INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Doliu în Serie A » Mario Corso, legenda lui Inter, a murit în spital: „Pele l-a vrut în naționala Braziliei”

Mario Corso, o legendă a lui Inter Milano, a murit în spital, la 78 de ani // Sursă foto: Facebook @Inter
Mario Corso, o legendă a lui Inter Milano, a murit în spital, la 78 de ani // Sursă foto: Facebook @Inter

Articol de - Publicat sambata, 20 iunie 2020 11:41 / Actualizat sambata, 20 iunie 2020 12:21

SERIE A. Mario Corso, o legendă a lui Inter Milano, a murit în spital, la 78 de ani. Figură marcantă a marii echipe a lui Helenio Herrera din anii '60, a cucerit două CCE, două titluri şi două Cupe Intercontinentale cu nerazzurrii în 16 sezoane.

Veste tragică primită de Inter cu o zi înaintea restartului din Serie A. Fotbalul italian e în doliu după ce Mario Corso a încetat din viaţă. Ar fi împlinit 79 de ani pe 25 august! El s-a stins în spital, unde era internat de mai multe zile. 

Protagonist absolut al fantasticei echipe antrenate de Helenio Herrera în anii '60, cel supranumit Mariolino a scris istorie la nerazzurri, cu care a cucerit două Cupe ale Campionilor Europeni (1964 şi 1965), două Cupe Intercontinentale în aceiaşi ani plus patru scudetti (1963, 1965, 1966, 1971) în cele 16 sezoane petrecute pe „Giuseppe Meazza", înainte de a pleca în 1973 la Genoa, unde şi-a încheiat fabuloasa carieră.

„Singurul pe care Pele l-a vrut în Selecao"

„A fost preferatul meu, şi tatăl meu îl adora, Avea o tehnică superfină, juca pe contraatac, executa în propriul stil acele lovituri libere «folha seca». Era o plăcere să îl vezi jucând şi avea un stâng de aur. 

Mario e singurul fotbalist despre care Pele a mărturisit că l-ar fi vrut în naţionala Braziliei", a declarat Massimo Moratti, fostul preşedinte interist. Mario a fost un artist al fotbalului, printre cei mai buni italieni pe post de extremă stângă.

Angelo Moratti i-a dăruit Maseratiul său!

Pasionat de maşini, Corso a primit de la Angelo Moratti un Maserati ultimul model, deţinut chiar de patronul interist! „Îţi place bolidul ăsta? Ia cheile atunci, este al tău", sună legenda care a circulat la acea vreme. 

Fost internaţional italian, cu 4 goluri în 23 de selecţii în Squadra Azzurra, el a fost şi antrenorul lui Inter în sezonul 1985-1986 şi s-a retras de la Barletta în 1990.

75 de goluriîn 413 meciuri a marcat Mario Corso în cele 16 stagiuni la Inter în Serie A. A cucerit opt trofee cu echipa nerazzurra

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Tottenham - Manchester United 1-1 » Roy Keane, reacție violentă după prestația lui David de Gea: „I-aș fi dat niște pumni la pauză!”

Scor incredibil în Rusia: Rostov a fost învinsă cu 10-1! Un nou record a fost stabilit

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează