INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMINTIRI

Tulburător! Faustino Asprilla povestește cum l-a salvat Andres Escobar de la moarte: „Așa, a fost ucis el”

Andres Escobar a fost ucis la 27 de ani
Andres Escobar a fost ucis la 27 de ani

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 12:51

Marele atacant columbian Faustino Asprilla (50 de ani) își amintește tragedia din 1994, când Andres Escobar a fost ucis la vârsta de 29 de ani. „Singura dată când mi-a fost frică pe teren a fost la Mondialul din 1994, când ne-au amenințat că ne omoară după ce am pierdut cu România”.

Înaintea Mondialului din 1994, Columbia era considerată una dintre marile favorite. Se calificase triumfal, după un 5-0 incredibil la Buenos Aires în fața Argentinei lui Batistuta, Simeone și Redondo. Avea un cvartet fenomenal, Valderrama - Rincon - Asprilla - Valencia, și juca un fotbal ofensiv extraordinar. 

Pele o vedea cucerind titlul în Statele Unite. Primul eșec, 1-3 în fața „tricolorilor", i-a făcut să se prăbușească pe „Los Cafeteros". În Columbia, deveniseră țintele răzbunării traficanților de droguri.

Faustino Asprilla: „Selecționerul Maturana plângea în vestiar. Am început toți să plângem"

Cotidianul Marca redă amintirile lui Faustino Asprilla. „Singura dată când mi-a fost frică pe teren a fost la Mondialul din 1994, când ne-au amenințat că ne omoară după ce am pierdut cu România", a declarat el, amintindu-și că „la ședința tehnică înainte de meciul cu SUA, l-am văzut pe selecționerul Maturana plângând. Ne-a spus să vorbim cu familiile noastre, pentru că ne ucid dacă nu învingem. Mi-a fost teamă. Am început toți să plângem în vestiar. Ne gândeam cum să ieșim din situația asta pentru a ne putea întoarce în Columbia. Mulți aveam o parte a familiei cu noi, dar cealaltă parte era acasă. Americanii ne-au bătut într-o partidă foarte ciudată".

Andres Escobar: „Nu ieși, suntem amenințați! Promite-mi!"

Un moment i-a rămas întipărit în memorie lui Tino. „La întoarcere, în avion, Andres Escobar a venit la mine în timpul zborului rugându-mă să nu ies în discoteci. Mi-a zis: «Nu ieși, suntem amenințați! Promite-mi!». I-am promis că voi rămâne acasă", a povestit Asprilla

„A fost incredibil că eu nu am ieșit, dar a ieșit el... Eram la o fermă și, la 4 dimineața, cineva a intrat și a urlat: «L-au ucis pe Andres Escobar!». I-am cerut să nu mai mintă. Mi-a pus radio să ascult. N-am mai scos niciun cuvânt. O lună am plâns încontinuu. Andres mi-era prieten".

VIDEO. Autogolul care i-a fost fatal lui Escobar:

6 gloanțe în cap de la cartel pentru fostul adversar al României 

Pe 2 iulie 2019, s-au împlinit 25 de ani de la uciderea lui Andres Escobar, după un autogol marcat în meciul cu Statele Unite, pe 22 iunie, la CM 1994. Americanii au câștigat cu 2-1 și sud-americanii au fost eliminați, după ce în primul meci din grupă pierdeau cu România, 1-3. Apărătorul selecționatei lui Maturana a fost asasinat în parcarea unei discoteci din Medellin, puțin după revenirea din America. Tragica poveste - AICI

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Președintele Franței, cerere de ultim moment pentru toate marile campionate ale Europei

Mircea Lucescu e pe locul 87 în Top 100 al antrenorilor alcătuit de Four Four Two! Cine conduce clasamentul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
88gore88
88gore88  •  01 Mai 2020, 00:16
Postat de nicolaedobrin pe 30 Aprilie 2020, 17:04

Cum s-ar zice... sa faci ce zice Andres, nu ce face Andres.

Tare rău...

945791675840960
Aurel Ungureanu  •  30 Aprilie 2020, 18:53

PACAT SA PIRDUT LA PARIURI SUME FOARTE MARI----ATUNCI ARATAM CA O ADEVARATA NATIONALA DE FOTBAL--

nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  30 Aprilie 2020, 17:04

Cum s-ar zice... sa faci ce zice Andres, nu ce face Andres.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează