INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND - BAYERN 2-3

VIDEO + FOTO Show total în Der Klassiker » Bayern o învinge pe Dortmund și se desprinde în fruntea clasamentului

Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 3-2, în derby-ul rundei #14 din Bundesliga. Bavarezii s-au desprins astfel la 4 puncte de marea rivală în vârful ierarhiei. +13   FOTO
Bayern Munchen a învins-o pe Borussia Dortmund, scor 3-2, în derby-ul rundei #14 din Bundesliga. Bavarezii s-au desprins astfel la 4 puncte de marea rivală în vârful ierarhiei.

Articol de - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 21:25 / Actualizat sambata, 04 decembrie 2021 22:06

Bayern Munchen a învins-o în deplasare pe Borussia Dortmund, scor 3-2, în derby-ul rundei #14 din Bundesliga. Bavarezii s-au desprins astfel la 4 puncte de marea rivală în vârful ierarhiei.

Tot ce trebuie să știi despre Bundesliga

Dortmund - Bayern 2-3. Cronică: Der Klassiker mereu în roșu. Lewandowski-Haaland 2-1

Campioana continuă să se impună în duelurile cu rivala din Dortmund. N-a contat că a început, practic, derbyul de la 0-1 și a fost egalată. Polonezul a fost mai bun decât norvegianul

Bayern a legat al șaptelea succes în derbyurile cu Dortmund, la capătul unui duel trepidant, plin de răsturnări de situație și cu o campioană distanțându-se la 4 puncte la șefie în Bundesliga. Duelul dintre Lewandowski și Haaland i-a revenit polonezului învins în ancheta Balonului de Aur, 2-1, la fel cum bavarezii s-au impus la limită pe Signal Iduna Park (3-2).

Der Klassiker, episodul 105, a început aprins, cu Bayern având posesia și dictând ritmul, dar cu Borussia stând la pândă. Și profitând de prima neatenție din defensiva campioanei. După o minge de arbitru, Brandt a fost găsit la marginea careului, s-a înșurubat pe lângă Davies și l-a executat pe Neuer, cu un șut la vinclu. 1-0 în minutul 5, din pasa trimisă de Bellingham

Primul eșec pentru Xavi la Barcelona! Surpriză uriașă în La Liga
BARCELONA - BETIS 0-1
Primul eșec pentru Xavi la Barcelona! Surpriză uriașă în La Liga

Dezechilibrul pe tebelă n-a durat decât patru minute. Pe contraatac, tandemul Muller-Lewandowski a răspuns, cu concursul lui Hummels, polonezul fiind necruțător, la colțul scurt. 

Prea multe cadouri

Ocaziile au alternat amețitor, cu un plus pentru bavarezi, la finalizările lui Coman și Sane, blocate la fix de apărarea disperată a lui BvB, inclusiv de Kobel. 

S-a văzut și Haaland, în sfârșit, norvegianul a sprintat de la centrul terenului, doar că a trimis pe colțul lung, puțin alături de bară. Nici cei de la Bayern nu mai găsesc drumul spre gol, cu toate încercările lui Lewandowski, căutat cu pase imprecise de colegi. BvB s-a clătinat, dar n-a mai cedat, și nici dincolo combinațiile "galben-negrilor" n-au produs panică excesivă în careul oaspeților. 

Totuși, cadourile cu care au insistat gazdele au fost primite de Bayern. Coman a profitat înaintea pauzei și, cu ajutorul devierii lui Reus, mingea l-a depășit pe Guerreiro, aflat pe linia porții și s-a făcut 1-2. 

Haaland ripostează

Primul gol al părții secunde a venit tot repede, ca în debutul jocului, și la fel în poarta campioanei, revenită neconcentrată de la cabine. Haaland a apărut și el pe tabelă, cu un șut bară-gol, după greșeala lui Upamecano. BvB devine vioara întâi, cu un intermezzo în minutul 57, când Coman a dat replica: șut la "scurt" parat greu de Kobel. 

Derbyul rămâne deschis, cu forțe proaspete introduse pentru ultima jumătate de oră de spectacol german.

Brandt, lovit la cap

La mijlocul reprizei secunde, suspansul s-a transformat în minute de spaimă și îngrijorare, după duelul aerian dintre Upamecano și Brandt. Autorul primul gol al partidei s-a lovit rău la cap și a ieșit pe targă, conștient, și a ajuns direct la spital. A plecat de pe stadion în aplauzele fanilor, care i-au urat o însănătoșire grabnică. 

+9 FOTO

Un necaz nu vine niciodată singur și în minutul 75, Hummels a comis henț în careu și, după consultarea VAR, arbitrul Zwayer a indicat punctul cu var. Lewandowski nu greșește de la 11 metri și Kobel nu poate face nimic, 2-3. Antrenorul Rose a fost eliminat pentru proteste, cedând furiei, la fel cum au lăsat garda jos și gazdele, Coman fiind aproape de 4-2.

10 minute de speranță

Prelungirile XXL au reaprins speranțele fanilor BvB și rezervele introduse de gazde au luat cu asalt careul lui Neuer, dar fără limpezime și mari oportunități. Golul a fost mult mai aproape de Bayern, dar Tolisso, singur cu poarta goală (Kobel era ieșit la un corner în careul advers), a trimis alături de 4-2. Punctele merg toate la Munchen.

Cele mai tari imagini din Dortmund - Bayern

+9 FOTO

Clasament Bundesliga

FINAL. Borussia Dortmund - Bayern 2-3

Live + Statistici

Borussia Dortmund - Bayern. Echipele de start

Dortmund: Kobel - Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro - Bellingham, Can, Dahoud - Brandt - Haaland, Reus (c) 
Antrenor: Marco Rose 

Bayern: Neuer (c) - Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies - Tolisso, Goretzka - Coman, Müller, Sane - Lewandowski
Antrenor: Julian Nagelsmann

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Robert Lewandowski știa de 3 zile că a pierdut!” » Dezvăluirile făcute de Bild despre Balonul de Aur 2021

Pep Guardiola reacționează după triumful lui Messi: „Și Lewandowski merita trofeul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
ripensistu
ripensistu  •  04 Decembrie 2021, 23:44

De ani de zile buyern distruge fotbalul german folosind tactici anticompetitive, buyern ar trebui desfiintata urgent pentru ca fotbalul german sa poata renaste.

legio.sud
legio.sud  •  04 Decembrie 2021, 22:24
Postat de legio.sud pe 04 Decembrie 2021, 22:24

????????????

Corect

legio.sud
legio.sud  •  04 Decembrie 2021, 22:24
Postat de lapusneanul pe 04 Decembrie 2021, 21:46

dortmund s-a batut singura..toate golurile oaspetilor au fost marcate pe greseli mari in apararea gazdelor !

????????????

Vezi toate comentariile (12)
Comentează