INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PERMIER LEAGUE

Echipele din Anglia au de suferit după Brexit! FIFA le-a interzis să ia jucători sub 18 ani + război între Federație și Ligă

Articol de - Publicat duminica, 02 februarie 2020 11:34

Federația Engleză consideră ieşirea Marii Britanii din Uniunea European o oportunitate de afirmare a talentelor locale şi încearcă să impună reducerea limitei de la 17 la 13 a numărului jucătorilor din afara Regatului în lotul de 25. 

De sâmbătă Marea Britanie s-a separat oficial, după 47 de ani, de Uniunea Europeană, consecinţă directă a votului majoritar exprimat în iunie 2016 (51,89%). Nici fotbalul nu va mai fi la fel în Regatul Unit şi circulă deja scenarii îngrijorătoare despre viitorul Premier League. Pentru că federaţia din Londra (FA) a făcut un plan de schimbare şi consideră Brexitul o oportunitate de afirmare a talentelor locale. Concret, doreşte să impună reducerea limitei jucătorilor din afara Regatului, de la 17 la doar 13, ceilalţi 12 din lot fiind britanici. 

Ameninţă cu tribunalul! 

„Mai mereu fotbaliştii noştri talentaţi sunt blocaţi în a se afirma de jucătorii străini mediocri. E timpul să le oferim o şansă să se dezvolte!„, afirmă şefii FA, după observaţiile relevate de raportul de 33 de pagini sub titlul «Access to Talent Discussion Desk». Războiul cu Liga mocneşte, însă riscă să se ajungă la tribunal.  
 

Măsurile propuse de federaţie vor reduce calitatea Premier şi, în consecinţă, valoarea economică globală a produsului. Va sărăci campionatul şi întreg fotbalul, inclusiv diviziile inferioare. Proiectul FA e radical şi speculativ”, acuză Richard Masters, noul administrator delegat al Premier, înaintea întâlnirii cu federalii. 
 

Românii au nevoie de 75% din meciuri la naţională 

Scenariile post-Brexit vorbesc şi despre o creştere a afacerilor în Germania, Italia, Spania şi Franţa, care vor atrage mai mult şi mai uşor străinii, chiar dacă pe planul fiscalităţii nu se vor schimba impozitele după victoria conservatorilor în alegeri. De la 1 februarie însă intră în vigoare, pentru obţinerea permisului de muncă în Marea Britanie, un punctaj necesar obţinerii lui pentru extracomunitari, în funcţie de locul ţării în topul FIFA.  

Jucătorii au nevoie de 75% din meciuri la naţională dacă provin din felia 31-50 (situaţia unui român care aplică), de 60% în fereastra 21-30, 45% pentru 11-20 şi doar 30% pentru primele zece! Dacă nu se încadrează, mai au alternativa de a solicita permisul la "Exception Panel", o comisie specială a FA. 

Adio, tineri sub 18 ani! 

Teribila lovitură pentru marile cluburi britanice e că nu vor mai putea „fura” juniorii din lume. Va fi interzis la recrutarea celor sub 18 ani provenind din UE, FIFA oferindu-le până la 31 decembrie o derogare specială de la Articolul 19 prin angajarea unui singur jucător extracomunitar. Aşa speră FA că tinerii britanici între 18 şi 21 de ani vor putea evolua mai mult decât 45% din maximul minutelor posibile din sezonul actual. 

S-ar putea reduce şi afluxul managerior străini, aflaţi acum la jumătate din cele 20 de echipe din Premier. Şi situaţia britanicilor din UE s-ar complica, dacă Bale, Sancho, Ademola sau Bennetts vor dori să plece.  

„Măsurile din proiectul federaţiei vor diminua competitivitatea Premier. Vor creşte sumele de transfer şi va apărea o inflaţie a salariilor. Dacă va scădea calitatea şi impactul economic se va resimţi” 
Richard Master, administrator delegat Premier 

10,4 miliarde de euroau costat drepturile globale de televizare ale partidelor din Premier League pentru perioada 2019-2022. Brexitul ar putea reduce suma la viitoarele negocieri, implicit banii primiţi de cluburi

Citește și: 

Ianis a debutat în Scoția » Hagi jr. a uimit de la primele atingeri: „Ai văzut? E dreptaci sau stângaci?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
rallystar
rallystar  •  02 Februarie 2020, 13:20

depinde totul de negocieri. daca o sa faca un deal bun cu u.e., uk poate sa castige enorm de pe urma braxitului. pai elvetia nu este un u.e. si a facut un deal asa de bun cu u.e. ca nici nu merita sa faca parte din u.e.,pentru ca ar pierde. la fel si norvegia. ca aia de la u.e. nu vor sa faca un astfel de deal si cu uk,este altceva. dar daca reuseste uk sa se impune,o sa urmeze si alte tari care sa parseasca u.e. vad italia cu savini si polonia ca fiind urmatoarele care paraesesc u.e.

danny_l
danny_l  •  02 Februarie 2020, 12:32

Nu numai pe plan sportiv vor fi afectați dar și economic.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close