INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA - MACEDONIA DE NORD 0-1

Rușinea putea fi evitată! Gafa care a trimis Italia la barajul cu Macedonia de Nord

Italia, campioana europeană en-titre, va rata cel de-al doilea Mondial consecutiv / Sursă foto: Guliver/Getty Images +49   FOTO
Italia, campioana europeană en-titre, va rata cel de-al doilea Mondial consecutiv / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2022 00:02 / Actualizat vineri, 25 martie 2022 01:28

Italia, campioana europeană en-titre, va rata cel de-al doilea Mondial consecutiv! Squadra Azzurra a pierdut semifinala barajului cu Macedonia de Nord, scor 0-1, într-una dintre cele mai mari surprize ale preliminariilor.

Dezastrul de proporții de la Palermo, unul care îl va urmări mult timp pe selecționerul Roberto Mancini, putea fi evitat cu ușurință. 

Imaginile DEZILUZIEI » Fotbaliștii Italiei, prăbușiți după o eliminare șocantă: 15 fotografii care vor rămâne în istorie
ITALIA
Imaginile DEZILUZIEI » Fotbaliștii Italiei, prăbușiți după o eliminare șocantă: 15 fotografii care vor rămâne în istorie

Cum a ratat Italia calificarea directă la Campionatul Mondial

Pe 12 noiembrie 2021, Italia a ratat incredibil victoria în meciul decisiv cu Elveția din preliminarii. În minutul 90 al acelei partide, la 1-1, Italia a primit un penalty dictat după intervenția VAR. Jorginho, unul dintre specialiștii loviturilor de pedeapsă, a trimis mult peste poartă, ratând șansa de a aduce victoria Italiei.

Culmea, același Jorginho irosise un penalty și în meciul tur cu Elveția, încheiat 0-0. Mijlocașul rata de la punctul cu var în minutul 53.

Italia - Elveția 1-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Elveția 1-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Elveția 1-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Elveția 1-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Italia - Elveția 1-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+45 FOTO

Dacă ar fi învins „Țara Cantoanelor”, Italia ar fi fost aproape sigură de calificarea la Mondial, având nevoie doar de un egal în ultima etapă, rezultat pe care l-a și obținut, 0-0 cu Irlanda de Nord.

Italia - Macedonia de Nord 0-1. Squadra Azzurra ratează un nou Mondial

Roberto Mancini, selecționerul campioanei europene Italia, a surâs la tragerea la sorți. Semifinala barajului părea doar un meci de încălzire, acasă, împotriva celui mai modest adversar posibil, Macedonia de Nord.

Formația care a frânt speranțele României s-a apărat însă eroic. S-a închis ermetic în propria treime și a rezistat atacurilor în valuri ale peninsularilor. În minutele de prelungire ale părții secunde, Alekansar Trajkovski, fotbalistul lui Al Feiha, a marcat golul carierei, ducând Macedonia de Nord în finala barajului! Ar fi prima lor prezența la un turneu final mondial! Italia ratează al doilea Mondial la rând!

Citește și alte știri de actualitate:

Semifinalele barajului pentru Campionatul Mondial » Italia, ELIMINATĂ de Macedonia de Nord!

VIDEO + FOTO E scandal! După un GOLAZO la națională, Bale a fost atacat în Spania: „Un parazit”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
7466923063347640
Catrinoiu Claudiu  •  25 Martie 2022, 13:33

Gafa impardonabila din partea lui Mancini, imi amintesc perfect returul cu Elvetia fiind ultimul meci pe bilet, in min 90 penalty Italia- il desemneaza tot Jorginho cel care ratase penalty cu 2 luni in urma tot cu Elvetia (mai mult ca sigur a fost desemnat pentru a avea o sansa la balonul de aur-el castigand CL cu Chelsea + European cu Italia in 2021) executie penibila a la Marco Di Vaio Valencia 2005- si bum Italia la Baraj...cineva trebuie sa plateasca pentru aceasta rusine istorica si mai mult ca sigur antrenorul e primul nominalizat.

leu.mr
leu.mr  •  25 Martie 2022, 08:22

"Gafa" ? Ratarea uinui penalty e o "gafa" ? Sau, de fapt, ati vrut sa pacaliti lumea cum ca ar fi fost o gafa de arbitraj?

valyomanyd
valyomanyd  •  25 Martie 2022, 06:54
Postat de Mihnea Ilie pe 25 Martie 2022, 01:01

La ce noroc proverbial au tot avut pe finaluri de meci... era de așteptat, la un moment dat, sa se întoarcă norocul.!!!

E valabil si pentru Fcfcsb ? :))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează