INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Drăgușin a jucat 11 minute în Everton - Tottenham. De ziua lui de naștere, românul a fost implicat în 3 faze

Radu Drăgușin în Everton - Tottenham
Radu Drăgușin în Everton - Tottenham

Articol de - Publicat sambata, 03 februarie 2024 16:30 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 17:50

Primul meci al etapei 23 din Premier League, Everton - Tottenham 2-2, a propus un spectacol pe cinste. Ritm alert, ocazii multe, riscuri asumate, 4 goluri. Radu Drăgușin, de ziua lui de naștere, a intrat în locul lui Hojbjerg în minutul 89.

Programul etapei 23 din Premier League

  • A fost al patrulea meci consecutiv pe care Radu Drăgușin l-a început ca rezervă la Tottenham. În două dintre precedentele 3 partide, la 2-2 cu Manchester United și 3-2 cu Brentford, a intrat în minutele de final, fără ca echipa lui să primească gol cât timp a fost pe teren.

Învăluit de protestele fanilor lui Everton, care poartă un război cu liga engleză din cauza depunctării pe care au suferit-o favoriții lor, startul de meci le-a aparținut londonezilor.

În minutul 4, Tottenham a deschis scorul prin Richarlison, atacantul brazilian pe care l-a cumpărat chiar de la rivala de astăzi. Werner i-a pasat lui Udogie în careul advers, fundașul stânga a centrat la marginea careului de 6 metri, unde Richarlison fusese lăsat liber, iar brazilianul a finalizat impecabil, voleu cu piciorul stâng sub transversală.

Richarlison, „dublă” în Everton - Tottenham 2-2

Presată de situația din clasament, Everton nu a acuzat lovitura. Elevii lui Sean Dyche au pus stăpânire pe meci și au amenințat în repetate rânduri poarta lui Spurs.

În prima parte, fiecare corner al celor de la Everton a semănat panică în defensiva lui Tottenham. De fiecare dată, elevii lui Sean Dyche au ales să centreze în careul mic, încercând să profite de nesiguranța pe care portarul Guglielmo Vicario o afișa în aer.

În minutul 30, eforturile au dat roade. Centrare din corner, Vicario incomodat de Jack Harrison, nu a putut să respingă, Tarkowski a recentrat în fața porții, de unde Jack Harrison a introdus mingea în plasă.

„Caramelele” au sărbătorit golul și au continuat să atace. Pe contraatac, oaspeții au dat lovitura. În minutul 41, Werner i-a pasat lui Maddison, acesta a prelungit la Richarlison, brazilianul a finalizat splendid, execuție aproape de vinclu.

Partea a doua a fost un „du-te, vino” de la o poartă la alta. Richarlison a fost aproape de triplă în minutul 70, dar Pickford s-a întins și l-a blocat spectaculos. Everton a replicat în minutul 88, când Chermiti, din centrarea lui Dobbin, a reluat moale, pe centrul porții, dintr-o poziție promițătoare.

În minutul 89, Radu Drăgușin a fost aruncat în luptă, chiar de ziua lui de naștere. Cinci minute mai târziu, Everton a egalat. Centrare din lovitură liberă, Romero a deviat nefericit, spre propria poartă, Vicario a ezitat să iasă, Branthwaite a profitat și a înscris. S-a jucat până în minutul 90+10, dar Spurs nu a avut forța să înscrie golul victoriei.

Cum s-a descurcat Radu Drăgușin în Everton - Tottenham:

  • În minutul 90, Beto a căzut de lângă Radu în timp ce urmărea o centrare. Gazdele au cerut penalty, arbitrii nici n-au vrut să audă. Reluările au relevat că nu se impunea acordarea penalty-ului, contactul dintre cei doi a fost moale.
Drăgușin a jucat 11 minute în Everton - Tottenham. De ziua lui de naștere, românul a fost implicat în 3 faze
Drăgușin a avut o mână pe Beto, arbitrii au considerat că nu se pune problema unui penalty
  • Minutul 90+3, Radu l-a doborât din nou pe Beto, de această dată în marginea careului mare. A fost o intrevenție cu umărul, nesancționată de arbitru. Banca lui Everton a „luat foc”, antrenorul Sean Dyche a văzut cartonașul galben pentru proteste.
Drăgușin a jucat 11 minute în Everton - Tottenham. De ziua lui de naștere, românul a fost implicat în 3 faze
Drăgușin l-a împins pe Beto cu umărul, intervenția NU a fost sancționată // foto: captură DigiSport
  • Minutul 90+9, Drăgușin, avansat în jumătatea adversă, a câștigat un duel aerian.

FINAL » Everton - Tottenham 2-2

Everton - Tottenham, echipe de start:

EVERTON (4-2-3-1): Pickford - Godfrey, Tarkowski (cpt.), Branthwaite, Mykolenko - Gueye, Garner - Young, J. Harrison, McNeil - Calvert Lewin
Rezerve: Virginia - Keane, Hunt, Dobbin, Beto, Patterson, Coleman, Metcalfe, Chermiti 
Antrenor: Sean Dyche

  • Titularizat astăzi, Dominic Calvert-Lewin a ajuns la 200 de meciuri în Premier League pentru Everton, în care a înscris 50 de goluri.

TOTTENHAM (4-2-3-1): Vicario - Porro, Romero (cpt.), Van de Ven, Udogie - Hojbjerg, Bentancur - Johnson, Maddison, Werner - Richarlison 
Rezerve: Forster - Emerson, Drăgușin, Davies, Skipp, Sarr, Kulusevski, Bryan, Scarlett 
Antrenor: Ange Postecoglou

Radu Drăgușin, pe bancă și astăzi

Cum Tottenham a jucat și în urmă cu 3 zile, 3-2 pe teren propriu cu Brentford, fanii lui Spurs se așteptau ca Ange Postecoglou să efectueze câteva modificări în echipa de start, printre care înlocuirea unuia dintre stoperi cu Radu Drăgușin.

Nu s-a întâmplat, fundașul român a început meciul pe bancă, așa cum s-a întâmplat și în precedentele 3 partide pe care le-a prins la Tottenham.

Și de această dată, în centrul defensivei au fost preferați Cristian Romero și Micky van de Ven, primele opțiuni pentru Postecoglou de fiecare dată când aceștia au fost apți de joc. 

Mai multe știri din Premier League:

„M-ai păcălit aici, recunosc!” » Postecoglou s-a amuzat la conferință: „Sunt dezamăgit că am ratat transferul, clubul nu a vrut să-l aducă”
PREMIER LEAGUE
„M-ai păcălit aici, recunosc!” » Postecoglou s-a amuzat la conferință: „Sunt dezamăgit că am ratat transferul, clubul nu a vrut să-l aducă”
Moment amuzant la conferința de presă a lui Jurgen Klopp: „Mă sună dentistul”
LIVERPOOL
Moment amuzant la conferința de presă a lui Jurgen Klopp: „Mă sună dentistul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (46)
mal.
mal.  •  09 Februarie 2024, 19:54
Postat de Van_Basten pe 03 Februarie 2024, 20:39

Nu poti face aprecieri dupa 3 atingeri dar i-ai dat nota 5.

Observație corectă! Am fost furat de ... meci!

VardyParty
VardyParty  •  03 Februarie 2024, 21:27
Postat de Van_Basten pe 03 Februarie 2024, 20:38

Lasa-ma sa-mi traiesc fantezia de femeie greu accesibila. O diva a filmului italian si al gesepeului. :))))

Iar ma bagi la cheltuieli, baiatule... Bine, hai, ia cartea de credit si fugi! JUST FUN.

Van_Basten
Van_Basten  •  03 Februarie 2024, 20:39
Postat de mal. pe 03 Februarie 2024, 18:40

Am văzut meciul. Nu pot face aprecieri din 3 atingeri de balon. O părere, dacă este permis: la a doua acțiune, fault clar, n-a avut nici o treabă cu mingea! Un joc de nota 5.

Nu poti face aprecieri dupa 3 atingeri dar i-ai dat nota 5.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează