INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȘOCANT

EXCLUSIV VIDEO Transfer din România ratat dintr-un motiv uluitor: „Antrenorul a venit cu șampanie și două femei pe bancă. A ajuns la spital în comă alcoolică”

Vitali Kvarțianîi (67 de ani) este un antrenor ucrainean care și-a petrecut mare parte din carieră la Volyn Luțk.
Vitali Kvarțianîi (67 de ani) este un antrenor ucrainean care și-a petrecut mare parte din carieră la Volyn Luțk.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 octombrie 2020 13:11 / Actualizat miercuri, 14 octombrie 2020 20:39

Roberto Ayza (38 de ani), brazilianul care a jucat 350 de meciuri și a marcat 68 de goluri în primele două ligi din România între 2007 și 2019, a povestit un episod incredibil petrecut la un club ucrainean de primă ligă, în momentul în care a mers să dea probe pentru un transfer.

În 2010, atacantul Roberto Ayza a fost desemnat cel mai bun jucător din Liga 2. Aflat în forma vieții sale, brazilianul de la CS Mioveni a primit o ofertă de a da probe la clubul ucrainean de primă ligă Volyn Luțk, unde jucau Cornel Buta și Maicon, fostul atacant de la FCSB.

VIDEO. Poveste halucinantă cu Roberto Ayza! A ratat un transfer în Ucraina pentru că antrenorul intrase în comă alcoolică

Transferul nu s-a mai realizat dintr-un motiv uluitor, povestit de jucător, în direct, la GSP Live:

„Am avut o șansă de a merge în străinătate. Eram la Mioveni, după primul sezon. Impresarul Traian Gherghișan mi-a zis: «Vorbește cu primarul (n.r. - primarul Ion Georgescu, omul care controlează clubul din Mioveni) că plecăm în Ucraina, la Volyn Luțk». Primarul n-a vrut inițial, dar mi-a dat o hârtie pentru 10 zile să dau probe.

Am ajuns acolo la antrenamente, m-am antrenat cu antrenorul secund. Ei au avut o deplasare, iar după weekend urma să mă vadă antrenorul principal. El trebuia să decidă dacă rămân sau nu, președintele clubului mă plăcea. Am mers cu autocarul la antrenamentul de luni, a dat drumul secundul la antrenament, iar la un moment apare antrenorul principal (n.r. - Vitali Kvarțianîi) cu o sticlă de șampanie în mână…

- Cum cu o sticlă de șampanie?! Nedesfăcută, nu? 
- Desfăcută! Avea două pahare în mână și venise și cu două fete după el. S-a pus pe bancă în timpul antrenamentului și bea cu fetele. Era ciupit. N-a stat mult și a plecat.

- Omul de care depindea soarta transferului tău venise cu fete și șampanie la antrenamentul de probă?
- Da, da. A doua zi, mi-a spus impresarul că a intrat în comă alcoolică și că e internat la spital. Am zis: “Păi și ce facem?”. “Păi așteptăm să iasă”. Aștept o zi, două, trei, nimic. Primarul de la Mioveni mă tot suna să mă întorc că are nevoie de mine. A zis că îmi mărește salariul. “Ce faci, hai acasă!”. “Stați că trebuie să iasă antrenorul din comă”. Aveau meci cu Șahtior Donețk în weekend, era Lucescu la Donețk. Am decis să mă întorc acasă. Am plecat și omul s-a trezit a doua zi. A stat pe bancă cu Șahtior și au făcut egal, 1-1”.

Ayza și-a amintit greșit scorul. Meciul jucat în august 2010 a fost câștigat de Șahtior cu 1-0, printr-un gol marcat târziu, în minutul 74, de Eduardo. În echipa lui Vitali Kvarțianîi a fost titular Cornel Buta, iar Maicon a intrat în partea a doua, în timp ce Lucescu i-a avut pe teren pe Douglas Costa (acum la Bayern), Fernandinho (acum la Manchester City), Willian (acum la Arsenal), Alex Teixeira, Srna, Cigrinski sau Luiz Adriano.

Vitali Kvarțianîi (67 de ani) este un antrenor ucrainean care și-a petrecut mare parte din carieră la Volyn Luțk. A mai antrenat la Krivbas Krivoi Rog și Metalurg Zaporoje. În carieră a lucrat cu românii Florentin Matei, Eric Bicfalvi, Silviu Izvoranu, Sorin Paraschiv, Constantin Schumacher, Adrian Neaga, Nana Falemi.

EXCLUSIV VIDEO Transfer din România ratat dintr-un motiv uluitor: „Antrenorul a venit cu șampanie și două femei pe bancă. A ajuns la spital în comă alcoolică”
Antrenorul Vitali Kvarțianîi simțea uneori nevoia să poarte ochelari de soare în sala de conferințe

În 2019, Matei a povestit într-un interviu despre temperamentul vulcanic al antrenorului ucrainean: “Prima dată m-am speriat destul de tare. Era un meci împotriva echipei secunde și urla non-stop. Ei erau 14 pe teren, noi doar 10. După un sfert de oră eram terminați. Țipa întruna la noi și la un moment dat chiar credeam că ne ia la bătaie. Colegii care erau mai de mult la echipă îmi spuneau să stau calm, că așa e mereu. Kvartsyanyi ne zicea să nu ne uităm la femei la televizor, să mai vedem și noi un film cu Chuck Norris sau cu Van Damme”.

VEZI AICI EMSIUNEA INTEGRALĂ:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Neymar istoric: „hattrick” pentru Brazilia și l-a depășit pe Ronaldo în topul marcatorilor!

Încă 3 ani la Barcelona! Va semna prelungirea contractului chiar înainte de El Clasico

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează