CAMPIONATE    •   SPANIA

Eric Abidal a revenit la Barcelona » Ce post va ocupa francezul la formaţia catalană

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT Vineri, 08 Iunie

Eric Abidal (38 de ani), fostul fundaş al Barcelonei şi al naţionalei Franţei, a fost numit în funcţia de secretar general, echivalentul postului de director sportiv, la formaţia catalană, anunţă site-ul oficial al campioanei Spaniei.În acelaşi comunicat, Barcelona anunţă că francezul va fi înlocuitorul lui Robert Fernandez, al cărui contract expiră la 30 iunie şi va nu mai fi prelungit. Abidal, care se va ocupa de recrutarea noilor jucători pentru prima echipă a catalanilor, va fi prezentat oficial luni, 18 iulie.

Abidal a evoluat pentru Barcelona în perioada 2007-2013, trecându-şi în cont numeroase trofee, printre care două trofee Champions League şi patru titluri în La Liga. De-a lungul perioadei petrecute pe Camp Nou, apărătorul a trecut prin câteva momente foarte dificile, fiindu-i depistată o tumoare la ficat, în 2011. În cele din urmă, jucătorul cu 66 de prezenţe în naţionala Franţei a depăşit problemele de sănătate după transplantul de ficat efectuat în 2012.

După despărţirea de formaţia blaugrana, Abidal a mai evoluat pentru AS Monaco şi Olympiacos, iar la sfârşitul anului 2014 a decis să se retragă oficial din cariera de jucător. Acesta a rămas aproape de Barcelona în tot acest timp, participând la numeroase activităţi ale clubului şi fiind chiar ambasador al catalanilor, în 2017.

193
de prezenţe a bifat Abidal la Barcelona, reuşind să înscrie 2 goluri

Surse: fcbarcelona.comgoal.com

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase