INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CLASAMENTE

Așa arată „dream team-urile” din primele 5 campionate ale Europei! » Ronaldo, Messi, Neymar şi Haaland, marii absenţi!

Mbappe// Foto: IMAGO / Le Pictorium
Mbappe// Foto: IMAGO / Le Pictorium

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 16:03 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 17:49

CIES Football Observatory (Centrul Internațional pentru Studierea Sportului de la Neuchâtel, Elveția) a întocmit cele mai bune echipe din primele 5 campionate ale Europei.

Jucătorii au fost selectați în funcție de indicele de performanță CIES, întocmit pe baza datelor oferite de specialiștii de la Opta. Doar fotbaliștii care au strâns cel puțin 900 de minute în campionatul intern de la începutul sezonului 2021/22 au fost incluși în formații.

Cum arată cel mai bun și cel mai slab prim „11” din Liga 1, după 21 de etape
CLASAMENTE
Cum arată cel mai bun și cel mai slab prim „11” din Liga 1, după 21 de etape

Ronaldo lipsește din echipa ideală Premier League

Cel mai bun prim „11” din Premier League este dominat de jucători de la Manchester City și Liverpool. Zece dintre cei unsprezece sunt de la primele clasate din campionatul Angliei, singura excepție fiind portarul lui Chelsea, Edouard Mendy.

Cristiano Ronaldo este marele absent din echipa ideală realizată de CIES. Atacantul lui Manchester a marcat 7 goluri și a oferit 2 assist-uri în cele peste 1.000 de minute jucate în acest sezon, dar nu a prins primul „11”.

Prim „11” Premier League (4-2-1-3): 
Mendy- Alexander-Arnold, Dias, Laporte, Cancelo - Rodri, Henderson - Silva - Salah, Jota, Mane

Cel mai bun „11” din La Liga

În Spania, găsim șase jucători de la Real Madrid (Courtois, Alaba, Casemiro, Modrić, Benzema și Vinícius), trei de la Sevilla (Koundé, Acuña și Jordán) și câte unul de la Barcelona și Betis (Dest și Fekir).

În lipsa lui Messi, plecat la PSG, Karim Benzema a devenit cel mai important jucător din La Liga. Francezul a ajuns la 15 reușite stagionale, golgeter detașat în La Liga. Este al doilea în clasamentul pasatorilor, cu 7 assist-uri.

Prim „11” LaLiga (4-1-2-1-2): 
Courtois - Dest, Kounde, Alaba, Acuna - Casemiro - Jordan, Modric - Fekir - Benzema, Vinicius

Haaland nu a prins primul „11” în Bundesliga!

Cel mai bun „11” este dominat de jucătorii lui Bayern Munchen, cu nu mai puțin de 7 reprezentanți. În echipă se mai regăsesc 3 fotbaliști de la Borussia Dormund și unul de la Bayer Leverkusen.

Erling Haaland, cel mai bun jucător al galben-negrilor și unul dintre cei mai curtați fotbaliști din Europa, nu a reușit să prindă primul „11” realizat de CIES. Atacantul norvegian nu a acumulat 900 de minute în actualul sezon, lipsind mai multe etape de pe gazon în urma unei accidentări.

13 goluri (și 4 assisturi)are Erling Haaland în acest sezon la Borussia (11 meciuri)

Prim „11” Bundesliga (4-4-2): 
Neuer- Meunier, L. Hernandez, Upamecano, Davies - Reus, Bellingham, Kimmich, Sane-Lewandowski, Schick

Messi și Neymar, marile absențe în Ligue 1

În schimb, cel mai bun „11” din Ligue 1 include jucători dintr-un număr record de cluburi, numai puțin de șase: Paris St-Germain (4 jucători), Olympique de Marseille (3), și câte un jucător de la Montpellier, Lens, Rennes și Brest.

Cele mai grele absențe sunt cele ale lui Lionel Messi și Neymar, niciunul dintre ei nu a acumulat 900 de minute în acest sezon de Ligue 1, asa cum prevede cerința impusă de CIES, pentru a fi incluși în echipă.

Messi a ratat o bună parte din începutul sezonului, din cauza lipsei de pregătire fizică. În schimb Neymar (29 de ani) va lipsi pentru PSG o bună perioadă de timp, după accidentarea suferită în urmă cu aproape o lună, în victoria cu St. Etienne, 3-1.

Prim „11” Ligue 1 (3-1-4-1-1): 
Omlin- Saliba, Kimpembe, Aguerd- Kamara- Hakimi, Fofana, Gueye, Faivre- Payet- Mbappe

3 au căzut, 6 rămân în picioare » Încă un meci de Boxing Day amânat
PREMIER LEAGUE
3 au căzut, 6 rămân în picioare » Încă un meci de Boxing Day amânat

Cel mai bun „11” din Serie A

În Serie A situația este clară, liderul Inter este cel mai reprezentat club cu 4 jucători, în fața următoarelor clasate Milan și Napoli, ambele cu câte 3 jucători. Surpriza vine de la Sassuolo, echipa la care evoluează Vlad Chiricheș, ocupă locul 13 în campionat, însă Domenico Berardi a reușit să-și facă loc în primul „11”.

Prim „11” Serie A (4-1-2-3): 
Handanovic-Di Lorenzo, Tomori, Koulibaly, T. Hernandez- Ruiz- Calhanoglu, Brozovic- Berardi, Martinez, Leao

Citește și:

Buffon dezvăluie ce impact negativ a avut Cristiano la Juventus: „Am pierdut asta cu Ronaldo”

Cum arată cel mai bun și cel mai slab prim „11” din Liga 1, după 21 de etape

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
2528389220528911
Ionut Costache  •  25 Decembrie 2021, 08:37

Topurile astea sunt mereu subiective, in functie de criteriile de selectie. Nu pot crede ca in La Liga Barcelona (care e praf anul asta) are 1 jucator, iar Atletico Madrid niciunul. Apoi in PL vad o selectionata Liverpool - City, de parca restul echipelor (inclusiv Chelsea care are un singur jucator) nu ar conta. De ce nu ar intra jucatori in forma ca Son, Rudiger, Antonio sau Dennis? Buna si observatia ta cu jucatorii din Italia...

magic4ever
magic4ever  •  25 Decembrie 2021, 00:43

Ce mai stastistici...golghetarii Vlahovic si Imobile nu sunt in primul 11 in Italia...Inter are a doua aparare din serie A si nu are nici un fundas central in primul 11...Ronaldo nu are cum sa lipseasca din cel mai bun 11 din Anglia,la fel si Haaland in Germania...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează