INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Discuţie emoţionantă în vestiarul Braziliei » Julio Cesar şi Iker Casillas, prieteni pe viaţă după gestul brazilianului

foto: zonaforo.meristation.com
foto: zonaforo.meristation.com

Articol de - Publicat marti, 02 iulie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 03 iulie 2013 01:28

Julio Cesar a primit trofeul pentru portarul cu cele mai puţine goluri încasate la Cupa Confederaţiilor şi a mers să-şi ridice premiul îmbrăcat în tricoul lui Iker Casillas, cu numele goalkeeperului spaniol, cu care făcuse schimb la finalul partidei cîştigate de Brazilia, scor 3-0.

"Mesajul meu cînd am urcat să primesc trofeul a fost ăsta: Iker e un mare fotbalist, unul dintre cei mai buni portari din lume şi merita acest gest", a declarat titularul selecţionatei lui Luiz Felipe Scolari.

Marca a stat de vorbă cu Julio Cesar, care a explicat superbul său gest. "La sfîrşitul meciului am făcut schimb de tricouri şi pentru mine a fost o adevărată onoare, pentru că Iker este un portar pe care îl respect foarte mult, pe care mereu l-am admirat. El a trecut printr-un moment foarte dur în sezonul trecut, la fel cum mi s-a întîmplat şi mie.

Mi-a venit ideea şi mi s-a părut foarte bună să urc îmbrăcat în tricoul lui şi să-i aduc un mic omagiu, să-i arăt sprijinul meu. După momentele grele pe care le-am trăit, am ajuns să jucăm această finală. Pentru mine a fost o renaştere, la fel şi pentru el. Casillas e un tip senzaţional şi merită tot ce este mai bun. Va reveni în forţă, sînt convins. De fapt, deja a făcut-o, jucînd această finală".

Gestul brazilianului nu a rămas fără răspuns. După meci, în plină sărbătoare a cîştigătoarei Cupei Confederaţiilor, Iker a intrat în vestiarul adversarilor pentru a-i mulţumi omologului său: "Eu eram acolo, celebrînd titlul, şi mi s-a spus că vrea să vorbim. Pentru mine a fost o mare bucurie, am discutat 10 minute. Nu-l cunoşteam personal, era pentru prima dată cînd mă întîlneam cu el într-un meci, iar acum pot spune că e un tip extraordinar. Mi-a părut foarte rău pentru ce i s-a întîmplat în acest sezon, pentru că ştiu prin ce a trecut, mă bucură că am putut disputa amîndoi această finală".

Întrebat despre ce a vorbit cu spaniolul, Julio Cesar a evitat să detalieze: "Despre mai multe lucruri. Discuţia rămîne între mine şi el, a fost ceva cu adevărat emoţionant. Postul de portar e special, diferit de oricare altul. Se suferă mult între buturi şi, oricît de bine ai apăra, mereu vine un moment dur. Noi am trecut peste perioade dificile, am avut forţa să ieşim la suprafaţă".

Julio Cesar crede că Iker Casillas va fi din nou în prim-plan: "Marii jucători îşi revin întotdeauna, iar Iker e unul dintre ei".

Goalkeeperul Braziliei a avut şi el o perioadă complicată în carieră. După "tripleta" cîştigată cu Inter, în 2010, au urmat vremuri grele pentru Julio Cesar. Înfrîngerea în sferturile Campionatului Mondial, cu Olanda, a trimis Brazilia acasă şi a fost începutul coşmarului pentru el. Greutăţile nu s-au oprit aici pentru portarul de 33 de ani: în acest sezon a retrogradat cu echipa sa, Queens Park Rangers în Anglia, dar selecţionerul l-a salvat şi a mizat în continuare pe el.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  06 Iulie 2013, 04:26

Fair-Play! Din fericire, indiferent de salariile imense, de concurenta acerba la virf, mai exista sportivi in adevaratul sens al cuvintului. Dusmania promovata de Mou nu a "reusit" sa-i strice caracterul lui Casillas care a avut taria sa depaseasca un moment greu, devenind mai bun din toate punctele de vedere! Exista inca un mod elegant de a cistiga, daca ai intr-adevar valoare!

madskills
madskills  •  03 Iulie 2013, 10:01
Postat de redgofcd pe 02 Iulie 2013, 18:49

Terminati bai cu "prin ce a trecut saracul Casillas". S-a accidentat, apoi a fost operat si in final si-a pierdut locul de titular deoarece Diego Lopez era intr-o forma mult mai buna. Sa fim fair play si cu Diego Lopez, fotbalul nu incepe si nu se termina cu Casillas.

oare cum se simte Diego Lopez care a aparat fabulos in perioada in care Iker a fost accidentat si chiar si dupa? Daca nu era el, Real era pur si simplu macelarita in meciul tur cu Dortmund. A scos cel putin 2-3 goluri ca si facute. Ca sa nu mai vorbim si de alte meciuri. Omul a fost fenomenal. Orice antrenor intreg la cap l-ar fi tinut in poarta si e si normal. Nu-l inghit pe Mou dar ii dau dreptate 100%. Iker este (deja) un portar legendar, dar nu mi se pare corect sa-i planga lumea de mila cu "nedreptatea" facuta. Nedreptate era daca Lopez era scos din poarta. Si mai nedrept este ca este adus Reina la lot (chiar si ca al 3lea portar) si el e lasat acasa..

monibv
monibv  •  02 Iulie 2013, 22:41

din pacate noi romanii nu prea invatam nimic din asemenea gesturi....100% fair-play intre 2 portari valorosi

Vezi toate comentariile (11)
Comentează