INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Un antrenor român, ofertat de o echipă cu 4 titluri în Bundesliga

Kaiserslautern l-ar fi ofertat pe Dorinel Munteanu/ foto: Imago Images
Kaiserslautern l-ar fi ofertat pe Dorinel Munteanu/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 11:01 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 12:40

Dorinel Munteanu (54 de ani), antrenorul Oțelului, susține că a avut o ofertă de la Kaiserslautern înainte de a semna cu echipa din Galați.

Kaiserslautern, de 4 ori campioană în Germania, evolua atunci în liga a treia. Dorinel a revenit la Oțelul în 2021, când gălățenii erau în liga a treia, și a reușit două promovări consecutive, în Liga 2 și în SuperLiga.

Între timp, Kaiserslautern a promovat în 2.Bundesliga, în 2022, iar în acest an a terminat pe locul 9 în liga a doua germană.

Cel mai dur discurs după Kosovo - România » Florin Răducioiu: „E inadmisibil! Lamentabil! Nu meritam egalul”
KOSOVO - ROMÂNIA 0-0
Cel mai dur discurs după Kosovo - România » Florin Răducioiu: „E inadmisibil! Lamentabil! Nu meritam egalul”

Dorinel Munteanu: „Am avut ofertă de la Kaiserslautern”

„Înainte de a semna cu Oțelul, am avut oferte și din Superliga și din Germania, de la Kaiserslautern, dar era liga a treia germană. 

Dar am ales Galați pentru că aici m-am stabilit, au contat și discuțiile cu domnul primar. Ne-am propus să ajungem în Liga 1 în 3 ani, am ajuns în doi ani”, a declarat Dorinel Munteanu, la „Digi Sport Matinal”.

Fostul mare internațional român are două trofee în cariera de antrenor. A câștigat campionatul și Supercupa cu Oțelul, în 2011, apoi a antrenat echipa în grupele Champions League.

9 ania jucat Dorinel Munteanu în Germania, 4 la Koln și 5 Wolfsburg

Atacă 4 tehnicieni din SuperLiga: „Pentru mine, nu sunt antrenori”

Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului Galați, a lansat acum câteva zile un atac în direcția tehnicienilor fără licență PRO ai echipelor din SuperLiga.

FC Voluntari e ultima echipă care a angajat un antrenor fără licență PRO, pe Ilie Poenaru. Ilfovenii l-au anunțat oficial pe Marin Dună, dar de fapt el e doar o acoperire pentru Poenaru, care are licența A, de secund, nu PRO.

Dună va fi antrenorul secund al lui Ilie, așa cum s-a întâmplat și la UTA, Clinceni sau Gaz Metan. În Liga 1 mai sunt alți 3 antrenori care activează fără licență PRO: Marius Croitoru (FC Botoșani), Mihai Pintilii (FCSB) și Ovidiu Burcă (Dinamo).

Eu mi-am spus punctul de vedere. Nu este normal, dar poate au primit derogări de la Federație, nu pot să îmi dau seama cum vor sta pe bancă sau cine va sta pe bancă în locul lor. Nu pot să îmi dau seama. 
Din păcate, aceste probleme continuă și eu cred că nu este spre binele fotbalului românesc. Să forțezi un antrenor, chiar dacă este talentat, dar nu îndeplinește toate condițiile... Nu consider că sunt antrenori cei care nu au licență


- Dorinel Munteanu, la ProSport Live

Citește și:

A picat! Primul antrenor de pe lista PSG-ului NU va semna
FRANȚA
A picat! Primul antrenor de pe lista PSG-ului NU va semna
Internaționalul român dorit în SuperLigă a semnat!
CONTRACT
Internaționalul român dorit în SuperLigă a semnat!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează