INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Efectul Thomas Tuchel » Ce nu au reușit Bruno Fernandes, Mohamed Salah și Luis Suarez în partidele cu Chelsea

Thomas Tuchel (47 de ani) FOTO Gettyimages
Thomas Tuchel (47 de ani) FOTO Gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 07 martie 2021 14:24 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 14:46

Thomas Tuchel (47 de ani) a fost prezentat la Chelsea la finalul lunii ianuarie, când l-a înlocuit pe Frank Lampard, iar neamțul a revitalizat formația de pe Stamford Bridge.

Thomas Tuchel este primul antrenor german din istoria clubului, iar tehnicianul și-a impus rapid filosofia de joc la Chelsea. Tuchel este neînvins în 10 partide pe banca clubului de pe Stamford Bridge, în care a obținut șapte victorii și trei rezultate de egalitate, iar echipa ocupă locul 4 în Premier League, ultima poziție care asigură calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

Bruno Fernandes, Mohamed Salah și Luis Suarez, niciun șut pe poartă împotriva lui Chelsea

Thomas Tuchel a obținut victorii importante pe banca lui Chelsea, precum cea de pe „Arena Națională”, împotriva lui Atletico Madrid, sau cea de pe Anfield Stadium, împotriva campioanei en-titre Liverpool. La meciul de la București, Luis Suarez și Joax Felix, jucătorii din atacul Madridului, nu au reușit niciun șut pe spațiul porții apărate de Edouard Mendy. Singurul gol al meciului a fost marcat de Olivier Giroud, care a înscris superb din foarfecă.

Mason Mount a înscris unicul gol al meciului împotriva lui Liverpool, iar cu Thomas Tuchel pe bancă, Chelsea a obținut prima victorie pe Anfield Stadium, după 7 ani de pauză. Trio-ul din atacul lui Liverpool, format din Roberto Firmino, Sadio Mane și Mohamed Salah, nu a reușit niciun șut pe poartă, iar trupa lui Jurgen Klopp a ajuns la cinci eșecuri consecutive pe teren propriu pentru prima dată în istoria Premier League.

7 trofeea câștigat Thomas Tuchel în cariera sa de antrenor: unul cu Borussia Dortmund și șase cu Paris Saint-Germain

În partida cu Manchester United, încheiată cu o „remiză albă”, nici Bruno Fernandes, considerat cel mai bun jucător al lui Ole Gunnar Solskjaer, nu a reușit să șuteze pe spațiul porții, iar trupa lui Tuchel a blocat unii dintre cei mai buni jucători din lume în ultimele partide disputate.

VIDEO. Thomas Tuchel, fericit după primele partide pe banca lui Chelsea

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce tip de jucători nu suportă Jurgen Klopp: „Nu e nimic personal”

Sir Alex Ferguson, mărturii cutremurătoare despre cel mai greu moment din viață: „Frica și singurătatea îți înspăimântă mintea. Nu vrei să mori”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează