INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

Explicațiile lui Didier Deschamps pentru fiasco-ul campioanei mondiale Franța: „N-am avut forță, caracter și energie”

Explicațiile lui Didier Deschamps pentru fiasco-ul campioanei mondiale Franța
Explicațiile lui Didier Deschamps pentru fiasco-ul campioanei mondiale Franța

Articol de - Publicat marti, 14 iunie 2022 13:54 / Actualizat marti, 14 iunie 2022 14:10

După 0-1 acasă în fața Croației, Didier Deschamps (53 de ani) face autocritica și constată multiplele carențe din jocul Franței, în pericol să retrogradeze în Liga Națiunilor: „E o perioadă nefastă și trebuie să ne regăsim spiritul de grup”.

Franța nu își va putea apăra trofeul cucerit în octombrie, parcursul actual din Liga Națiunilor fiind unul catastrofal. Campioana mondială e matematic eliminată din cursa pentru Final 4 și riscă să retrogradeze în Liga B. 

Două puncte în patru meciuri reprezintă o contraperformanță incredibilă pentru Les Bleus, învinși în două meciuri oficiale consecutive pe teren propriu după aproape 29 de ani, de la răsunătoare ratare a calificării la CM 1994! Croația, care nu câștigase niciodată în nouă dueluri cu „cocoșii galici", a developat toate carențele din jocul trupei lui Deschamps, obosită, lentă, previzibilă și departe de standardul obișnuit. În special incapacitatea cronică de a marca a frapat, în ciuda unei posesii net superioare.

În premieră, Mutu a dezvăluit motivul surprinzător pentru care a rupt relația cu Consuelo: „Nu mi-o spunea direct”
CARTE
În premieră, Mutu a dezvăluit motivul surprinzător pentru care a rupt relația cu Consuelo: „Nu mi-o spunea direct”

Didier Deschamps: „Puterea pe care trebuie să o elibereze grupul nu a fost la cote înalte”

„Cel mai mult mă enervează să pierd, dar traversăm o perioadă nefastă. Când n-ai făcut suficient, e nevoie de autocritică. Eu nu văd totul în negru ori alb. Rezultatele ne dovedesc că nu am fost la nivelul cerut de competiție, pentru că nu am avut abilitățile necesare. Ne-a lipsit forța, caracterul și energia, capitole la care și eu am rămas dator. Pentru mine, nu individul contează. Puterea pe care trebuie să o elibereze grupul nu a

 fost la cote înalte, dar sper să ne recuperăm forțele și spiritul de luptă. Nu există scuza solicitării în acest ritm sufocant, a lipsei de prospețime, trebuie să acceptăm superioritatea adversarului și realitatea nemiloasă. Și dac-am fi câștigat, tot aș fi avut o vacanță proastă!", a spus Deschamps.

Modric, fără vârstă. Lecție cu Franța

Croații au deschis scorul rapid, dintr-un penalty, provocat neglijent de Konaté la Budimir și transformat de Modric, și s-au apărat foarte bine. Francezii nu s-au putut desfășura, nici nu și-au creat multe ocazii la poarta lui Ivušici, în condițiile în care trioul Mbappé - Benzema - Nkunku i-a avut pe cei mai buni jucători ai sezonului din Ligue 1, La Liga și Bundesliga!

A strălucit, în schimb, iar căpitanul Modric, care a dirijat echipa extraordinar și a controlat autoritar mijlocul terenului, exact cum a făcut-o la Real Madrid în sezonul recent încheiat. La aproape 37 de ani, a jucat patru meciuri în zece zile, fiind integralist luni seară pe Stade de France. Nu degeaba campioana Europei i-a mai prelungit contractul până în 2023.

„Am depășit complexul"

Zlatko Dalici era fericit după rezultatul în premieră de la Paris. 

„Puține echipe ar fi găsit resursele să revină după debutul ratat cu Austria, numai cele cu orgoliu și caracter pot reuși. După Mondiale am avut un complex în fața Franței, dar e extraordinar că l-am depășit. Una dintre cele mai frumoase victorii din cariera mea. La final de sezon, jucătorii sunt obosiți și mai apar și eșecurile. Franța rămâne însă una dintre cele mai bune echipe din lume, poate cea mai bună, și o văd favorită să câștige și în Qatar", a declarat selecționerul croat.

23 de meciuriconsecutive cu măcar un gol marcat avea naționala Franței, serie ruptă luni seară de Croația, la Paris 9 ani au trecut de la ultima serie mai proastă a Franței, două egaluri și trei înfrângeri, între martie și septembrie 2013

Citește și: 

Gică Hagi, tentat să accepte oferta lui Galatasaray » „Regele” și-a stabilit posibilul înlocuitor la Farul

Pique, petreceri cu cortine roșii și telefoane aruncate la intrare: „Lucrurile au luat-o razna după despărțirea de Shakira”. Suma imensă cheltuită pe noapte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close