INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

E Premier League cel mai bun campionat din lume? La Liga ar fi marea rivală

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 mai 2019 14:06

Am avut două semifinale electrizante în Champions League, Liverpool și Tottenham obținând biletele pentru finala UCL din Madrid, după două meciuri absolut nebune.

Apoi, Chelsea și Arsenal s-au calificat braț la braț în finala Europa League de la Baku, cele două rivale fiind pentru prima dată față în față într-o finală europeană.

S-a pornit dezbaterea: este Premier League cel mai bun campionat din lume? Sau La Liga îi ia fața?

3 argumente PRO

1. Pentru prima dată în istorie, avem 4 echipe în finalele Champions League și Europa League din același campionat. Trei din cele 4 echipe provin din același oraș, greu de imaginat că vom mai asista vreodata la o asemenea performanță.

2. Tottenham este a 7-a echipă din Anglia care ajunge într-o finală de Champions League, record absolut. De notat faptul că Pochettino nu a făcut niciun transfer vara trecută. De partea cealaltă, Liverpool a reușit minunea și a revenit de la 0-3 în tur cu Barcelona. Fără Salah și Firmino, cei mai buni jucători ai „cormonarilor”, Liverpool nu a dat vreo șansă Barcelonei, în retur, 4-0!

3. Europa League este a Londrei. Arsenal a trecut fără prea mari emoții de Valencia, impunându-se tur-retur. Chelsea a avut mari emoții cu Eintracht Frankfurt, fiind salvată în prelungiri, pe rând, de David Luiz și Zappacosta, reușind în cele din urmă calificarea după loviturile de departajare. Multă lume a fost convinsă încă din optimi că finala din acest an va fi Chelsea - Arsenal, valoarea celor doua fiind net superioară față de celelalte competitioare.

3 argumente CONTRA

1. În ultimii 10 ani, Real Madrid și Barcelona și-au împărțit 7 ediții din 10 în Champions League. În Europa League lucrurile nu diferă foarte mult, Sevilla și Atletico Madrid câștigând 6 din ultimele 10 trofee: patru Sevilla, două Atletico.

2. Se investesc sume imense la echipele din Premier League, ultimul loc primind din drepturile TV aproape 100 de milioane de euro. Cu toate acestea, performanțele pe plan european au tot lipsit până în 2019. Chelsea, Arsenal, Manchester United, Liverpool, City sau Tottenham au dezamăgit aproape an de an, fie în Champions League, fie în Europa League.

3. La Liga stă mai bine în duelurile directe împotriva formațiilor din Premier League, fiind unul dintre principalele argumente prin care lumea pune la îndoială calitatea echipelor din Anglia.

E Premier League cel mai puternic campionat?

DA
NU

de Alex Mone

 Citește și:

Premier League stăpânește Europa! Premieră istorică: ambele finale continentale între echipe din aceeași țară. De la 12 la 3.967 km!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
2456923641189784
Cosovan Erik  •  20 Decembrie 2019, 17:41

Premier League este cu siguranta cel mai bun campionat din lume! La liga este pe locul 2 dupa parerea mea dar amandoua campionate sunt destul de echilibrate.Banii investiti in Anglia incep sa isi spuna cuvantul mai ales in ultimii ani!

arsenal_1886
arsenal_1886  •  13 Mai 2019, 11:27

@ Daniel Grinczweig . Greșita e formularea dvs ,d- le ! Corect e EPL (english premier league ) si nu BPL ( british premier league ) .Echipe din Northen Ireland ,Wales,Scotland nu joaca acolo.Ele au campionatul,sau cupa lor .De citva ani buni Rangers si Celtic vor sa joace in PL .Fara succes însă ,FA nu vor sa schimbe titulatura competiției.Personal , as dori acest lucru .Un meci ManU - Celtic ar aprinde spiritele la fel ca unul LFC-Rangers .Sau mai sti , ar dezlănțui un nou război civil Protestanți vs Catolici.Glumesc,bineînțeles ,deși scoțienii nu o iau ca atare .

820064958028842
Daniel Grinczveig  •  13 Mai 2019, 11:04

Cam aiurea formulată întrebarea care de fapt sunt doua intrebari. Cum sa afirm ca BPL nu e cel mai bun campionat din lume si ca totusi e in competitie directă cu LaLiga? Nu am cum, pentru că asa e formulat. Eventual e cel mai bogat sau cosmopolitism campionat, nicidecum cel mai bun. Valoarea nu sta in grămezile de bani aruncate, ci in modul cum developezi jucătorii de fotbal sa devina fotbaliști.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează