INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - SALERNITANA 2-2

VIDEO + FOTO Scandal monstru în Serie A » VAR-ul italian, gafă de Liga 1 la Juventus - Salernitana: „Sunt fără cuvinte, incredibil!”

Juventus a revenit de la 0-2 la 3-2 în fața celor de la Salernitana, dar reușita lui Milik din prelungiri n-a fost validată dintr-o eroare tehnică. Bonucci a fost judecat în ofsaid, deși e ținut în joc de Candreva.
Juventus a revenit de la 0-2 la 3-2 în fața celor de la Salernitana, dar reușita lui Milik din prelungiri n-a fost validată dintr-o eroare tehnică. Bonucci a fost judecat în ofsaid, deși e ținut în joc de Candreva.

Articol de - Publicat luni, 12 septembrie 2022 19:49 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 20:41

O gafă incredibilă a sistemului VAR a declanșat scandalul uriaș în Serie A. Juventus a revenit de la 0-2 la 2-2 în fața celor de la Salernitana, a marcat golul victoriei, dar reușita lui Milik din prelungiri n-a fost validată dintr-o eroare tehnică. Bonucci a fost semnalizat în ofsaid, deși era ținut în joc de Candreva.

Juventus a scăpat printre degete victoria cu Salernitana. A marcat golul decisiv în prelungiri (90+6), după ce tot în timpul adițional egalase prin Bonucci. 

Scandal cu VAR după Juventus - Salernitana

Reușita izbăvitoare a lui Milik a fost însă anulată pe motiv de ofsaid la Bonucci, arbitrul considerând că a influențat faza. De-aici s-a lăsat cu scandal și cu un meleu la centrul terenului, în care s-au implicat jucătorii ambelor echipe. Milik, Cuadrado, dar și antrenorul Max Allegri au fost eliminați, plus Fazio de la oaspeți.

Reluările televiziunii italiene le dau dreptate torinezilor. Candreva, care se afla aproape de colțul terenului, îl scoate din ofsaid pe Bonucci.

Scandal monstru în Serie A » VAR-ul italian, gafă de Liga 1 la Juventus - Salernitana: „Sunt fără cuvinte, incredibil!”
Imaginea care demonstrează că Bonucci era ținut într-o poziție regulamentară de Candreva

Explicația șefilor arbitrajului din Italia

Într-un comunciat de presă emis astăzi, șefii arbitrajului italian susțin că în camera VAR nu a fost disponibilă nicio imagine în care să se vadă poziția lui Candreva în momentul pasei.

„Comisia tehnică a revăzut imaginile de la meciul amintit și nu a găsit nicio corespondență cu imaginile din spațiul public. Comisia a cerut și companiei care s-a ocupat de implementarea VAR să spună dacă în cameră au fost disponibile acele unghiuri. Răspunsul a fost negativ. Cred că astfel am adus lămuririle necesare asupra incidentului de pe Juventus Stadium”, se arată în comunicat.

„Fără cuvinte. Incredibil”, a reacționat și Cuadrado, acuzându-i pe cei din camera VAR că au apreciat eronat faza. Conform liniei trasate pe imaginea polonezului, pare că lui Juve i s-a furat un gol. Bonucci e și el revoltat și susține că poziția lui Candreva nici nu a fost luată în calcul. 

„Sepe oricum nu ajungea la minge, indiferent ce aș fi făcut eu. Eu nu am influențat deloc faza, nu mă aflu într-o poziție activă, dar e posibil ca arbitrul Mercenaro să fi văzut un cadru mai restrâns".

De la protestele torinezilor s-a ajuns repede la altercații și spiritele s-au încins rău de tot. Cuadrado, Kean, Fazio și antrenorul Allegri au văzut cartonașe roșii și vor fi suspendați.

Allegri se apără

Tehnicianul bianconerilor susține că nu i-a spus niciun cuvânt "centralului", dar nu dă vina pe arbitraj pentru remiză: „Nu am avut noroc cu VAR-ul de la începutul sezonului. Noi am fost fraieri că nu am reușit să luăm cele trei puncte".

Este al treilea cel mai slab start de campionat pentru Max, 10 puncte în 6 etape, în cele șapte stagiuni în care a pregătit-o pe "Bătrâna Doamnă". z

VIDEO Rezumatul meciului Juventus - Salernitana 2-2

Citește și alte știri din fotbalul european:

ANALIZĂ Probleme pentru Rareș Ilie » A jucat un minut în ultimele 4 meciuri la Nice!

Arsenal - PSV și Rangers - Napoli, amânate » Motivul invocat de UEFA

Playtech: Ana este cea mai frumoasă fotbalistă din lume, dar refuză propunerea la care alte femei ar spune „da” pe loc GALERIE FOTO


Comentarii (9)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Septembrie 2022, 18:31
Postat de balotelli pe 13 Septembrie 2022, 16:18

Poate ești mai tânăr decât crezi :)) și ai fost copil până pe la 24 de ani, ca Adi Mutu, care spunea că era adolescent când juca la Chelsea. :). Eu țin minte unele discuții pe care le purtam cu colegii de clasă pe tema regulii cu pricina, în 2004 când eram încă elev. Știu că a fost introdusă de FIFA/UEFA chiar în perioada campionatului european din Portugalia. Dar nu mai țin minte care a fost primul jucător sancționat. Cred că 'evenimentul' a trecut neobservat, deși regula asta a stârnit multe controverse la vremea aia.

Posibil. Chiar o sa caut informatia. Cum am zis si in primul comentariu, nu te contrazic fiindca e foarte probabil sa fie asa. P. S. ce bine ar fi sa fiu mai tanar decat cred hahaha:)) O zi buna in continuare!

balotelli
balotelli  •  13 Septembrie 2022, 16:18
Postat de Heiheiargesul1987 pe 13 Septembrie 2022, 15:37

De acord intru totul. Nu stiu daca nu cumva regula e mai veche...parca era si in copilaria mea, pe la jumatatea anilor 90. S-ar putea sa ma insel...

Poate ești mai tânăr decât crezi :)) și ai fost copil până pe la 24 de ani, ca Adi Mutu, care spunea că era adolescent când juca la Chelsea. :). Eu țin minte unele discuții pe care le purtam cu colegii de clasă pe tema regulii cu pricina, în 2004 când eram încă elev. Știu că a fost introdusă de FIFA/UEFA chiar în perioada campionatului european din Portugalia. Dar nu mai țin minte care a fost primul jucător sancționat. Cred că 'evenimentul' a trecut neobservat, deși regula asta a stârnit multe controverse la vremea aia.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Septembrie 2022, 15:37
Postat de balotelli pe 13 Septembrie 2022, 14:23

De acord cu faptul că nu contează momentul sau circumstanțele în care ai comis acea 'infracțiune'. Arbitrul e obligat să aplice sancțiunea disciplinară prevăzută în regulament, ca și când ai protesta vehement după o decizie... ce s-ar putea dovedi eronată. Decizia poate fi schimbată de VAR, sancțiunea disciplinară rămâne. Totuși... de ce scoaterea tricoului de joc este considerată o infracțiune atât de gravă, menționată expres în regulament, care trebuie sancționată MUSAI cu cartonaș galben? De ce bucuria 'excesivă' e văzută ca un gest nesportiv? Acele grămezi formate după golul marcat ce sunt atunci? Până în 2004 când această regulă inutilă a fost introdusă în regulament, gestul cu pricina nu deranja pe nimeni. Jucatorul trebuie sa aibă libertate de exprimare... atât cât să nu aducă atingere libertății altuia. Scoaterea tricoului după gol e un gest normal, o descătușare firească, ce nu vizează sub nicio formă tendința de a umili adversarul. Bucuria nu ar trebui sancționată decât în cazul unor gesturi instigatoare, făcute în fața suporterilor echipei adverse.

De acord intru totul. Nu stiu daca nu cumva regula e mai veche...parca era si in copilaria mea, pe la jumatatea anilor 90. S-ar putea sa ma insel...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close