jucatori ca de pe alta planeta, gen Haland

tivireli
tivireli  •  09 Noiembrie 2020, 00:26
Postat de bazinga pe 08 Noiembrie 2020, 19:24

Acest scor" ne doare" ! Chiar mi se rupe de Nea Mirciu ! Sa mai stea pe acasa, ca nu se mai satura de bani !

Esti chiar stupid daca crezi ca o face pentru bani. Omul este profesionist, nu ii place sa stea cu ochii la lună, (asa ca tine), si are deja vreo 40 milioane de euro. Ce zici pentru bani o face?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează