Comentarii (26)
demolarii  •  10 Mai 2019, 19:02

Argumentatia se invarte in jurul competitiilor europene. Dar intrebarea e: Care e cel mai bun campionat? Televiziunile considera ca Premier League ofera mai mult spectacol si platesc sume imense, cu toate ca in ultimii 12 ani, cei mai buni jucatori de fotbal din lume au jucat in Spania. Dar spectacolul din Anglia e peste. Iar televiziunile platesc pentru acel nivel. Cat privesc teoriile conspiratiilor, exista o teorie care spune ca suspendarea de 5 ani avuta de fotbalul englez in anii 1985-1990, a avut ca si scop intreruperea suprematiei acestuia la nivel european. Este sustinuta de realitatea castigarii CCE de catre echipe relativ mici din Anglia: Nothingham sau Aston Villa, pe langa clasica Liverpool, in nici 10 ani. Teorie complectata si de Teoria sustinerii echipelor spaniole de catre oficiali UEFA. Ultimul exemplu fiind meciul Juventus-Real din sezonul trecut....

enigmaticul  •  10 Mai 2019, 18:56

Vedem noi dacă echipele spaniole sunt într-un reflux. Eu consider că în momentul de față este doar o situație de conjunctură, anul viitor nu va mai fi nici macar o echipă englezească într-o finală .

Urse Iulian Nicolae  •  10 Mai 2019, 17:23

Wow, gsp... cum sunt toate 4 din acelasi oras? Aloo Liverpool ??

nefertiti  •  10 Mai 2019, 16:33

Indiferent de cine a castigat liga campionilor sau europa league Premier League a fost mereu si ramane cel mai puternic campionat din lume pentru ca este foarte echilibrat. Orice echipa din last four poate pune probleme granzilor europeni ca Barcelona, Real, Bayern, Juventus, PSG. Asta e diferenta cea mai importanta, o echipa din Premier League deja retrogradata matematic poate decide leader-ul in ultima etapa a campionatului daca are meci direct. Sa nu mai vorbim de numarul de fani, de contracte, de valoarea loturilor a tuturor echipelor, de bani incasati din televiziune, sponosori etc... Premier League a fost tot timpul cel mai frumos campionat din lume si cel mai puterni. Uneori am vazut echipe din top 6 care isi odihneste jucatorii in competitiile europene pentru ca au meci apoi care conteaza pentru titlul Premier League

cpt.ahab  •  10 Mai 2019, 16:29
Postat de dinamo100 pe 10 Mai 2019, 14:36

E un moment de cotitura, La Liga a fost superioara multi ani, dar cred ca in final forta financiara superioara a echipelor din Anglia isi spune cuvantul. Totusi, sa nu ne pripim cu dominatia cluburilor engleze: 3 din cele 4 finaliste din acest an au obtinut calificarea pe muchie de cutit, la fel de bine puteau fi eliminate.

Și eu socot la fel. Echipele spaniole sunt într-un reflux firesc, dar Real și Barca au capacitatea de a reveni în forță anul viitor.

Constantin Ionut Florin  •  10 Mai 2019, 16:17

E Premier League cel mai puternic campionat din Europa?. În ultimii 10 ani, Real Madrid și Barcelona și-au împărțit 7 ediții din 10 în Champions League. Pai ori în prezent ori începând cu 10 ani în urma?

sibelius  •  10 Mai 2019, 15:41
Postat de dinamo100 pe 10 Mai 2019, 14:36

E un moment de cotitura, La Liga a fost superioara multi ani, dar cred ca in final forta financiara superioara a echipelor din Anglia isi spune cuvantul. Totusi, sa nu ne pripim cu dominatia cluburilor engleze: 3 din cele 4 finaliste din acest an au obtinut calificarea pe muchie de cutit, la fel de bine puteau fi eliminate.

Nu "La Liga" a fost superioara, Real, Barcelona, Atletico, Sevilla au fost mai bune decat adversarele lor. Pentru englezi Europa League era o miza doar daca sezonul era total compromis, iar titlul in Premier League a fost mereu cel mai important trofeu pentru ei. Fazele superioare ale UCL au fost de conjunctura sau ambitii ale antrenorilor/seicilor.

marcelclujnapoca  •  10 Mai 2019, 15:09

Vine anul viitor Liga sectorului agricol Ilfov si le pun probleme ! Va trimite in grupe Clinceniul cu 200 de spectatori , Voluntariul cu 457 spectatori , Chiajna , Chindia , SEpsi , Sibiul cu 600 de spectatori, si facem cea mai buna reteta pentru televiziuni !!! iasul , botosaniul, gazul , viitorul le dam un maxim de 1000+2000 de spectatori ............cu spectatorii din tot campionatul si nu umplem Bernabeul fratilor .....vedeti unde duc blaturile ....nici spectatori, nici jucatori ,....... doar Hagi si Televiziunile ne fac sa mai scoatem capul la un pic de speranta !

Romeo Daniel  •  10 Mai 2019, 15:08

Din punctul meu de vedere este simplu. Gazeta intreaba care este cel mai puternic campionat.. NU intreaba care sunt cele mai bune echipe din lume. Normal ca Anglia are cel mai bun campionat din lume. An de an(si asta de peste 10 ani) sunt 4-5 echipe cu șanse reale la titlu. Liverpool.City.MU.Arsenal.Chelsea....in Spania sunt 2 mari si late care se bat an de an la titlu ,mai ia cate un campionat accidental Atletico Madrid la 10-15 ani. In Franta este doar PSG,In Germania doar Bayern...si din cand in cand Borussia mai pune probleme ...Italia nu prea mai conteaza de ceva ani decat cu juventus...si cam atat. Deci Anglia este cel mai echilibrat campionat din lume si datorita acestui fapt este cel mai puternic.

Cris Juganaru  •  10 Mai 2019, 14:55

Este ridicol si irational sa pui intrebarea asta, in anul in care finalistele celor mai importante competitii din lume provin exclusiv din Anglia (dupa ce au eliminat fruntasele campionatelor nationale contracandidate). Pai in ce alte conditii mai poate fi facuta o ierarhie obiectiva intre campionatele nationale, daca nu in cele de fata (in urma confruntarii celor mai bune echipe ale campionatelor nationale, finalistele UCL si EL provin exclusiv din acelasi campionat)? Este indubitabil ca in acest an campionatul Angliei este de departe cel mai bun din lume. Este ca si cum ai intreba daca Barca, Juventus si PSG sunt cele mai bune echipe din campionatele nationale castigate. Sau daca Messi si CR7, dupa toate trofeele individuale castigate, sunt cei mai buni in lume din generatia lor. Intrebari redundante!

  • 1
  • 2
  • 3
Comentează