INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

După Aubameyang şi Mkhitaryan, Arsenal vrea să mai aducă o vedetă în ofensivă » Wenger, dă 45 de milioane de lire pentru un star din Ligue 1

Nabil Fekir (foto: Guliver/Getty Images)
Nabil Fekir (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat sambata, 17 februarie 2018 23:20

După transferurile de răsunet pe care le-a realizat în această iarnă, prin venirile lui Henrikh Mkhitaryan, de la Manchester United, şi Pierre-Emerick Aubameyang, de la Borussia Dortmund, Arsenal mai pregăteşte o lovitură: Nabil Fekir, 24 de ani.

Mijlocaşul ofensiv şi căpitanul lui Olympique Lyon este principala ţintă a "tunarilor" pentru fereastra de transferuri din vară, anunţă DailyMail.

10 partideşi 1 gol are Fekir la echipa naţională a Franţei, pentru care a debutat în 2015

Internaţionalul francez a avut o ascensiune extraodinară în acest sezon, devenind astfel unul dintre cei mai importanţi jucători de la OL. Fekir a înscris 21 de goluri în 31 de apariţii, 16 dintre acestea în Ligue 1, unde este al patrulea cel mai bun marcator, după vedetele Cavani, Neymar şi Falcao.

Cifrele sale au atras atenţia mai multor cluburi importante din Europa, iar Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, le-ar fi transmis deja şefilor că şi-l doreşte pe Nabil Fekir şi ar fi dispus să ofere 45 de milioane de lire sterline pentru acesta. Totuşi, Wenger vrea să-l aducă pe conaţionalul său înainte de începutul Campionatul Mondialului din Rusia, unde Fekir va face parte, cel mai probabil, din naţionala condusă de Didier Deschamps.

50 de milioane de €este cota de piaţă a jucătorului lui Lyon, potrivit transfermarkt.com, adică aproximativ suma pe care Wenger ar fi dispus să o ofere

Cu toate acestea, francezii de la Lyon nu vor renunţa atât de uşor la vedeta lor şi vor negocia intens, însă istoria arată că Lyon şi-a cedat jucătorii importanţi dacă le-a fost oferită suma corespunzătoare, aşa cum s-a întâmplat recent cu Lacazette, plecat chiar la Arsenal, pentru 53 de milioane de euro, şi Tolisso, cumpărat de Bayern Munchen, pentru 41,5 milioane de euro.

Fekir a sosit la Olympique Lyon în 2011, când avea doar 18 ani, iar doi ani mai târziu debuta la echipa mare. Până în prezent, mijlocaşul ofensiv a evoluat în 144 de partide pentru francezi, trecându-şi în cont 55 de goluri şi 34 de pase decisive.

surse: dailymail.co.uk, mirror.co.uk, global.espn.com

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează