INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA OUT DE LA MONDIAL

ITALIA - MACEDONIA DE NORD 0-1. Criză nerezolvată la naționala Italiei și un eșec anunțat » Explicațiile marii surprize de la Palermo

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2022 13:05 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 14:05

Italia a dovedit că succesul de la Euro 2020 a fost doar o întâmplare fericită. Tot norocul s-a întors contra ei și vechile probleme au lăsat-o din nou acasă, în urma eșecului cu Macedonia de Nord, scor 0-1. Italia nu mai are un golgheter și a rămas ca stil în urma lumii fotbalului care contează.

Din vârful Europei în infernul de la Palermo, Italia a parcurs acest drum incredibil de repede, prăbușindu-se zgomotos joi, în semifinala play-off-ului pentru CM 2022. Campioana continentală a demonstrat că aventura de o lună din vara trecută, încheiată fericit cu triumful de pe Wembley, de nimeni anticipat, n-a fost decât un accident.

Eroii finalei contra Angliei au ajuns niște simpli muritori de rând, răpuși chiar de naționala ce ne-a refuzat calificarea la baraj!, după un meci care a intrat direct în galeria colosalelor umilințe italiene.

Ratările Italiei din grupă

Squadra azzurra n-ar fi trebuit să ajungă la mâna Macedoniei de Nord (surprinzător calificată și la Euro) dacă tot norocul nu s-ar fi întors împotriva ei. Să ne amintim cum a învins Spania și Anglia la ultimul turneu final, după loviturile de departajare. 

Să ne mai amintim și de remiza cu Bulgaria și de „dubla” cu Elveția din recentele preliminarii, în care trupa lui Mancini a greșit de două ori execuția de la punctul cu var. „N-o să uit toată viața aceste momente!”, mărturisea Jorginho, campionul european și cu Chelsea, distrus de ratare.

ULUITOR! Italia rămâne din nou acasă » Macedonia învinge campioana Europei! Cum arată finalele barajului
CAMPIONATUL MONDIAL
ULUITOR! Italia rămâne din nou acasă » Macedonia învinge campioana Europei! Cum arată finalele barajului

„Rușine Mondială. Apocalipsa sportivă”

Din 2014 Italia n-a mai fost la Mondiale și acum primește interzis și în Qatar, după ce a privit la televizor competiția din Rusia în 2018. Atunci a fost falimentul lui Ventura, acum i s-a întâmplat lui Mancini, dar problema de fond comună și nerezolvată a rămas aceeași. 

Azzurrii n-au pierdut în minutul 90+2 meciul, doar cu Chiellini în teren din apărarea de la Euro, ci mai înainte. „Rușinea Mondială” și „Apocalipsa sportivă” de care scrie la unison presa peninsulară au rădăcini adânci. Dacă nu era Macedonia de Nord, urma Portugalia!

Euro a fost excepția, criza fotbalul italian a început la nivelul cluburilor după 2010. Cumpărăm mulți străini, centrele de juniori sunt full de jucători din afara țării. Aici e problema 

- Arrigo Sacchi, fost selecționer italian

Au naturalizat un brazilian de 30 de ani!

Ratările, dar mai ales criza ofensivă au cântărit decisiv. Pentru că Immobile, Berardi și Insigne, nici celelalte soluții încercate de selecționer, în disperare de cauză (s-a apelat la debutantul brazilian naturalizat João Pedro, 30 de ani!) nu au avut efect pe tabelă. 

32 de șuturi, 16 cornere, 64% posesie și 67 de atacuri, toate au fost în van. La fel ca plonjonul lui Donnarumma de la șutul lui Trajkovski, fostul atacant al lui Palermo. Fără un vârf de careu, cu talie și randament de top, este foarte greu.

Singurul ce nu a dezamăgit a fost Verratti și asta spune totul despre jocul haotic, steril, desuet, „oglinda unui fotbal rămas la periferia lumii evoluate”, cum remarca Gazzetta dello Sport. Nu poate fi la infinit doar vina selecționerului când echipa își arată limitele. După Coreea de Nord și de Sud, Italia își trece în dicționarul dezastrelor și Macedonia de Nord.

2calificări consecutive a ratat naționala Italiei la Mondiale, Rusia 2018 și Qatar 2022, premieră negativă. Iar la precedentele două turnee finale, a fost eliminată din faza grupelor

Out Mancini? „Nici scorul nu-l știu acum”

Deși și-a prelungit contractul până în 2026, Roberto Mancini nu e sigur că va rămâne. „Demisia? Trebuie să mă gândesc. E dificil pentru mine să analizez jocul. Nici scorul nu-l știu. În iulie am trăit cele mai frumoase clipe posibile la Campionatul European. Acum experimentez cea mai mare tristețe. Ăsta e fotbalul, uneori se întâmplă lucruri incredibile. 

Cât despre viitorul meu, chiar nu știu acum, dezamăgirea e mult prea mare. Să lăsăm timpul să treacă și vom vedea. Cert e că echipa are un viitor strălucitor cu acești fotbaliști”, a declarat selecționerul care deține recordul mondial de meciuri consecutive fără eșec la naționaă (37). 

Președintele federal Gravina insistă ca el să rămână: „Sper să continue proiectul și că va reuși să treacă repede peste acest rezultat, așa cum sper s-o facă toți italienii. Astea sunt legile fotbalului. Când ești implicat în acest sport, trebuie să accepți și astfel de momente.”

Citește și alte știri despre eliminarea Italiei: 

Pleacă Roberto Mancini după eșecul cu Macedonia de Nord? Răspunsul președintelui Federației Italiene: „Astea sunt legile fotbalului”

Presa din Italia face praf „naționala” lui Mancini, după umilința istorică cu Macedonia: „Mai rușinos decât acel 0-1 cu Coreea de Nord!”

Imaginile DEZILUZIEI » Fotbaliștii Italiei, prăbușiți după o eliminare șocantă: 15 fotografii care vor rămâne în istorie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
adriann_
adriann_  •  25 Martie 2022, 16:11
Postat de ijohn pe 25 Martie 2022, 14:55

32 de suturi…mingea chiar nu a vrut sa intre in poarta. Record mondial de meciuri fara infrangere, dupa pierderea calif la mondial Italia a sters pe jos cu toate echipele, totul culminand cu titlul european exact in tara cu cel mai laudat fotbal. Nu mai vorbiti prostii, Italia e o forta….acum a fost o intamplare si niste ghinioane adunate ( cand a scapat victoriile printre degete).

Ideea e ca italienii au ca traditie fotbalistica fix ciupeala pe contra-atac. Asa au adunat 4 titluri mondiale, doar ca din cand in cand li se administreaza propria doctorie, cum s-a intamplat si aseara. Oricum ramane de neuitat Mondialul din 2010 cand nu au putut bate NOUA ZEELANDA la fotbal (!!!) ca sa treaca de grupe :))

st.il.
st.il.  •  25 Martie 2022, 15:31

Italia ar fi fost "mâncată" de Portugalia, să nu ne făcem iluzii !.. (cu sau fără acel...ronaldo) !...

ijohn
ijohn  •  25 Martie 2022, 14:55

32 de suturi…mingea chiar nu a vrut sa intre in poarta. Record mondial de meciuri fara infrangere, dupa pierderea calif la mondial Italia a sters pe jos cu toate echipele, totul culminand cu titlul european exact in tara cu cel mai laudat fotbal. Nu mai vorbiti prostii, Italia e o forta….acum a fost o intamplare si niste ghinioane adunate ( cand a scapat victoriile printre degete).

Vezi toate comentariile (3)
Comentează