INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ECHIPA IDEALĂ

Marca a alcătuit „11”-le ideal al celor mai talentați tineri fotbaliști care nu au împlinit încă 18 ani

Cubarsi, Endrick și Lamine Yamal, trei dintre puștii foarte talentați din fotbalul mondial +10   FOTO
Cubarsi, Endrick și Lamine Yamal, trei dintre puștii foarte talentați din fotbalul mondial

Articol de - Publicat sambata, 16 martie 2024 10:05 / Actualizat sambata, 16 martie 2024 12:10

„Fenomenele” Lamine Yamal și Pau Cubarsi sunt doar două din lunga listă de tineri jucători pe care Barcelona i-a aruncat în luptă în ultimele sezoane. N-au împlinit încă 18 ani, dar cei doi au devenit piese fixe în strategia lui Xavi din acest sezon. Nu sunt însă cazuri izolate, iar Marca a încropit echipa ideală de fotbaliști foarte talentați care ar putea străluci mulți ani de acum înainte.

Real Madrid a plătit în urmă cu mai bine de un an 35 de milioane de euro (plus 25 în variabile) pentru a obține semnătura lui Endrick, de la Palmeiras, când acesta avea 16 ani. Astăzi, el are deja două convocări la naționala mare a Braziliei, plus alte selecții la U 17 și U 23.

Abia anunțat titular, Radu Drăgușin a primit o veste proastă din partea lui Ange Postecoglou: „Vom întări acel compartiment”
ANGLIA
Abia anunțat titular, Radu Drăgușin a primit o veste proastă din partea lui Ange Postecoglou: „Vom întări acel compartiment”

Precocitatea în lumea fotbalului e din ce în ce mai des întâlnită, astfel că destui jucători ajung să debuteze înainte să aibă vârsta majoratului.

Publicația spaniolă Marca a alcătuit „11”-le ideal al celor mai promițători fotbaliști care nu au împlinit încă 18 ani.

  • Paul Argney - Héctor Fort, Bastien Meupiyou, Pau Cubarsi, Ishe Samuels-Smith - Assan Ouedraogo, Lewis Miley - Lamine Yamal, Estevao William, Kendry Paez - Endrick
Endrick (foto: Guliver/Getty Images)
Paul Argney (foto: Imago)
Hector Fort (foto: Guliver/Getty Images)
Bastien Meupiyou (foto: Imago)
Pau Cubarsi (foto: Guliver/Getty Images)
+6 FOTO

Paul Argney

Paul Argney e portar, are 17 ani și provine de la academia lui Le Havre. Evoluează pentru echipa de tineret a clubului și nu a debutat încă la echipa din Ligue 1, dar e un obișnuit al loturilor de tineret ale Franței și e văzut drept unul dintre portarii cu viitor.

Paul are 1,86 m și e descris ca fiind un goalkeeper sigur pe el. A fost titularul Franței la ultimul Mondial Under 17, unde a pierdut la penalty-uri în fața Germaniei în finală (6-5) și a primit un singur gol până în semifinale.

Hector Fort

Hector Fort e un fundaș dreapta de 17 ani, produs al academiei La Masia. El i-a oferit lui Xavi soluții în momente de criză la Barcelona în acest sezon. Evoluează cu lejeritate pe ambele flancuri, a bifat 6 apariții la echipa mare și a dat două pase de gol.A fost titular la ultimul Mondial Under 17 și joacă deja la Under 19.

Bastien Meupiyou

Bastien Meupiyou e fundaș central la Nantes, are 17 ani și s-a făcut deja remarcat la Final Four UEFA Youth League la nivel juvenil.

Are un fizic puternic, o tehnică bună și un joc aerian foarte bun. Momentan, e accidentat, are o problemă la menisc, și nu se știe exact când va reveni pe teren.

Pau Cubarsi

Pau Cubarsi are 17 ani, e fundaș central la Barcelona și a fost deja ochit de selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente, care a decis să-l cheme la naționala mare. Puștiul e unul dintre cei mai importanți tineri fotbaliști produși de La Masia în ultimii ani.

A debutat în Liga Campionilor la meciul cu Napoli și, în ciuda tinereții sale, i-a ținut piept cu brio experimentatului vârf al italienilor, Victor Osimhen, unul dintre cei mai buni atacanți ai momentului.

A jucat foarte bine la Mondialul Under 17, iar Xavi Hernandez i-a oferit debutul la echipa mare a Barcelonei chiar înainte să împlinească 16 ani. Are deja 12 prezențe la Barcelona.

Ishe Samuels-Smith

Ishe Samuels-Smith, 17 ani, fundaș stânga al clubului Chelsea, s-a născut la Manchester și a fost crescut la academia de tineret a lui Everton. Chelsea l-a cumpărat în vara lui 2023 cu aproape 5 milioane de euro.

Are un fizic impunător și poate juca și pe postul de fundaș central. Nu a debutat încă la echipa mare pentru Chelsea, dar a fost deja convocat de 4 ori de Maurizio Pochettino.

Assan Ouedraogo

Assan Ouedraogo, 17 ani, e mijlocaș la Schalke 04. Are excelente capacități tehnice și fizice. Organizează jocul, e foarte bun pe recuperare și ajunge adesea în situații periculoase pentru poarta adversă.

Din nefericire, la ultimul Mondial Under 17, a suferit o accidentare gravă la ligamente. Înainte de acest ghinion, jucase pentru Schalke 04 în primele 11 etape din liga secundă germană

Lewis Miley

Lewis Miley are 17 ani, e mijlocaș și joacă pentru Newcastle. La frageda vârstă, e deja unul dintre cei mai experimentați în fotbalul de nivel înalt.

Miley și-a făcut loc în planurile lui Eddie Howe profitând de suspendarea lui Tonali și de problemele fizice ale lui Joelinton. A fost aruncat în luptă și forțat să se maturizeze într-un ritm rapid și, 25 de meciuri mai târziu, el este deja un om de bază la Newcastle.

Lamine Yamal

Lamine Yamal, extrema dreaptă a Barcelonei, e una dintre perlele fotbalului mondial la doar 16 ani! Un fotbalist foarte talentat care a debutat în sezonul trecut la prima echipă a catalanilor, la doar 15 ani!

În acest sezon, el e unul dintre cei fără de care Barcelona și naționala Spaniei nu concep să joace.

Ca și Leo Messi, cel mai important produs al academiei La Masia, Lamine Yamal e un stângaci capabil să vrăjească tribunele cu talentul său. În acest sezon, a bifat 38 de meciuri la Barcelona, a dat 6 goluri și 7 pase de gol. Mai mult, după ce a devenit cel mai tânăr marcator din La Liga, are șanse să îl depășească pe Ansu Fati și să facă același lucru în Liga Campionilor.

Kendry Paez

Kendry Paez, 16 ani, e mijlocaș ofensiv la Independiente del Valle, din Ecuador. La academia clubului au fost șlefuite, de-a lungul timpului, talente precum Moises Caicedo, Willian Pacho și Piero Hincapie, care impresionează în Europa.

Conform ESPN, citat de Marca, Chelsea a plătit peste 20 de milioane de dolari pentru a-l aduce pe Stamford Bridge pentru sezonul 2025-26.

Este un conducător de joc înzestrat, se remarcă prin capacitatea de a primi între linii și de a accelera jocul. La vârsta de 16 ani, este deja titular în echipa Ecuadorului lui Felix Sanchez. A debutat în septembrie 2023 și, până în prezent, are în palmares 5 apariții și un gol.

Estevao William

Estevao William, 16 ani, e extremă stânga la Palmeiras. Cunoscut mai ales sub numele de „Messinho”, jucătorul a ajuns la Palmeiras de la academia de tineret a lui Cruzeiro în 2020.

Brazilienii se așteaptă ca Estavao să preia ștafeta de la Endrick, după ce acesta va ajunge la Real Madrid. În doar cinci meciuri pentru echipa braziliană a marcat patru goluri și a dat două pase de gol.

Estevao e un stângaci rapid și abil, are un șut extraordinar cu ambele picioare și poate juca în orice parte a terenului. La ultimul Campionat Mondial Under 17, Estavao a reușit să înscrie 3 goluri în 5 meciuri. Marile echipe din Europa îl urmăresc atent.

Endrick

Endrick, atacantul de 17 ani al lui Palmeiras, are o viteză amețitoare. A marcat 20 de goluri în 65 de meciuri pentru echipa din Brazilia și are deja două selecții pentru naționala mare. Este al 4-lea cel mai tânăr debutant din istoria primei reprezentative.

Endrick e un vârf puternic pe picioare, cu o tehnică desăvârșită. Nu este un atacant central obișnuit, ci genul de fotbalist capabil să întoarcă soarta unui meci cu o execuție de geniu.

În vară va ajunge pe „Santiago Bernabeu”, după ce Real Madrid a plătit 35 de milioane de euro, plus alte 25 de milioane de euro în variabile, pentru a-și asigura serviciile jucătorului.

Citește și alte articole:

Giovanni Becali anunță apocalipsa fotbalului: „Va fi distrus! Mă înspăimântă. E o problemă mai mare decât drogurile”
DECLARAȚIE
Giovanni Becali anunță apocalipsa fotbalului: „Va fi distrus! Mă înspăimântă. E o problemă mai mare decât drogurile”
Răzvan Lucescu și-a aflat adversara din sferturile Conference League: cum arată tabloul semifinalelor
TRAGERE LA SORȚI
Răzvan Lucescu și-a aflat adversara din sferturile Conference League: cum arată tabloul semifinalelor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
magic4ever
magic4ever  •  16 Martie 2024, 17:42

Endrick este fenomen, noul Pele

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Martie 2024, 14:43

...dar Yannis?...yannis pe unde este in acest clasament ?...dar ala a lui Claudiu Niculescu ?...dar copilul lui Sucu ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează