INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA OUT DE LA MONDIAL

UPDATE Pleacă Roberto Mancini după eșecul cu Macedonia de Nord? Răspunsul președintelui Federației Italiene: „Astea sunt legile fotbalului”

Italia va vedea de acasă al doilea Campionat Mondial la rând, după un șocant 0-1 cu Macedonia de Nord. Selecționerul Roberto Mancini (57 de ani) simte că echipa a fost lovită de un blestem. A refuzat să dea un verdict în privința viitorului său.
Italia va vedea de acasă al doilea Campionat Mondial la rând, după un șocant 0-1 cu Macedonia de Nord. Selecționerul Roberto Mancini (57 de ani) simte că echipa a fost lovită de un blestem. A refuzat să dea un verdict în privința viitorului său.

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 09:28 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 09:29

Italia va vedea de acasă al doilea Campionat Mondial la rând, după un șocant 0-1 cu Macedonia de Nord. Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, i-a stabilit viitorul selecționerului Roberto Mancini.

UPDATE 9:20 » Președintele Federației Italiene de Fotbal, prima reacție după eliminarea de la Campionatul Mondial

Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, a oferit primele concluzii despre eșecul cu Macedonia și a clarificat viitorul lui Roberto Mancini pe banca tehnică.

„Astea sunt legile fotbalului. Când ești implicat în acest sport, trebuie să accepți și astfel de momente. Îmi pare foarte rău pentru suporterii noștri. Nu ne așteptam la un asemenea rezultat, acești băieți au fost și rămân extraordinari, în urmă cu doar câteva luni au îndeplinit visul unei națiuni. 

Sper ca Mancini să rămână, să continue proiectul. Sper că va reuși să treacă repede peste acest rezultat, așa cum sper s-o facă toți italienii, și să rămână la conducerea echipei naționale”, a declarat Gravina potrivit Corriere dello Sport.

Roberto Mancini a fost instalat pe banca Italiei în mai 2018. Are un contract valabil până în vara anului 2026, dar nu e sigur dacă va mai continua.

Roberto Mancini, după eșecul cu Macedonia de Nord: „Viitorul meu? Nici scorul nu-l știu acum”

„În luna iulie a anului trecut am trăit cele mai frumoase clipe posibile la Campionatul European. Acum experimentez cea mai mare dezamăgire. Ăsta e fotbalul, uneori se întâmplă lucruri incredibile. E dificil pentru mine să analizez jocul. Nici scorul nu-l știu. 

Triumful de la Euro a fost meritat, dar apoi tot norocul s-a transformat în ghinion. Trebuie să știi cum să gestionezi și această durere. Nu știu ce să mai spuns, poate n-ar fi trebuit să ajungem în situația asta. Parcă cineva a așezat totul, să luăm un gol în minutul 90. 

Dar e o echipă cu jucători buni, îmi pare tare rău pentru ei. La nivel uman, îi iubesc chiar mai mult decât în iunie”, a spus Roberto Mancini, potrivit Gazzetta dello Sport. 

Întrebat dacă va mai continua pe banca primei reprezentative, Mancini a spus: „Viitorul meu? Chiar nu știu acum, dezamăgirea este mult prea mare. Să lăsăm timpul să treacă și vom vedea. Cert e că echipa are un viitor strălucitor cu acești fotbaliști”.

Umilință fără precedent pentru naționala Italiei

Astfel, Italia a ratat o finală de baraj cu Portugalia, care va trebui acum să treacă de Macedonia de Nord pe teren propriu pentru un bilet la turneul final din Qatar. 

E pentru prima oară în istoria Italiei când ratează două Campionate Mondiale la rând, după absența de la turneul final din Rusia (2018).

Rușinea putea fi evitată! Gafa care a trimis Italia la barajul cu Macedonia de Nord
ITALIA - MACEDONIA DE NORD 0-1
Rușinea putea fi evitată! Gafa care a trimis Italia la barajul cu Macedonia de Nord

Totodată, e pentru prima dată când Squadra Azzura pierde un meci de calificare la Campionatul Mondial pe teren propriu. Până vineri seară, Italia a disputat 59 astfel de întâlniri (48 de victorii, 11 remize).

  • Ultimul meci al Italiei la Campionatul Mondial a fost pe 25 iunie 2014, 0-1 cu Uruguay, în faza grupelor. În urmă cu 2.849 de zile!
  • Ultimul meci eliminatoriu la CM al Italiei a fost pe 9 iulie 2006. Finala câștigată la penalty-uri împotriva Franței, de la care au trecut 5.737 de zile.

Italia este a 4-a campioană europeană în exercițiu care ratează calificarea la Mondial, prima după Grecia (2006).

Ce înseamnă naționala Italiei în fotbalul mondial:

  • Campioana europeană en-titre;
  • 4 Campionate Mondiale câștigate (1934, 1938, 1982, 2006);
  • 2 Campionate Europene (1868, 2021).
ULUITOR! Italia rămâne din nou acasă » Macedonia învinge campioana Europei! Cum arată finalele barajului
CAMPIONATUL MONDIAL
ULUITOR! Italia rămâne din nou acasă » Macedonia învinge campioana Europei! Cum arată finalele barajului
Anonimii care au umilit Italia » „Generația de Aur” a Macedoniei de Nord face miracole fără vedete, fără stadioane moderne și cu un campionat deplorabil
Macedonia de Nord
Anonimii care au umilit Italia » „Generația de Aur” a Macedoniei de Nord face miracole fără vedete, fără stadioane moderne și cu un campionat deplorabil

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
rumunek
rumunek  •  25 Martie 2022, 11:38

Prea multe schimbări forțate, mai ales în apărare, prea puține schimbări necesare, la mijloc și în atac, unde au fost multe mâini moarte. Jorginho, cu presiunea penalty-urilor ratare și a situației de la Chelsea, Barella fără formă, la fel ca Inter, Insigne cu gândul la Toronto, Immobile fără goluri. Chiesa și Belotti lipsă, Scamacca era prin tribune, iar Mancini a trimis in teren un alt atacant în minutul 87. Singurul care a funcționat normal, dar individualist ca de obicei, a fost Berardi. Dar totul putea fi altfel, dacă aveau intuiția să pună alt executant la penalty-ul contra Elveției. Au pățit-o și turcii aseară în Portugalia, asta pentru cei care tot strigă că un penalty neacordat e viciere de rezultat.

rumunek
rumunek  •  25 Martie 2022, 11:26
Postat de Mihnea Ilie pe 25 Martie 2022, 09:49

Mai stați și acasă, băieți. La balcoane, cu bere, cu coșulețe... Frumos.

În decembrie

coco1987
coco1987  •  25 Martie 2022, 10:59

Nici Italia nu mai e ce a fost daca dupa rusinea asta pastreaza antrenorul...Unde sunt vremurile cand il demiteau pe Zoff fiindca a pierdut o finala de campionat european?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează