CAMPIONATE  ·  ANGLIA

FC România e aproape de desființare: „Nu mai avem nimic, totul e zero, visul e aproape de final”

FC România e aproape de desființare
FC România e aproape de desființare

Articol de - Publicat marti, 28 iulie 2020 18:24 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 19:13

Pandemia care a lovit toată lumea a afectat mult și fotbalul. Sunt tot mai multe cluburi mari a căror situație financiară a fost grav lovită.

 Printre ele s-a strecurat și FC România, singura echipă românească din Marea Britanie. „Suntem în colaps, aproape de desființare”, a anunțat managerul echipei, Ionuț Vintilă, pentru GSP.RO.

Povestea clubului FC România a început în 2006, chiar cu Ionuț Vintilă la cârma formației ce acum luptă pentru supraviețuire. Formată în mare parte din jucători români, echipa care acum este în a 8-a ligă engleză, la două divizii mai jos de Conference, abia mai respiră: „Nu mai putem, suntem disperați. Tot sper că vine cineva să se implice sau să preia clubul. Nu mai avem bani, nici mari speranțe că ne va ajuta cineva", a mai zis Vintilă. 

Zero sponsori, zero finanțare

FC România, echipă din Cheshunt (Hertfordshire, Anglia) evoluează în Isthmian League. „Lupii” se laudă în scurta istorie și cu o experiență notabilă în Cupa Angliei, unde au ajuns până în turul 2. 

„De 14 ani mă implic personal și fac eforturi să țin acest club. Dar nu mai am această putere să trag an de an clubul. Cheltuiala nu e atât de mare, undeva la 35.000 de lire pe sezon", a mai spus managerul Ionuț Vintilă. 

Au rămas fără sponsori

FC România a pierdut din cauza pandemiei toți sponsorii. „Nu mai avem nimic, totul e zero acum. Acest vis numit FC România e aproape de final", a zis Ionuț cu lacrimi în ochi. 

„Sperăm până în ultima clipă să vină cineva să ne ajute. Nu am nicio pretenție, ci doar aștept pe cineva să continue acest parcurs frumos al nostru”

„Am început din a 17-a divizie, acum suntem în a 8-a. Vă dați seama că în spate sunt ani de muncă și de sacrificii. Ar fi păcat. Mai ales că aici se joacă din plăcere. Acum avem mai bine de jumătate din echipă formată din români” 

- Ionuț Vintilă, manager FC România

Citește și alte știri despre fotbalul din Anglia: Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
17:00 Play-out Liga 1
Dinamo – Viitorul
Look Plus, Digi Sport 1, TV Telekom Sport 3
17:00 Play-out Liga 1
Sepsi – Clinceni
Digi Sport 3, TV Telekom Sport 2
17:00 Play-out Liga 1
Hermannstadt – Poli Iași
Digi Sport 2, TV Telekom Sport 1
17:00 Play-out Liga 1
Chindia – FC Voluntari
Look Sport, Digi Sport 4, TV Telekom Sport 4
19:55 Europa League
FC Copenhaga - Basaksehir
Digi 4, Look Sport, Telekom
19:55 Europa League
Șahtior - Wolfsburg
Digi 3, Look Sport, Telekom
22:00 Europa League
Inter - Getafe
Digi 2, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Manchester United - LASK
Digi 4, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1