INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT TITO VILANOVA

EXCLUSIV Costel Gîlcă, singurul român care a jucat alături de Tito Vilanova » "Am pierdut un coleg şi un prieten care iubea cel mai mult fotbalul!"

Pe primul rînd primul din dreapta, Tito Vilanova. Costel Gîlcă, primul din stînga de pe rîndul de jos
Pe primul rînd primul din dreapta, Tito Vilanova. Costel Gîlcă, primul din stînga de pe rîndul de jos

Articol de - Publicat vineri, 25 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 25 aprilie 2014 20:51

Ultimul antrenor cu care FC Barcelona a cîştigat titlul în Spania, Tito Vilanova, a pierdut în această seară o luptă grea şi dură cu cancerul, care l-a făcut să renunţe şi la cariera de antrenor pe 19 iulie 2013.

Costel Gîlcă, antrenorul echipei naţionale Under 17 a României, este singurul român care a jucat în aceeaşi echipă cu Vilanova. S-a întîmplat în sezonul 1996-1997, atunci cînd Gîlcă şi Vilanova jucau la RCD Mallorca! Gîlcă a jucat pentru Mallorca în 34 de meciuri şi a înscris de 13 goluri, în timp ce Vilanova a prins doar 10 meciuri, fără să înscrie.

Contactat de GSP.RO, Costel Gîlcă a vorbit cu tristeţe despre decesul fostului său coleg. "Deja ştiu de ce mă sunaţi şi sînt extrem de trist că am pierdut un om incredibil! Tito era un om care iubea fotbalul foarte mult. E o veste foarte proastă pentru întreg fotbalul mondial, iar pentru mine, care am jucat cu el, am vorbit mereu cu el, chiar şi în ultimii ani e o durere foarte mare", a spus Gîlcă.

Acesta a vorbit şi despre lunile pe care le-a petrecut alături de la Vilanova la Mallorca: "Chiar dacă el nu prea juca cînd eram colegi pentru că era pe finalul carierei, era un tip foarte liniştit, calm, care se înţelegea foarte bine cu toată lumea. Nu cred şi nu-mi amintesc să se enerveze vreodată. Era un om care nu-şi ieşea deloc din fire. Un coleg deosebit, un om cu care îţi făcea o mare plăcere să stai alături de el, să vorbeşti non-stop despre fotbal. Tito visa şi iubea doar fotbalul! Era dedicat acestui sport, dar şi familiei la care ţinea incredibil de mult. Era adorabil".

Despre relaţia pe care a avut-o cu fostul antrenor al Barcelonei, Gîlcă îşi reaminteşte: "După ce ne-am despărţit de la Mallorca am ţinut mereu legătura cu Tito. Am vorbit mereu cu el la telefon, chiar ne mai şi vedeam atunci cînd eu mai ajungeam pe la Barcelona. Am stat mult de vorbă cu el şi în august 2012 atunci cînd a venit la Bucureşti şi a jucat acel meci amical cu Dinamo. Din păcate, el ştia de atunci de boala pe care o are, dar spera tot timpul că va reuşi să cîştige această luptă cu ea. N-a mai reuşit....".

"Tito era un om care vorbea mereu despre fotbal şi tot timpul găsea subiecte de discuţie interesante despre sportul pe care l-a iubit atîţia ani!"
Costel Gîlcă, fost coleg cu Vilanova la RCD Mallorca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
pancone_1923
pancone_1923  •  26 Aprilie 2014, 04:13

R.I.P. !

npatran
npatran  •  26 Aprilie 2014, 02:26

vad ca cei de la prosport si-au facut mai bine treaba...mai a jucat un roman cu el in echipa...unul fara nume in presa dar a jucat cu Tito la o echipa tot asa fara nume..

feldiro
feldiro  •  26 Aprilie 2014, 00:20

R.I.P Tito

Vezi toate comentariile (10)
Comentează