INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Ce tip de jucători nu suportă Jurgen Klopp: „Nu e nimic personal”

Jurgen Klopp (53 de ani) FOTO Imago
Jurgen Klopp (53 de ani) FOTO Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 martie 2021 13:29 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 14:54

Liverpool și Fulham se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în runda #27 din Premier League, iar Jurgen Klopp (53 de ani), antrenorul „cormoranilor”, a vorbit la conferința de presă despre șansa ca formația de pe Anfield Stadium să nu se califice în sezonul viitor al Ligii Campionilor.

Liverpool are un început de 2021 dezastruos și este de nerecunoscut în meciurile disputate pe teren propriu în Premier League. Pentru prima dată în istoria clubului, formația pregătită de Jurgen Klopp a ajuns la cinci meciuri la rând pierdute pe teren propriu în competiția internă.

Jurgen Klopp: „«Nu ne-am calificat în Champions League și vreau să plec». Asta nu o să se întâmple.”

„Știu că jucătorii mei sunt loiali față de Liverpool. Nu a existat vreo situație în care unul dintre ei să vină și să spună: «Nu ne-am calificat în Champions League și vreau să plec». Asta nu o să se întâmple. Îi cunosc foarte bine ca să știu asta”, a declarat Jurgen Klopp.

2016/17a fost ultimul sezon când Liverpool nu s-a calificat în Liga Campionilor. De atunci, cormoranii au câștigat un trofeu în sezonul 2018/19, au pierdut o finală cu un an înainte, iar în stagiunea 2019/20 au fost eliminați în optimi de Atletico Madrid

Klopp a mai spus: „Am zis cu mulți ani în urmă. Nu vreau un jucător care nu vrea să vină la noi pentru că nu jucăm în Champions League în sezonul următor, iar dacă un jucător vrea să plece pentru că nu ne-am calificat, chiar nu îl mai vreau în echipă. Nu este nimic personal”

Acest club nu va fi întotdeauna în afara Ligii Campionilor. Anul acesta este dificil, știm asta, dar potențialul și puterea acestei echipei este una complet diferită. Nu știu ce s-a mai întâmplat în trecut, dar pot să spun că nimănui nu ar trebui să îi fie frică pentru viitorul lui Liverpool pentru că este în mâini bune și are o echipă foarte bună, iar aceasta este baza unui viitor strălucit.

Jurgen Klopp, antrenor Liverpool

Liverpool, 5 înfrângeri consecutive pe teren propriu în 2021:

  • Liverpool – Burnley 0-1 
  • Liverpool – Brighton 0-1 
  • Liverpool – Manchester City 1-4 
  • Liverpool – Everton 0-2 
  • Liverpool – Chelsea 0-1

Până la înfrângerea cu Burnley, ultima dată când Liverpool a fost învinsă pe Anfield, în Premier League, a fost în aprilie 2017, când trupa antrenată de Jurgen Klopp a pierdut cu Crystal Palace, scor 2-1. De atunci, cormoranii au câștigat 55 de partide, iar 13 meciuri s-au încheiat cu un rezultat de egalitate.

Liverpool, afectată financiar dacă nu se va califica în Liga Campionilor?

Pierderea fotbalului de Champions League pe Anfield Stadium ar putea afecta financiar clubul din Merseyside, mai ales că echipa a pierdut mulți bani și din cauza pandemiei de coronavirus. Absența de la „masa bogaților” i-ar putea convinge și pe cei mai buni jucători de la Liverpool să se transfere la alte echipe. Mohamed Salah, Sadio Mane sau Virgil Van Dijk se află de mai mulți ani în vizorul marilor cluburi din vestul Europei.

Clasament Premier League:

Liverpool ocupă locul 7 înainte de duelul cu Fulham, care se află în zona roșie a clasamentului. Cormoranii sunt la patru lungimi distanță de ultima poziție care asigură calificarea în următorul sezon al Ligii Campionilor, ocupată de Chelsea.

VIDEO. Liverpool - Nopțile europene pe Anfield Stadium

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Sir Alex Ferguson, mărturii cutremurătoare despre cel mai greu moment din viață: „Frica și singurătatea îți înspăimântă mintea. Nu vrei să mori”

Ibrahimovic, declarație savuroasă la Festivalul Sanremo: „Eșecul nu este opusul succesului, ci e parte din succes. Să nu faci nimic este cel mai mare eșec posibil. Dacă Zlatan poate greși, atunci și tu o poți face”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează