INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

El e artizanul titlului câștigat de Real Madrid: „Zidane este sfânt şi credem în el"

Zinedine Zidane și Sergio Ramos, după titlul câștigat de Real Madrid +27   FOTO
Zinedine Zidane și Sergio Ramos, după titlul câștigat de Real Madrid

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 12:20 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 12:31

Căpitanul Sergio Ramos (34 de ani) se înclină în faţa lui Zinedine Zidane (48 de ani), după titlul câștigat de Real Madrid: „El e cheia şi ne bazăm pe munca lui. De fiecare dată când vine, transformă în aur tot ceea ce atinge cu mâna. Este unic"

A surprins pe toată lumea când a plecat în iunie 2018, la fel cum nimeni n-a înţeles de ce s-a întors în martie 2019, la prima sa dragoste de antrenor. Provocarea de a reînnoda succesele, tot cu vechea gardă, însă mai puţin Cristiano Ronaldo, l-a atras iar la Madrid. Şi Florentino Peréz a pariat, din nou, câştigător, chiar dacă a fost aproape să îl concedieze acum nouă luni, după eşecul de la Mallorca, şi să-l recheme pe Mourinho, zic gurile rele. 

LaLiga 2019-'20 e a lui Zidane, iar destinul a vrut ca, tocmai pe „Alfredo Di Stéfano”, stadionul pe care şi-a început cariera de tehnician la satelitul blanco şi unde Real s-a repliat postpandemie, să primească recunoaşterea triumfului contra Barcelonei. ZZ a răsturnat situaţia, de la -2 la Ă7 puncte, în doar zece etape!

10 victorii din 10. Nota 10

A zecea victorie din seria formidabilă, 2-1 cu Villarreal, dublată de blackoutul blaugrana, 1-2 cu Osasuna, pe Camp Nou, a readus după trei ani de pauză titlul la „Casa Albă”. Al 34-lea al clubului. Al doilea pentru Zizou. Şi al cincilea al lui Sergio Ramos. 

„Zidane este cheia. Noi credem în el şi în munca lui. De fiecare dată când vine, transformă în aur tot ceea ce atinge cu mâna lui sfântă. E unic! Titlul e un premiu pentru perseverenţă, muncă şi echilibru. Noi am câştigat pe merit acest campionat, indiferent de ceea ce spun alţii. Aş vrea să îmi închei cariera aici, nu cred că va fi o problemă. Rămân câţi ani va dori preşedintele”, a spus căpitanul-viking.

Zidane: „Mai fericit decât când am cucerit Liga"

Pentru magicianul francez, al doilea titlu e mai preţios, poate şi fiindcă puţini mai credeau în el: „Astăzi este una dintre cele mai mari zile din cariera profesionistă. Sunt mai fericit decât când am luat Liga Campionilor... Liga e Liga, dar titlul e ceva sfânt. Sunt 38 de etape şi trebuie să aduni atât de multe puncte, competiţia este atât de grea! Mi-ar fi plăcut să ne bucurăm cu fanii noştri la Cibeles, dar ştiu că sărbătoresc fericiţi acasă".

11 trofeeare Zidane în 209 prezenţe ca antrenor al lui Real (al doilea cel mai galonat din istoria clubului), în medie un trofeu la 19 meciuri. Guardiola a cucerit cu Barca 14 trofee în 247, unu la 18 meciuri în medie

VIDEO. Real Madrid a cucerit titlul #34 în La Liga

Citește și alte știri despre titlul câștigat de Real Madrid:

VIDEO Momentul serii cu Sergio Ramos, după titlul cucerit de Real Madrid » Ce a făcut când un reporter i-a înmânat un cadou

Zidane, după al 11-lea trofeu la Real Madrid: „Sunt mai fericit decât când am luat Liga Campionilor” » Courtois i-a taxat pe catalani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează