INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Și Fabio Capello reacționează: „Silvio Berlusconi a făcut lucruri incredibile”

Fabio Capello se înclină în fața lui Silvio Berlusconi. Foto: Imago Images
Fabio Capello se înclină în fața lui Silvio Berlusconi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 13:58 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 14:22

Fabio Capello (76 de ani), fostul antrenor al Milanului din perioada 1991-1996 și 1997-1998, se înclină în fața lui Silvio Berlusconi. Actualul selecționer al Italiei, Roberto Mancini, a trimis mesaj de condoleanțe și el: „Un om extraordinar”. Iar ministrul Sportului și Tineretului l-a numit „un luptător”.

Multe personalități și nume importante au rezonat imediat la dispariția lui Silvio Berlusconi, produsă în această dimineață, la spitalul San Raffaele din Milano. Un alt super antrenor pe care l-a avut, Fabio Capello, în două mandate, și cu care a cucerit nouă trofee, inclusiv o Ligă, l-a elogiat: „A fost un geniu, a făcut lucruri incredibile în multe domenii, în altele a fost persecutat”.

Adio, „Il Cavaliere”! Cele mai tari momente ale lui rossonerrilor în epoca Silvio Berlusconi: „Eu am învățat Milanul cum să joace fotbal”
ITALIA
Adio, „Il Cavaliere”! Cele mai tari momente ale lui rossonerrilor în epoca Silvio Berlusconi: „Eu am învățat Milanul cum să joace fotbal”

Roberto Mancini: „A avut jucători mai buni”

Un alt antrenor, care n-a lucrat cu Berlusconi și nici nu a fost pe lista tehnicienilor săi, a avut doar cuvinte de apreciere la adresa lui „Il Cavaliere”. „Moartea lui este un mare regret, cred că este pentru toată lumea, pentru că a fost un om extraordinar pentru sport, și pentru politică, așa că astăzi este o zi foarte tristă”, a spus antrenorul echipei naționale a Italiei, Roberto Mancini.

Care a adăugat: „Amintiri de fotbal cu Berlusconi? Sunt multe, îmi amintesc mai ales de un derby pe care l-am câștigat, a intrat în vestiar să ne complimenteze, și pentru că era foarte sportiv. Întreaga mea carieră e legată aproape de Berlusconi. E o zi dificilă și tristă. Este un om care a însemnat atât de mult pentru Italia”. Mancio le-a răspuns și celor care l-au întrebat dacă Berlusconi însuși l-a căutat vreodată: „A avut jucători mai buni”.

Reacții din presa internațională

  • „Berlusconi a fost omul care a definit Italia în secolul XXI” - El Pais, cotidian spaniol 
  • „Silvio Berlusconi, celebrul scandalos prim-ministru italian, a murit la 86 de ani” - The Times, cotidian englez 
  • „Silvio Berlusconi, cea mai marcantă figură a dreptei italiene, s-a stins din viață” - Le Monde, ziar francez 
  • „A dispărut showman-ul care a revoluționat politica italiană” - The New York Times - cotidian american 
  • „A murit cel ce a fost personajul cel mai controversat care a dominat politica italiană pentru trei decenii” - BBC, televiziune engleză

Andrea Abodi, ministrul Tineretului și Sportului: „Părea că nu va renunța niciodată”

Și ministrul Tineretului și Sportului a reacționat la moartea fostului premier italian: „A trecut printr-o viață plină chiar și de evenimente adverse, la care a știut mereu să reacționeze”. 

Pentru Andrea Abodi, „Berlusconi lasă un mare gol în mediul sportiv în care a trăit cu mare pasiune și competență . Părea că nu va renunța niciodată. A dovedit-o și când a plecat cu durere de la Milan și a putut să o ia de la capăt de la Monza. Provocare care nu părea la nivelul lui și pe care a dus-o în schimb la înălțimea lui. Va fi o moștenire excepțional de dificil de adunat”.

Mă simt mai singur. Pentru mine era ca un tată, un președinte unic și afectuos cu toți. Mi-a împlinit visurile. 

- Franco Baresi, fost apărător la Milan

Citește și:

Cei mai mari antrenori ai Milanului lui Silvio Berlusconi vorbesc despre președinte: „Sau ești nebun, sau ești geniu!”

Cristian Gațu a fost prieten cu Silvio Berlusconi și i-a antrenat fiul în Italia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  12 Iunie 2023, 23:51

Respect Fabio, unul dintre cei mai mari antrenori ever, in '94 efectiv a distrus Dream Team-ul lui Cruyff in finala UCL iar mai tirziu a contribuit la crearea uneia dintre cele mai mari generatii ever de la Real Madrid, aducind legendele Mijatovic, Suker, Seedorf si Roberto Carlos care aveau imediat dupa plecarea sa sa cistige 2 titluri UCL.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează