INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

ELVEȚIA - GERMANIA 1-1 // Victoria, tabu pentru Germania! „La naiba, e plictisitor! Nu suntem în stare să închidem meciurile”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 07 septembrie 2020 10:31 / Actualizat luni, 07 septembrie 2020 10:40

Ilkay Gündoğan, autorul deschiderii scorului în  meciul Elveția - Germania 1-1, este furios după al doilea egal în grupă la Basel: „Puteam să câștigăm la două-trei goluri diferență. Pierdem însă prea ușor multe mingi”.

Incredibil, dar foarte adevărat. Cvadrupla campioană mondială Germania nu reușește să bată pe nimeni în Liga Națiunilor! Nici la al șaselea meci de la înființarea competiției. Selecționata lui Löw trebuia să joace în Liga B la a doua ediție, dar UEFA a mărit numărul echipelor de la 12 la 16 și a salvat-o de la retrogradare. Acum e pe locul 3, ratând duminică seară succesul și în Elveția (1-1), după ce și Spania o egalase, în prelungiri, în runda inaugurală, aflându-se și în spatele Ucrainei.

Ilkay Gundogan: „Primim goluri prostești”

Cel mai furios era după egal chiar autorul deschiderii scorului. „Nu mai suport să pierdem atât de ușor baloanele. Din cauza unor pase greșite, primim goluri prostești. N-are voie să se întâmple la acest nivel, la naiba! Dacă ai mingea în față, nu trebuie să-i lași pe adversari să o recupereze, ci să pui osul, chiar dacă doare puțin. Puteam să învingem cu doi sau trei la zero”, s-a plâns la ZDF Ilkay Gündoğan, mijlocașul care a punctat din marginea careului, cu un șut plasat la colțul scurt.

10 echipen-au nicio victorie în Liga Națiunilor: Germania, Islanda, Polonia, Irlanda, Lituania, San Marino, Malta, Irlanda de Nord, Letonia și Andorra

Doi titulari schimbați

Și tabloidul Bild i-a criticat pe nemți: „Nu mai merge așa. Jucătorii vorbesc prea puțin între ei pe teren, echipa asta este prea calmă. Rezultatul e că am luat doar patru puncte în șase partide din Liga Națiunilor. Mai ciudat e că Löw a acuzat că prea mulți au jucat plat cu Spania, însă el nu a operat decât două schimbări, Leno în locul lui Trapp și Ginter pentru Can, ultimul pasând la gol”. Widmer a egalat meritat pe un contraatac, iar pe final elvețienii au ratat trei situații de a câștiga. 

Pur și simplu nu reușim să fructificăm ocaziile bune pe care le avem. E deranjant să conduci de două ori cu 1-0 și să nu câștigi. Dar în octombrie vom ataca mai bine și sper să învingem.
- Joachim Löw, selecționerul Germaniei

Citește și alte știri din Liga Națiunilor:

AUSTRIA - ROMÂNIA. ANALIZĂ GSP. Vrem prea mult de la Ianis sau mijlocașul își arată deja prematur limitele la nivel înalt? » Ce arată datele InStat ale lui Hagi jr. la „națională”

Cicâldău și Nistor, „luați pe încredere” de Mirel Rădoi pentru meciurile din Liga Națiunilor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
caesarone
caesarone  •  07 Septembrie 2020, 15:08

Low asta trebuia de mult schimbat, e depasit...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează