INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Președintele Franței, cerere de ultim moment pentru toate marile campionate ale Europei

Emmanuel Macron își dorește ca toate marile campionate ale Europei să fie suspendate
Emmanuel Macron își dorește ca toate marile campionate ale Europei să fie suspendate

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 10:44

Susținut de fosta înotătoare Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului în Franța, președintele Emmanuel Macron insistă ca Italia, Spania, Anglia și Germania să urmeze exemplul Hexagonului și să anuleze campionatele.

După ce marți premierul francez Edouard Philippe a anunțat că „pentru fotbal, acest sezon s-a terminat", susținând că nu se va mai juca până la 1 septembrie, președintele Emmanuel Macron se implică și așteaptă o decizie similară în toate campionatele Europei. Mai ales în cele mari, Italia, Spania, Anglia și Germania, țări puternic afectate de pandemia de coronavirus. Chiar dacă UEFA continuă să afirme că "este posibilă reluarea competițiilor".

„Emmanuel Macron însuși ar fi luat telefonul pentru a convinge și alte mari puteri"

Conform Le Parisien, Macron cere ca toate să urmeze exemplul Franței și să suspende definitiv actuala stagiune. Este susținut de fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu, ministrul sportului, care a vorbit despre acest plan cu omologii italieni și germani, urmând să discute astăzi și cu ministrul spaniol. 

Cotidianul parizian mai scrie că „potrivit unor surse, Macron însuși ar fi luat telefonul pentru a convinge și alte mari puteri, informație dezmințită de anturajul președintelui".

Italia, foarte aproape de a lua aceeași decizie: „Ar putea deveni o linie europeană"

Vincenzo Spadafora, ministrul italian al sportului, pare să confirme această variantă, declarând: „Deciziile luate în alte țări, ca Franța, ar putea convinge Italia să urmeze această linie, care ar putea deveni o linie europeană". 

În Ligue 1, trebuie doar să se decidă cum se va încheia sezonul. Posibil să se procedeze ca în Olanda. Stagiune anulată, fără campioană, fără retrogradare și promovare. Reprezentantele în cupele europene putând fi alese în funcție de poziția din clasament. 

O altă variantă este ca Ligue 1 să fie finalizată după ierarhia din etapa a 28-a, ultima disputată. Iar PSG (12 puncte peste Marseille) să primească titlul!

„Ideea cu play-off a lui Aulas, absurdă și total irealizabilă"

Scenariul propus de Jean-Michel Aulas, președintele lui Olympique Lyon, de a se organiza un play-off în august, are șanse minime de a fi acceptat. „O idee absurdă și total irealizabilă", a comentat Le Parisien.

Cum va arăta sportul după Covid-19 » Sporturile au fost grupate pe 4 categorii de risc

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Marius Șumudică, mesaj direct pentru Răzvan Lucescu: „Te împachetează aici! E ceva ce n-am văzut în viața mea”

Mircea Lucescu e pe locul 87 în Top 100 al antrenorilor alcătuit de Four Four Two! Cine conduce clasamentul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
377318913023741
Nicolae Goleanu  •  30 Aprilie 2020, 21:39

Se poate fara fotbal, se poate si fara vacante, petreceri.. Insa ce viata mai este aia??

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  30 Aprilie 2020, 20:03
Postat de nicolaedobrin pe 30 Aprilie 2020, 17:06

Sa-i trimita GSP niste poze recente cu Anamaria Prodan, sa se mai calmeze omul.

E mult prea tanara prodanca pentru asta, poate cand o devenii bunica. Normal ca globalistul vrea sa inghete totul trebuie construita o criza globala mai mare ca cea din 30

109620883845176
Gabriel Topai  •  30 Aprilie 2020, 19:19

Mai desteptaciunilor nu puteti fara fotbal nici in circumstantele actuale??!! Nu doresc sa jignesc pe nimeni, dar scutiti-ne cu fotbalul vostru. Se poate si fara fotbal si inca cum.... sa fiti sanatosi!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează